Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat Siemens Siwamat C10

N47D20

Postări Recomandate

Va salut, am o masina de spalat Siemens modelul indicat in titlul topicului, la care nu mai functioneaza pompa de evacuare.Neavand schema, am urmarit traseele de la conectorul pompei si am depistat/constatat cauza nefunctionarii pompei de evacuare este defectarea selectorului de programe.Rugamintea mea este daca cineva ma poate ajuta cu o schema ca sa ma asigur ca am depistat corect problema.Mentionez ca am verificat selectorul de programe si contactul care ar trebuii sa comande motorul pompei de evacuare nu se inchide in nici o situatie, motorul pompei functioneaza corect.Selectorul este AKO 513 011, poate ma indruma cineva de unde as putea procura altul.Multumesc

Editat de marius_pacurar32
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• N47D20

6

• doru3160

1

• yokoono

1

• daktari

1

Top autori în acest subiect

Luati-o pe fire dinspre pompa spre progamator. Acolo veti gasi un contact ce se face la rotirea tamburului si care alimenteaza pompa cu 220v. Curatati acel contact cu putin spray pentru contacte sau, daca nu aveti, cu o bucatica de smirghel fin. Nu este mare inginerie. Asta in situatia in care alimentand "pe masa" pompa aceasta functioneaza. Eu am avut probleme cu un astfel de programator la contactele pentru motor (curent mai mare) si trebuia sa le curat periodic.

L.E. Faptul ca nu se inchide contactul poate fi fie dintr-o montare gresita dupa o demontare prealabila fie datorita faptului ca acel "clenci" care impinge lamela contactului s-a rupt.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Am verificat acest selector de programe, contactul de comanda al pompei de evacuare este deteriorat iremediabil, deci daca are cineva un astfel de selector as fi interesat, sau orice solutie de rezolvare a problemei.Multumesc

Link spre comentariu

orice solutie de rezolvare a problemei. 

Nu prea exista asa ceva...orice solutie.

Ori ii dai ce-i trebuie ori o treci pe linie moarta.Asa am patit eu cu o Matura1200 SL.( http://bild5.qimage.de/waschmaschine-foto-bild-78573555.jpg  )

A picat trasnaia aia de programator si acum singura solutie ar fi sa-i bag o placa electronica de la una care a cazut mecanic si sa incerc s-o resapez.Pana atunci am luat alta noua,ca-i mai sigur. Voi vedea ce soarta va avea si vechitura,care intre noi fie vorba,arata la interior mai bine decat una noua din zilele noastre.

Link spre comentariu

Da intr-adevar, calitatea produselor de acum 10-15-20 de ani era net superioara celor din ziua de azi.Tocmai de aceea nu vreau sa renunt la aceasta masina de spalat.Multumesc oricum pentru toate sfaturile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări