ROBEERT Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Buna seara stimati colegi. Vineri m-am chinuit la un leptop Packard Bell de mi-a facut peri albi. I-am instalat wind. XP, a mers boboc si la un moment dat a aparut reteaua wi-fi precum o retea LAN care nu are cablul de net conectat. Deci intr-un cuvant, imi apare langa ceas la reteaua wireless " acel monitor cu X ". Driverele sunt ok. Atat reteaua LAN cat si reteaua wireless sunt vazute ok in device manager. Leptopul este generatie mai veche. A doua retea este un modem ( nicidecum LAN ). Mi-a dat cineva doua placi wireless de proba si defectul este acelasi si cu ele. Am dat refresh la reteaua wireless, am dat disable si enable la cele doua retele, nimic, nimic. Am reinstalat inca odata windows-ul. Toata munca a fost in zadar. Daca s-a mai confruntat careva cu un asemenea defect, orice idee este binevenita. Eu unul am cam ajuns la capatul meseriei. Ce-i drept si biosul este foarte stufos si am umblat p-acolo ca era o problema si la unitatea optica. Luni o sa vin cu mai multe detalii. Multumesc. Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Dar placa de retea wireless vede retelele disponibile? Si ai dat "connect" la reteaua wireless pe care o ai in casa? Dupa ce a fost instalat Windows XP (prima data), a functionat conexiunea wireless, sau nici direct dupa instalare nu a functionat? Cand adaptorul wireless apare cu un X, asta semnalizeaza ca adaptorul nu este conectat la nici o retea, la fel cum o placa de retea normala apare cu X cand nu este conectat cablul de retea. Deci X-ul respectiv nu are legatura cu driverele. In caz ca adaptorul wireless nu vede deloc retelele la cautare, la multe laptop-uri exista un buton mecanic cu care se poate activa / dezactiva comunicatia wireless. De multe ori se intampla ca utilizatorul muta butonul din greseala pe pozitia care dezactiveaza comunicatia wireless. Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Salut, pare a fi o problema generata de BIOS, adaptorul tau wireless este oprit (daca era alta problema se corecta cand ai reinstalat windowsul). Incearca sa gasesti acel switch mecanic si tine minte ca unele modele nu au asa ceva insa folosesc o combinatie de taste. De asemeni unii producatori folosesc software specializat (se instaleaza dupa drivere) care iti da acces la ON/OFF-ul wireless-ului. Ce model este laptopul, poate te pot ajuta cumva. Poate te ajuta asta: http://packard-bell-uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3091/kw/wifi%20turned%20off http://packard-bell-uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/29534/kw/turn%20on%20Wifi Link spre comentariu
ROBEERT Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Dar placa de retea wireless vede retelele disponibile? Si ai dat "connect" la reteaua wireless pe care o ai in casa? Dupa ce a fost instalat Windows XP (prima data), a functionat conexiunea wireless, sau nici direct dupa instalare nu a functionat? Cand adaptorul wireless apare cu un X, asta semnalizeaza ca adaptorul nu este conectat la nici o retea, la fel cum o placa de retea normala apare cu X cand nu este conectat cablul de retea. Deci X-ul respectiv nu are legatura cu driverele. In caz ca adaptorul wireless nu vede deloc retelele la cautare, la multe laptop-uri exista un buton mecanic cu care se poate activa / dezactiva comunicatia wireless. De multe ori se intampla ca utilizatorul muta butonul din greseala pe pozitia care dezactiveaza comunicatia wireless. Buna seara. Fiti sigur ca nu vede nici o retea wi-fi disponibila. Este total mort. Posibil in bios cum am butonat eu s-o fi intamplat ceva ca dupa prima instalare a mers wireless-ul ok. Am butonat biosul pentru ca si unitatea optica este cu probleme. Windows-ul i l-am instalat cu interfata USB care o am in dotare la care am conectat un DVD-RW. Wireless-ul nu are nicaieri buton de ON - OFF . Repet, are un bios asa de antipatic de mi-am prins urechile in el. Maine o sa vin cu mai multe detalii in ceea ce priveste modelul leptopului. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Buna seara stimati colegi, vreau sa va multumesc pentru intentia de a ma ajuta cu acest leptop cu bucluc. Nu am gasit nici o rezolvare a problemei inclusiv in bios. Nu a vrut si nu a vrut sa se activeze wireless-ul. I l-am dat clientului sa il foloseasca prin router si cam asta ar fi. O seara buna. Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Salutare , am un adaptor wireless pe usb asus la care as vrea sa-i maresc putin semnalul . am incercat sa-i pun in spatele antenelor o tabla de aluminiu si s-a marit semnalul cam cu 30-40 % dar dupa un timp acest adaptor o ia razna blocand conexiunea de retea din bara windows-ului . daca dau jos acea tabla din spatele antenelor , adaptorul lucreaza normal fara sa mai blocheze nimic la windows. am impresia ca acea tabla dauneaza cumva pieselor din interior si ceva nu mai lucreaza cum trebuie . am desfacut acest adaptor wifi si am vazut ca firele de la semnal antena sunt trecute prin 2 piese ( nu stiu ce-s) si ma gandeam ca ar fi un fel de limitare sau ceva de genul care, in opinia mea, ar putea fi suntate cu o sarma pt ca semnalul sa se duca direct mai departe . ce ar fi acele piese ? pot sa le scurtcircuitez ? Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 (editat) Acela este un filtru "pi" și adaptează impedanta joasa a etajului rf la impedanta ridicata a antenei. Nu este recomandat sa se scoată / shunteze acel bloc. Editat Februarie 29, 2016 de Marius Rotundu Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Deci in afara de improvizatia mea cu tabla in spatele antenelor nu am ce sa-i fac sa prinda mai bine ? cu aceasta improvizatie imi fluctueaza viteza la descarcare de la 4 MB/s la 8 , nu sta undeva la o medie sa zicem 6-7 MB/s . Acum am incasetat intr-o cutie de tabla tot adaptorul , cutia fiind leagata la masa pt a impiedica paraziti sau alte unde care afecteaza functionarea si observ ca nu-mi mai blocheaza pc-ul ca inainte . functioneaza de 1 ora fara nici un blocaj . Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Poti inlocui antenele respective cu antene cu castig mai mare, sau ai putea pune direct antene directionale. Ce ai facut tu acolo cu tabla din aluminiu este ceva asemanator cu o antena parabolica (mai mult sau mai putin). Tabla din aluminiu reflecta (orienteaza) semnalul intr-o anumita directie, cu antene directionale ai obtine acelasi efect dar cu rezultate mai bune. Aceste antene drepte sunt antene omnidirectionale, deci nu emit semnalul intr-o directie anume, ci emit semnalul sub forma unei gogoase americane (donut). In schimb antenele directionale emit semnalul sub forma unui con orientat intr-o anumita directie. Daca nu vrei sa investesti in alte antene, atunci in loc de tabla de aluminiu de acum ai putea incerca sa iti faci doua reflectoare asemanatoare cu ce gasesti pe internet sub denumirea Windsurfer (http://www.freeantennas.com/projects/template2/index.html). La tabla de aluminiu de acum nu materialul este problema, ci forma, deci incearca sa te tii dupa sablon. Conteaza si cum sunt pozitionate antenele. Daca pui pe fiecare antena cate un reflector de acest tip, ar trebui sa obtii semnal un pic mai bun (semnalul fiind mai bine directionat). Poti incerca si varianta mai inalta (http://www.freeantennas.com/projects/template/index.htm). Adaptorul wireless il conectezi probabil la un router wireless, router-ul respectiv ce antene are? Antenele sunt vizibile sau sunt in interiorul router-ului? Daca antenele sunt in exterior asa ca la adaptorul wireless, poti sa pui si acolo astfel de reflectoare (daca nu folosesti si alte dispozitive wireless in casa). Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 renunt la ideea cu tabla de aluminiu , dupa cateva ore se blocheaza adaptorul chiar daca am legat la masa acea tabla ... ceva il supara cand pun acea tabla in spatele antenelor . voi incerca cu niste antene directionale pana la urma . Routerul la care ma conectez este un tplink 300 mb cu 2 antene de 5dbi exterioare , identice cu astea de la adaptor . la router nu am cum sa fac modificari deloc . singura solutie era sa fac ceva la adaptorul pe usb . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum