Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor problema tda7294 urgent

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Am facut sistem 2.1 cu tda 7294 iar primele 10 secunde sa zic

merge cum trebe dupa se aude la difuzor ca si cum ar face un scurt,daca scot din priza si bag iara  iara primele 10 sec se aude cum trebe dupa distortioneaza

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomsa Cosmin

8

• MifTy

2

• Emil 1986

2

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema si poze daca vrei ajutor.

Deci kitul  TDA7294 este cel de pe Adel...,dupa cum se vede in poze kitul  il alimentez de la traful acela mai mai mare,iar cel mic alimenteaza tda7377 pentru sateliti.

La potentiometri de volum am facut asa,de la iesirea potentiometrului de volum general(bass-sunet) am tras cablu la alt potentiometru pentru bass 

Atasez poze pentru conectiuni

post-246101-0-94131500-1448109875_thumb.jpg

post-246101-0-25314400-1448109895_thumb.jpg

post-246101-0-29970900-1448109913_thumb.jpg

Link spre comentariu

De ce este urgent ?

Radiatorul ala este prea mic, intra in protectie termica

Cu citi volti il alimentezi ?

Trebuie sa-l finalizez pana luni...

Radiatorul sta rece este racit fortat de un cooler (sta rece)

36 V tensiune 

Independenta difuzor 4 ohm(stiu ca la tensiunea asta ar trebui pe 8 ohm dar am testat  si pe difuzor de 8 ohm si tot asa face)

Trebuie sa-l finalizez pana luni...

Radiatorul sta rece este racit fortat de un cooler,si nu este prea mic

36 V tensiune 

Independenta difuzor 4 ohm(stiu ca la tensiunea asta ar trebui pe 8 ohm dar am testat  si pe difuzor de 8 ohm si tot asa face)

Link spre comentariu

ia dai +-27 si vezi ca nu mai face!

Stai linistit ca inainte sa fac subwooferul 2.1 fuctiona perfect pe o statie... posibil sa fi gresit ceva eu cand am montat kiturile... sau nu am facut bine treaba cu potentiometri

Link spre comentariu

cand ai zis 36v am crezut ca te referi la +-36v nu +-18v

Logic ca nu alimentam tda-ul  cu 50 v pe ramura  :limb:

verifică puntea.eventual, schimb-o cu o punte de diode discrete... unele punţi monolitice pocnesc fără preaviz...

Cand am creeat topicul nu eram acasa, si nu am apucat sa desfac incinta si sa fac masuratori...doar acuma am facut ,deci sa inteleg ca puntea era problema... eu ma candeam la conectiunile dintre potentiometri de volum si intrarea RCAA

Link spre comentariu

transformatoarele cu secundar cu priză la jumate dau tensiuni egale faţă de priză, şi ai zis că după redresare şi filtrare ai 16 pe o ramură, respectiv 19 volţi pe cealaltă.în cazul ăsta puntea e primul suspect.ce tensiune dă în secundar traful ăla, 2x24 de volţi?dacă da, Emil are dreptate, ai traf prea mic...uitam: vezi să nu faci greşeli şi să măsori tensiunea alternativă cu multimetrul pus pe continuu!de obicei nu se întâmplă nimic cu multimetrul, dar indicaţia o să fie prin bălării! :)

Link spre comentariu

transformatoarele cu secundar cu priză la jumate dau tensiuni egale faţă de priză, şi ai zis că după redresare şi filtrare ai 16 pe o ramură, respectiv 19 volţi pe cealaltă.în cazul ăsta puntea e primul suspect.ce tensiune dă în secundar traful ăla, 2x24 de volţi?dacă da, Emil are dreptate, ai traf prea mic...uitam: vezi să nu faci greşeli şi să măsori tensiunea alternativă cu multimetrul pus pe continuu!de obicei nu se întâmplă nimic cu multimetrul, dar indicaţia o să fie prin bălării! :)

Secundara 26 dupa aveam 36v dar asta cand kitul imi era montat pe o statie ,doar dupa ce l-am pus pe woofer am tensiunea asta cine stie ca am facut eu pe acolo ca l-am facut dimineata in graba...bine am masurat ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări