Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare condensatori

Vizitator apreda02

Postări Recomandate

Vizitator apreda02

ma gandesc la 2 condensator de 1000uf 35 v legati in serie...vreau sa scot undeva pe la 6 v pentru auto...se poate?As vrea mai mult sa ii folosesc pe post de transformator...sa iau un plus dintre ei care sa aiba vreo 6 volti

Editat de apreda02
Link spre comentariu

Daca montezi rezistente de egalizare in paralel pe ei , da, vei gasi jumatate in punctul comun...capacitatile trebuie sa fie egale....si, in general, parametri celor 2 conzi sa fie identici...

Link spre comentariu

Dacă vrei un montaj care să reducă tensiunea de 12Vc.c  la 6Vc.c. nu asta e soluția corectă. Spune clar ce vrei să obții, dacă vrei să fii îndrumat corect. Ai menționat ceva despre auto....

Link spre comentariu
Vizitator apreda02

nu pot ajunge la rezistenenta termica a aerotermei care este bulita,drept urmare aeroterma mea functioneaza numai pe treapta 4(12v). Vreau sa fac un comutator intre treapa 4 si un cablaj care sa imi scoata vreo 6 volti,pe care sa-l alimentez cu un + si cu un - atunci cand pun contactul.Atunci cand dau pe trapta 4,iar comutatorul este intr-o pozitie sa fie direct pe 12v cum e treapta 4 de fel,iar atunci cand comut pe cealalta pozitie,comutatorul sa "discute" doar cu "mini transformatorul" creat,in felul acesta sa pot simula treapta 2 care face motorul aerotermei sa se invarta mai incet...

Editat de apreda02
Link spre comentariu

În cazul ăsta nici nu se pune problema să folosești pentru asta niște condensatori. E ceva mai complicat fiindcă este vorba de un curent destul de mare, dar se poate realiza cu un stabilizator reglabil.Cel mai simplu ar fi să înseriezi mai multe diode de putere (cu un curent de minim 5A să zicem) astfel încât să scazi tensiunea la  valoarea dorită.Ținând cont că o diodă cu siliciu are o cădere de tensiune în direct de circa 0,7V, ar fi necesare cam 10 diode, care pot fi și recuperate din diverse alternatoare...

Link spre comentariu
Vizitator apreda02

Super. Nu prea ma pricep asa de bine,o denumire pentru aceste diode...o poza ceva  ?Stiu ca sunt de mai multe feluri...Ma refer la un cod ceva,daca se poate.Am gasit una de 4f pe o placa de la un vechi amplificator de casa..

Editat de apreda02
Link spre comentariu

https://www.google.ro/search?q=diode+alternator&client=opera&biw=1366&bih=659&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCgQ7AlqFQoTCJPm_aqOnckCFQJFDwod3t8CJQ

Un model care se folosea la alternatoarele românești era RA220. Trebuie știut că față de varianta folosirii unei rezistențe de putere care se încălzește puternic, varianta cu diode înseriate este de preferat, dar tot se vor încălzi binișor și ele.Deci trebuie montate astfel încât să fie bine aerisite...

Link spre comentariu

Iertați-mă că intervin din nou . Eu nu aș da sfaturi incendiatorilor de mașini...

E clar că OP nu deține cunoștințe elementare . Singurul sfat responsabil pe care pot să i-l dau este să se adreseze unui Service autorizat . Nu ajunge un Colectiv ???

Link spre comentariu

Cred că  varianta înlocuirii regulatorului original de turație cu unul provenit eventual din dezmembrări e mai sigură și ieftină. Cum spuneau și colegii mai sus, nu e bine să faci astfel de improvizații...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări