Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa dps-140sp

iod2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobo

4

• iod2

3

• yokoono

2

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 9 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

sursa DPS-214CP moarta,fara stand by.

Am gasit ZD902 cu rez inversa.

Va rog sa imi spuneti daca este de 3v3 sau nu.

Am comandat deja IC901 si IC902.

Multumesc.601586117_Screenshot_20200601-104614_AdobeAcrobat.thumb.jpg.e408c4551fd4007f659f3356f35fed69.jpg

Link spre comentariu

Chestia cu rezistenta inversa la diodele zenner sub 5,1v am aflat-o cand eram mult mai tanar, acum vreo 40 de ani. Nu am aflat raspunsul nici acum dar nici nu m-am chinuit. Probabil ceva legat de tehnologia de fabricatie. Posibil sa foloseasca ceva seleniu, germaniu deoarece cu siliciu nu au reusit sa coboare atat tensiunea. Ca sa te convingi ca dioda este ok alimenteaza (cu o rezistenta de limitare) dintr-o sursa externa, reglabila, si masoara tensiunea pe ea. Doar sa nu depasesti curentul dat de fabricant.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, yokoono a spus:

Chestia cu rezistenta inversa la diodele zenner sub 5,1v am aflat-o cand eram mult mai tanar, acum vreo 40 de ani. Nu am aflat raspunsul nici acum dar nici nu m-am chinuit. Probabil ceva legat de tehnologia de fabricatie. Posibil sa foloseasca ceva seleniu, germaniu deoarece cu siliciu nu au reusit sa coboare atat tensiunea. Ca sa te convingi ca dioda este ok alimenteaza (cu o rezistenta de limitare) dintr-o sursa externa, reglabila, si masoara tensiunea pe ea. Doar sa nu depasesti curentul dat de fabricant.

Aveți dreptate ! Si eu am sesizat acest lucru cu multi ani în urmă! Un timp am crezut că sunt defecte acele diode,  până am sesizat că tensiunea la borne era corectă! În general,  dacă nu intră în scurt sunt ok...

Link spre comentariu

Asa este.

Am comparat cu 3v3 si 2v4 si chiar imi arata si tensiunea de stabilizare pe multitester.

Ramane sa schimb integratele ca nu am gasit altceva defect.

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări