Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ar fi utila o priza cu temporizare ?

Mondan

Postări Recomandate

Ma tot gandesc la un lucru. O priza banala.

Vrei sa nu uiti incalzitorul in priza cand pleci de acasa!

Sau orice altceva.

In cazul asta setezi prima sa se opresca automat dupa o ora.

Daca vrei sa continuie sa functioneze apesi un push.

Sau ai o telecomnda pe care apesi daca ai fi ud pe mana.

Priza sa afiseze cate minute mai sunt ?

Pret aprox realizare 20RON

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mondan

7

• PINTI

2

• belasajgo

2

• dan stanciu

2

Top autori în acest subiect

[...] Priza sa afiseze cate minute mai sunt ? [...]

Ar putea doar sa faca un sunet cu 1-2 minute inainte de expirarea timpului, ca utilizatorul sa apese din nou pe buton. Timpul ar putea fi chiar 15 sau 30 minute (de la apasare pe buton) si la mai multe apasari pe buton sa se incrementeze timpul cu valoarea cat reprezinta o apasare. Asa daca utilizatorul stie ca va folosi un aparat timp de 1 ora, sa apese de mai multe ori deja la inceput.

Eu ma gandesc sa fac ceva asemanator, dar care sa opreasca alimentarea cu gaz a plitei dupa 15 minute. De exemplu daca nu se apasa un buton la 1-2 minute dupa sunetul de avertizare (care vine dupa 15 minute), atunci sa se inchida alimentarea cu gaz folosind o electrovalva. Doar ca trebuie sa caut o electrovalva care se poate rearma electronic.

Link spre comentariu

Montajul electronic sa fie bagat in asa ceva:

Posted Image

Sau in asa ceva ?

Posted Image

Cum sa afiseze cat timp s-a acumulat ?

Ai apasat de 4 ori a cate 15 minute => cum afiseaza asta ?

Pe segment d-asta ?:

Posted Image

Sau doua diferite, una pentru cat e setat sa tine si altul pentru cat s-a dus din timp ?:

Posted Image

Sau:

Posted Image

Sau pur si simplu un LED care licare....si in functie de viteza cui care licare.

Link spre comentariu

Montajul electronic sa fie bagat in asa ceva:

Posted Image

Sau in asa ceva ?

Posted Image

Depinde cit este de mare montajul.  In prizele alea nu este prea mult loc. Asa cum spunea colegul @ PINTI , cu banii aia i-ti cumperi una din pravalie si nu te mai complici. Dara daca vrei neaparat sa faci un montaj, poti face.

Link spre comentariu

eu am facut candva asa ceva, dar...m-am multumit cu citirea temperaturii, si oprirea "consumatorului" daca ajunge sau depaseste pragul.

nu mi se parea prea ingenios sa stau cu telecomanda in mana (aici nu te mai incadrezi in 20ron) sau sa te tot apleci la buton..

daca ai face cu un controler, ai iesi undeva la....35Ron fara telecomanda, fara carcasa si fara alimentator. daca te gandesti sa-l alimentezi direct din retea cu condensator de 400V, si vreun LM ceva, atunci la vreo 42Ron te incadrezi.

ma intreb cum ai ajuns tu la 20Ron dar...garantat nu iti va incapea intr-o Tripla/Prelungitor.

ar fi o treaba , un progamator de priza care sa ingrijeasca acumulatorii din: camere video, laptoruri, telefoane pe care le folosim extrem de rar, si cand ne trebuiesc le gasim...cu limba scoasa , moarte si ...mna.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

ma intreb cum ai ajuns tu la 20Ron dar...garantat nu iti va incapea intr-o Tripla/Prelungitor.

5RON controller PIC12F509 SMD

1.5RON condensator 1uF/400V

3RON tiristor

2RON push

0.5RON LED

2RON fire, fludor, diode, rezistori 0.25W

5 RON priza ca atare

1RON profitul.

Editat de Mondan
Link spre comentariu

Ma gandesc la un push de genul asta, ceva sa intre prin gaurire, apoi infiletare, ca alte forme nu prea putem decupa:

Posted Image

<<Si de ce nu realizezi montrajul?>>

In primul rand nu sunt sigur daca il va vrea cineva. Mie mi-ar fi util.

Apoi mai astept idei de la colegii de forum ce ar fi mai util sa fac.

Sa nu uitam ca maine e Luni si nu stiu cat timp va mai fi pentru astea.

Sigur, il voi face, dar sa vad daca va fi cineva interesat de un astfel de montaj. Sa spune de acum dorintele...cam cum l-ar vrea...

Editat de Mondan
Link spre comentariu

5RON controller PIC12F509 SMD

1.5RON condensator 1uF/400V

3RON tiristor

2RON push

0.5RON LED

2RON fire, fludor, diode, rezistori 0.25W

5 RON priza ca atare

1RON profitul.

asa de dragul forumului, cand termini sa fi sincer si sa spui cat a costat montajul. cu placa, cu tot ce-ai folosit..si tot restul, daca nu cumva si curierul..

doar priza de pe TME face 33.43 fara curierat..

pana atunci, este cum spui tu.. :)

PS: nu poti bate vreodata chinezu. si daca vrei un sfat mai rautacios, nu cred ca e o idee foarte buna sa faci in serie asa ceva. majoritatea nici nu vor intelege ce face "dracovenia" ta. de genu: "bai nusht ce-are da vine curentu cu cocoloase. ba vine, ba nu vine. daca misc pe-acolo de buton isi revine..dar..e defect."

si nu ma refer la colegii de forum, ci la...sti tu cine. clientii.

Cred ca ar fi mai comfortabil un magnetel/breloc la chei, care atunci cand sta in suport(releu reed), are si priza ta curent, si cand iei cheile de acolo, deci pleci, priza nu mai are curent. si ma rog poti face fara fir, ca sa ai ceva de lucru.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da, asa ar fi bine.Dintr-un breloc cu magnet si un releu Reed in interior ai terminat tot montajul.Dar ar trebui un comutator central si cand scoti cheile, ai inchis tot curentul.Daca nu se va vinde, renunt.Sau priza cu PIR. Daca nu se misca nimeni timp de 20 min prin camera se opreste automat

Link spre comentariu

Nu are treabă soarele cu detectorul PIR....acel detector sesizează schimbarea intensității radiației IR într-o anumită succesiune (doi detectori aliniați în plan) și cu o anumită viteză....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări