Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune vs Intensitate

Vizitator Adi Aioanei

Postări Recomandate

@Adi Aioanei, 1.Curentul si intensitatea curentului electric, in exprimarea electronistilor, este una si aceasi chestie(cand cineva spune:"Am un curent de 1 Amper inseamna ca are o intensitate a curentului electric egala cu 1 Amper(unitate fundamentala pentru masurarea intensitatii curentului electric).

2.Tensiunea electrica. Nu exista curent de 220 V, curentul se masoara in Amperi.Tensiunea electrica este diferenta de potential electric dintre doua puncte , separate in spatiu de o anumita distanta, intr-un anumit mediu.

P.S.Cu speranta ca nu esti vreo clona a unui vechi user, iti doresc succes in in intelegerea "electricitatii"!

Link spre comentariu

3. diferenţa de potenţial dintre două puncte oarecare are tendinţa de a se egaliza, în mod natural. ea (egalizarea) se face în funcţie de proprietăţile dielectrice ale mediului dintre cele două puncte. atunci când dielectricul este străpuns, are loc un transfer de potenţial, care este descris ca "un curent electric", şi care se face prin deplasarea purtătorilor de sarcină de la un punct la altul.cea mai cunoscută manifestare fizică: tunetul/trăsnetul şi fulgerul.cele două sunt manifestarea audibilă şi respectiv vizibilă a egalizării potenţialului dintre 2 puncte cu încărcare electrică diferită.

Link spre comentariu

Dat fiind ,,interesul,, de până acum al inițiatorului față de răspunsurile primite, cred că subiectul ar trebui fie mutat la Secțiunea Începătorilor (unde-i era locul logic), fie șters.Aici nu văd ce rost are.

Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec

De acord cu ceea ce a spus @petreelectronic !

Incepatorii ar trebui tratati cu maxim respect pentru ca de aceea exista pe forum o sectiune dedicata lor si in definitiv toti am avut o perioada din viata cand am pus aceste intrebari si trebuie sa le asiguram "loc" si celor interesati sa invete pe mai departe.Trebuie apreciat cand un tanar ( in loc sa piarda vremea pe Facebook sau mai stiu eu pe unde) intra si vrea sa se lamureasca cu privire la asa ceva...

Din pacate limbajul scolastic din manuale si al al unor profesori lipsiti de talent didactic nu ii lamureste intotdeauna pe elevi iar exemplele practice cam lipsesc. Lucruri traite pe propria-mi piele la vremea mea. Unui profesor care are la degetul mic fizica parca ii vine greu sa isi inchipuie ca notiuni de baza sunt greu asimilabile daca nu se face corelarea cu lucruri practice,banale din viata de zi cu zi mai  ales ca nu toti copii pricep notiuniile de specialitate (chiar si aparent simple) din manuale....

PS: Parerea mea: Matematica si Fizica nu ar fi grele pentru nimeni daca cei care le predau ar fi oameni care ar sti sa le "exprime". De obicei profesorii acestor discipline sunt mare parte persoane cu un coeficient de inteligenta ridicat care au priceput usor materia atunci cand au invatat-o si de aceea le este greu sa explice intr-un mod simplu si atractiv materia. De aceea cei mai buni profesori sunt cei care s-au luptat la vremea lor cu materia pe care o predau !

Editat de SemnalMec
Link spre comentariu

Eu am fost meditat la matematica de catre 3 profesori(evident ca nu in acelasi timp) dar si de catre un inginer(care nu si-a desfasurat activitatea in invatamant nicio clipa) pe vremea cand eram elev si pot spune ca inginerul nu a fost mai presus dar nici mai prejos decat profesorii dar tot inginerul mai medita elevi  si la fizica iar pe unii dintre acestia ii cunosteam si chiar ei imi spuneau ca pricepeau ce ii invata.

Link spre comentariu
Vizitator Adi Aioanei

Vreau ca în primul rând să le mulțumesc celor care mi-au răspuns și mi-au lăsat ceva materiale.

Cât despre ceilalți aș vrea să-i anunț că frecventez orele de fizică și chiar îmi place însă nu este vina mea dacă profesorul nu își dă interesul, însă asta nu o să mă oprească să înțeleg lucrurile acestea.

Oricum din câte am observat este mai ușor să critici și să iei în râs decăt să întinzi o mână de ajutor.

Mulțumesc încă o dată celor care mi-au oferit un răspuns clar. :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec

Eu am fost meditat la matematica de catre 3 profesori(evident ca nu in acelasi timp) dar si de catre un inginer(care nu si-a desfasurat activitatea in invatamant nicio clipa) pe vremea cand eram elev si pot spune ca inginerul nu a fost mai presus dar nici mai prejos decat profesorii

Iar pe mine,cand aveam exact aceasta intrebare din topic nu m-a lamurit profesorul de la scoala ci un mecanic de locomotiva diesel-electrica ! Vorba romanului...teoria ca teoria dar practica ne omoara. Am mai scris pe undeva ca materialul didactic din laboaratoarele scolilor (si acela de pe vremea lui Ceausescu dar inca bun ca nu s-a sinchisit nimeni sa il utilizeze) este mai mult de post de decor

Editat de SemnalMec
Link spre comentariu

As vrea sa vad un profesor de matematica/fizica capabil sa imbine aceste doua discipline.Am intalnit cazuri cand unii ingineri angajati in invatamant  ii mai suplineau pe profesorii de matematica/fizica.Dar un inginer electronist (ca tot ne aflam pe un forum de electronica) trebuie sa stie si destul de multa chimie din cate am auzit.Pana la urma un electronist cu pregatire(superioara) prin asta se deosebeste de unul fara asa ceva.

Link spre comentariu

Am întrebat mai sus dacă subiectul e o glumă, ptr că consider că acesta nu e chiar un forum şcolar ci unul de pasionaţi şi meseriaşi, iar începătorii au un minim de cunoştinţe în electronică, electrotehnică şi restul domeniilor. Nu învaţă aici cum să ţină în mînă un letcon. Acele explicaţii de fizică se găsesc pe multe saituri şi forumuri, e netul plin.

Eu, dacă nu cunosc nimic într-un domeniu, de exemplu oftalmologie, întîi mă înformez cît pot şi apoi intru pe un forum de medicină, ca să fiu capabil să pun măcar o întrebare la obiect şi să nu dau prilejul la comentarii ca cele de mai sus. Plus că e şi mai operativ aşa, se rezolvă mai repede ceva.

Sper să fiu corect înţeles, nu e o dojană ci un sfat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări