Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Acer Aspire 5735

gigione01

Postări Recomandate

Am un acer Aspire 5735 care se restarteaza in momentul cand apare sigla Windows.

Se opreste brusc si se restarteaza.Am schimbat pasta termica,am schimbat placute RAM,am schimbat Hdd cu unul perfect.

Am incercat sa schimb sistemul de operare si incarca totul pana apare chenarul cu alegerea limbii,zonei(primul chenar la instalarea de windows) si se restarteaza .

De la ce poate fi aceasta problema?

Poate fi cipul video?In momentul cand trece in rezolutie sa cedeze?

In bios pot umbla fara probleme,nu se restarteaza.

De la ce poate fi defectiunea?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigione01

6

• wally_gatter

3

• riderinblack

1

• idm_luci

1

trage un update la bios... verifica versiunea firmware a bios-ului intai si pe urma strict de pe pagina producatorului descarci si instalezi biosul, posibil sa se fi facut un update prost si sa trebuiasca rescris biosul, posibil sa trebuiasca un downgrade. succesuri !!!

Link spre comentariu

trage un update la bios... verifica versiunea firmware a bios-ului intai si pe urma strict de pe pagina producatorului descarci si instalezi biosul, posibil sa se fi facut un update prost si sa trebuiasca rescris biosul, posibil sa trebuiasca un downgrade. succesuri !!!

Problema a aparut dintr-o data.Se mai oprea cand juca copilul cu laptopul in pat si probabil obtura cooler-ul.Nici macar nu s-a incercat un update de bios!

Am descarcat singurul Bios gasit pe site-ul oficial pentru modelul meu dar cum fac sa il rescriu?

Fisierul descarcat este de tip .exe

Cum pot rescrie biosul in situatia mea?

Editat de gigione01
Link spre comentariu

Ai curatat si ventilatorul si radiatorul ??? Posibila obturatie a radiatorului , cu toate ca trebuia sa faca shut down nu restart. Ce configuratie are ? Intel , AMD , Nvidia ???

Am curatat ,am schimbat pasta termica.

Configuratia este cea din foto:

Posted Image

Am pus un DVD cu Windows7 care ruleaza de pe DVD(fara instalare)si se restarteaza exact in acelasi moment,cand trebuie sa treaca in rezolutie mare!

Tind sa cred ca 99% e cipul video!

Sa risc o incalzire cip video cu aer cald?La ce temperatura?

Daca nu?Norton Commander si cam atat!!

Versiunea de BIOS de pe laptop e 1.07.Ultima descarcata de mine de pe site-ul oficial este 1.08.Varianta descarcata este executabil.Cum pot face update/upgrade  de bios de pe stick?

Editat de gigione01
Link spre comentariu

Lasa biosul in pace ca din ce spui reiese ca nu-i sarmanul de el de vina..  un reflow iarasi fara scule e riscant. dar daca tot vrei sa faci ceva de genul... ia alcool izopropilic sii dizolva niste sacaz in el.  pe urma scalda cipul video in solutia preparata . dupa aia incepi sa-l incalzesti pana clocoteste solutia si ies bule de aer prin ea de sub cip..  il lasi sa se raceasca , asamblezi tot si sa speram ca ti-a reusit..  se gasesc tot soiul de tutoriale pe iutub ...  chiar daca reusesti , nu stiu cat iti va merge pe urma..  cazul in care cipul video a fost de vina.. normal ar trebuit rebilat de catre cineva cu scule si multa experienta .. 

Link spre comentariu

Lasa biosul in pace ca din ce spui reiese ca nu-i sarmanul de el de vina..  un reflow iarasi fara scule e riscant. dar daca tot vrei sa faci ceva de genul... ia alcool izopropilic sii dizolva niste sacaz in el.  pe urma scalda cipul video in solutia preparata . dupa aia incepi sa-l incalzesti pana clocoteste solutia si ies bule de aer prin ea de sub cip..  il lasi sa se raceasca , asamblezi tot si sa speram ca ti-a reusit..  se gasesc tot soiul de tutoriale pe iutub ...  chiar daca reusesti , nu stiu cat iti va merge pe urma..  cazul in care cipul video a fost de vina.. normal ar trebuit rebilat de catre cineva cu scule si multa experienta .. 

Pot folosi flux in loc e sacaz cu alcool?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări