Depanatoru Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) La o schema din asta de alimentare direct din retea se poate pune si acolo , se pare ca asa disipa mai putin Editat Noiembrie 21, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
Alexutz Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Offtopic: cei care au sute sau mii de posturi la bodega pun de obicei intrebari consternant de puerile la sectiunea incepatorilor, Mondan nefiind nici primul nici ultimul. Apar intrebari de genul "De ce un <<expert>> in social-politic, economie samd nu posteaza pe forumurile de profil?". Cata vreme-parerea mea, si pot gresi-scot bani pe criterii politice, hai sa nu-i ajutam! Si daca nu ma insel Mondan isi luase ban cu ceva timp in urma, reiterand rascoalele apuse de secole. Poate ma insel si imi cer sute de scuze. Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 La prima schema doida zener de 5,6V nu trebuia montata dupa redresare ? Asa am incercat initial. Si parca n-a fost bine. Acum am facut ca in prima schema. E cu BT139. Merge. Sursa baraie la 50Hz. Cred ca e condensatorul pus de mine. N-am mai intalnit asa ceva. Offtopic: cei care au sute sau mii de posturi la bodega pun de obicei intrebari consternant de puerile la sectiunea incepatorilor, Mondan nefiind nici primul nici ultimul. Eu zic ca n-au sens rafuieli personale pe forum. Evidendent ca in viata cotidiana mai supar si eu oameni. Unii dintre ei au relatii. Asa mari ca ma pot contrazice pe forum....... Daca vrei sa nu mai scriu, nu mai scriu. Sau imi pun alt username si intru pe alt forum si ramaneti cu degetu-m gura. Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Asa am incercat initial. Si parca n-a fost bine. Acum am facut ca in prima schema. E cu BT139. Merge. Sursa baraie la 50Hz. Cred ca e condensatorul pus de mine. N-am mai intalnit asa ceva. Care sursă fratee??...scuză-mă, dar nu prea eşti coerent! spui multe lucruri fără vreo legătură...între ele.(cel puţin aşa percep eu ...) Editat Noiembrie 22, 2015 de elmar Link spre comentariu
razvan-l Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) bazaie la 50Hz datorita zenerului in alternativ Editat Noiembrie 22, 2015 de razvan-l Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Mondan, nimeni nu te poate opri sa postezi decat eventual moderatorii acolo unde incalci grav regulamentul, altfel utilizatorii simpli nu-ti pot impune tie nimic din acest punct de vedere. Am corectat titlul pentru ca schema cu care a inceput topicul se foloseste de triac. Referitor la dioda zener pusa pe alternativ, ea permite sa treaca doar o semialternanta si o limiteaza la tensiunea sa, iar pe cealalta o suprima ( de fapt mai corect spus, o reduce la Vf al sau, probabil undeva sub 1V ), este dupa dioda daca vreti un soi de unda dreptunghiulara usor polarizata in jos. Este bine ca rezistenta care limiteaza curentul prin ea sa tina cont de lucrul asta si deci sa fie calculata pentru Vin-Vf, nu Vin-Vz pentru ca la una din semialternante ea face practic scurt pe Vin prin acea rezistenta. Pulsurile de dupa ea au varfuri la amplitudinea Vz si la distanta de 20mS. Ar putea sa se mareasca C3 pentru o filtrare mai buna, avand in vedere timpul mai lung dintre semialternante. Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Nu am putut sa ma abtin sa nu ma laud: Merge perfect ! Fara MOC3023. Singurul lucru ramas este ca nu-mi place baza de timp pentru diferenta apasat scurt/ apasat lung. La prima schema doida zener de 5,6V nu trebuia montata dupa redresare ? La care am raspuns: <<Asa am incercat initial. Si parca n-a fost bine.>> Ati spus corect, da dupa redresare: Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Nu am putut sa ma abtin sa nu ma laud: Merge perfect ! Fara MOC3023. Da?? ...de data asta ai ”nimerit” pinii triacului aşa cum trebuia!? Editat Noiembrie 22, 2015 de elmar Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Ce merge ? Schema atașată ? Poate că merge dar sigur nu la 2A !!! Dar s-o folosești împreună cu ce postai mai sus ( la primul post mai exact ) , nicio șansă . Am mai discutat dar se pare că ai uitat. Editat Noiembrie 22, 2015 de UDAR Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 (editat) Am mai discutat dar se pare că ai uitat. he he cum sa uit discutiile.......ma chinuiam atunci sa fac un SMPS cu cat mai putine componente. Si incercam sa alimentez driverl SG3525 din sursa cu suprimare capacitiva. Gresec ! Nu stiu daca gresec sau nu, dar multumesc frumos pentru toate explicatiile. Am invatat mai multe de la dv. Despre schema in discutie merge si nu ma mai intereseaza ! In timp ce va scriu asta si este inorat afara si lumineaza camera intr-o nuanta placuta. Se incapataneaza sa mearga. Are sursa cu suprimare capacitiva si fara opto comanda la triac. Si inca ceva ce n-o sa credeti. Nu modific instalatia electrica! Nu am nevoie de 3 fire! Sa speram ca in curand il voi putea multiplica...... Problema este ca n-a incaput in carcasa lui. Va pot da pe PM detalii despre carcasa. Editat Noiembrie 26, 2015 de Mondan Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 (editat) Nu afirm desigur că nu merge - ar însemna să te acuz de minciună , ceea ce nu-mi permit . Probabil doar că ceea ce îmi imaginam eu că ai făcut ( adică să folosești schema de la postul #22 ca să alimentezi microcontrolerul de la postul #1) și ceea ce ai făcut de fapt , sunt două lucruri diferite . În fine , bine că merge . Editat Noiembrie 26, 2015 de UDAR Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 @UDAR v-ar place sa aveti acest montaj cu telecomanda de pe telefonul mobil (Android) ? M-ar ajuta in dezvoltarea montajului. Am cumparat incva un modul ESP8266 de la un magazin mai serios. Am dat 30RON pe acest modul. Imi este frica sa nu-l stric, deorece are alimetarea la 3V3. Am un incarator gen telefon care da 9V sau 12V nu mai stiu la 1.5A Apoi pun un incarcator auto 12V-5V cu reactia modificata care da 3.35V Ce alte metode de protectie sa adopt ?Am cumparat niste DZ3V3. Sa le pun in paralel pe alimetare ? PS: cine vrea sa il vada mergand.....PM Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 @UDAR v-ar place sa aveti acest montaj cu telecomanda de pe telefonul mobil (Android) ? M-ar ajuta in dezvoltarea montajului. Nu , nu mă interesează aplicația / proiectul . E însă clar că vorbeam de lucruri diferite . Acolo era o telecomandă cu IR .... Imi este frica sa nu-l stric, deorece are alimetarea la 3V3. Am un incarator gen telefon care da 9V sau 12V nu mai stiu la 1.5A Apoi pun un incarcator auto 12V-5V cu reactia modificata care da 3.35V Ce alte metode de protectie sa adopt ?Am cumparat niste DZ3V3. Sa le pun in paralel pe alimetare ? Nu poți pune Zener de 3,3V pe ieșire de 3,3V , eventual unul mai mare ( 3,9V să zicem și , desigur, siguranța în serie ). Dar dacă faci corect modificarea riscul e mic . Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 (editat) <<Nu , nu mă interesează aplicația / proiectul . E însă clar că vorbeam de lucruri diferite . Acolo era o telecomandă cu IR ....>> Of..... E vorba de schema asta: Si da, merge perfect. Nu-i veti gasi softul, stiu asta. Are senzor IR - ea memoreaza in nEEPROM un buton nefolosit din telecomenda TV. Eu vreau telecomanda de pe telefon.....nu copiez schema identic. Partea de sursa de tensiune, atac tiristor este identica ca in poza. Am spus: PS: cine vrea sa il vada mergand.....PM Puteti trimite un coleg de forum din apropierea Bucurestiului sa vada schema functionand. Altfel n-am cum sa va conving. Hai sa ne gandim: Consideram N-masa Cand L este pe semialternanata pozitiva e OK, PIC12F este alimentata fata de masa, adica N cu +5V si ii da in Gate aprinderea Triacului. Semnal fata de T1 (sau A1). T2 se afla la +V Cand se ajunge pe semialternata negatica PIC-ul ii da tot +5V fata de T1 cu diferenta ca T2 se afla la -V <<Cand se ajunge pe semialternata negatica PIC-ul ii da tot +5V fata de T1 cu diferenta ca T2 se afla la -V>> Asta pare aiurea, asta vreti sa spuneti. Stiu! Si mie mi-a parut! Dar merge. Editat Noiembrie 26, 2015 de Mondan Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 26, 2015 Partajează Postat Noiembrie 26, 2015 Păi sursa asta știu că merge , am folosit-o și eu . Am înțeles că ai combinat schema asta cu aia de la postul #22 !! Că altfel , pe aia de ce ai postat-o ? Iertare, sau sunt eu derutat sau m-ai derutat tu Dane , rezultatul e tot ăla .... derută totală . În fine , să ne oprim aici , să nu deviem prea mult . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum