Vizitator apreda02 Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Daca leg 2 condensatori in serie,la mijlocul lor voi gasi o tensiune injumatatita ? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 De ce nu mergeți cu întrebările astea la secțiunea începătorilor ? Facem o varză din tot Forumul ăsta pentru că unora le e lene să citească regulamentul ! Link spre comentariu
Vizitator apreda02 Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Daca nu imi spuneati,nu o gaseam.Dupa ceva bere e mai greu.Imi cer scuze pentru dezordinea creata.Rog un moderator sa stearga topicul pentru ca am postat unde trebuie. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Daca leg 2 condensatori in serie,la mijlocul lor voi gasi o tensiune injumatatita ? Nu, poate diferi mult faţă de ''jumătatea'' ei, indiferent dacă e vorba de tensiune continuă sau alternativă. Cel mai sigur e cu cîte o rez în paralel cu fiecare cond, cît mai egale ca valoare şi de o putere suficientă să nu se ardă. Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Daca tensiunea la capete este alternativa si capacitatile sunt egale, tensiunea alternativa la mijloc va fi pe jumatate. Daca nu, tensiunea alternativa se imparte pe cele doua condensatoare invers proportional cu capacitatile lor. La mijloc poate fi orice tensiune continua in limite largi, de aceea este bine sa se puna si rezistente de valoare mare paralel pe fiecare condensator. Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Teoretic ar trebui sa fie egale tensiunile (poate este o problema de scoala !). Dar in practica exista diferente intre condensatoare (capacitate, dielectric) si de aceea sunt necesare rezistentele de egalizare mentionate. In lipsa lor unul din condensatoare va avea tensiune mai mare decat U/2 si exista riscul strapungerii daca are tensiunea nominala U/2. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 ........................................................................................................................ In lipsa lor unul din condensatoare va avea tensiune mai mare decat U/2 si exista riscul strapungerii daca are tensiunea nominala U/2. Asta in cazul depasirii tensiunii de lucru al condensatoarelor. Parerea mea. Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Asa ziceam si eu, tensiunea nominala (scrisa pe condensator), daca este U/2, ar fi depasita pe unul din condensatoare in cazul unui dezechilibru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum