Mondan Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 (editat) Multumesc pentru discutie. Editat Noiembrie 26, 2015 de Mondan Link spre comentariu
Mondan Postat Decembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2015 (editat) Alta intrebare, lasand la o parte discutia anterioara: ---------------------------------------------------------------------------------------- Caut o varianta cat mai mica pentru acel tiristor. Nu incape montajul in locul in care ar fi trebuit. C2 condensatorul ala mic de 100nF in schema din postul #1 nu il mai pun ca nu are loc, nu ii vad rostul. Inteleg ca absoarbe zgomotul de frecventa mai inalta, bla, bla, dar in teste a mers perfect fara el pe o perioade lunga. Editat Decembrie 4, 2015 de Mondan Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Triacul poate fi şi un model SMD, exemplu ACS108 (600V/0,8A) din cele folosite la maşinile de spălat. https://www.google.ro/search?q=acs108+triac&client=opera&hs=8qk&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjb9vyvucHJAhUFDiwKHbrsAXcQ7AkITw&biw=1024&bih= Link spre comentariu
Mondan Postat Decembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Multumesc frumos. Da, e vorba de triac, scuzele de rigoare ca am scris iar tiristor. Eu cand imi imaginez triacul imi imaginez doi tiristiori montati cumva in antiparalel.....de asta ii zic mereu tiristor. Si, da, multumesc, trebuie sa ma corectrez sa spun triac. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Ce merge ? Schema atașată ? Poate că merge dar sigur nu la 2A !!! Dar s-o folosești împreună cu ce postai mai sus ( la primul post mai exact ) , nicio șansă . Am mai discutat dar se pare că ai uitat. am găsit indianu' care a "conceput" schema aia, din ce spune acolo pare credibil să scoţi 2 amperi din sursa aia... http://electronicpowersupply.blogspot.com/2013/09/how-to-make-transformer-less-12volt.html Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Se pot scoate curenți mari cu reactanța capacitivă, dar fără protecție eficace împotriva vârfurilor de tensiune tranzitorii este foarte periculos pentru sarcina alimentată astfel, mai ales leduri. Nu mai zic dacă străpunge accidental condensatorul..... mai ales la calitatea celor de acum. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 mă gândeam şi eu la asta, mai ales că schema cred că are peste 40 de ani vechime, chit că indianu' zice altceva! Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Sigur , @validae are dreptate . În principiu merge . Eu vorbeam de o anumită schemă - uitați-vă de pildă la valori . Cu 13,9 µF obții ceva mai puțin de 1A dar .... rezistența de 10Ω la 1A disipă 10W iar la 2A 40W . Apoi , dioda Zener disipă 15W ( sau 30W ! ) dacă nu avem consumator . Să mai vedem și 10 MΩ ca bleeder - adică o constantă de timp de 139 s - ai tot timpul să mori ! Deci , principiul este OK dar până la o schemă funcțională mai este . PS Ca să vă faceți așa , o idee, uitați-vă mai jos unde vorbește despre valoarea lui π. Anticii mai foloseau ( din câte îmi amintesc) valoarea aia .... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Când am scris că poţi obţine curenţi mari cu scheme bazate pe reactanţa capacitivă nu m-am referit nicidecum la schema indianului.De obicei nu prea mă obosesc să desluşesc scheme luate de pe YT, de aceea am revenit cu această precizare. Link spre comentariu
Vizitator doru.cazan Postat Ianuarie 19, 2016 Partajează Postat Ianuarie 19, 2016 Schema prezentata in primul post se "leaga" in circuit prin trei conectori. Aveti cumva si o schema care se leaga prin doi conectori? Care poate inlocui un intrerupator intr-o doza unde ajung numai doua fire? Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum