The Stressmaker Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Salut.O utilizare mai putin obisnuita a unui "magnetou" piezoceramic de bricheta in reparatii am folosit-o la refacerea unei sectiuni de la un afisaj pe leduri, mai vechi.Metoda e destul de simpla si eficienta:se taie pinul respectiv si se ridica de pe placa,se tine "magnetoul" in mana (avand un deget pe partea metalica),mana cealalta se pune pe pinul comun al afisajului(sau cu ajutorul unui ac tinut in acea mana) iar firul "magnetoului" se apropie la cativa mm de pinul sectiunii.Se apasa pe magnetou pana face un arc electric intre firul central al "magnetoului" si firul afisajului.M-am folosit pe mine ca rezistenta de "balast" neavand decat o incercare.Socul dat de magnetou in ledul/firul de contact e destul de puternic incat sa refaca legatura.Se lipeste firul afisajului inapoi.Testat aproximativ o ora si totul a revenit la normal.E cam neuzuala metoda (si neplacuta,tinand cont ca se simte socul) dar,testata si pe alte led-uri,a functionat.Mai putin pe acelea rusesti,vechi,cu inelul acela de tabla in interior la care timpul de functionare a fost de cateva minute.Eu presupun ca la aplicarea socului se reface legatura,prin carbonizarea epoxy-ului,intre fir si placuta de silicon a ledului.Ce parere aveti ? Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 eu nu am reusit aceasta "scamatorie" dar cu ceva timp in urma am distrus un calc. de buzunar cu piezoul din brichete (am apasat piezoul in apropierea dispayului si cred ca a ajuns la IC)!! :snakeman: Link spre comentariu
Kytan666 Postat Martie 4, 2007 Partajează Postat Martie 4, 2007 am facut ceva bani frumosi intr-o perioada cand reparam lampi halogen de puteri mari pt proiectoare si discoteci... cele mai multe rusesti 36V 400W cu un aprinzator de aragaz (tot rusesc) cu quartz doar ca pastelele de quartz erau 2 bucati la dimens unei tigari si putin mai scurte , la o apasare facea cate 5-6 descarcari imense.. si lampile erau noi si sufereau de desprinderea filamentulu de pini mai ales de la transport.. asa se pot proba multe becuri ce sufera de asta .. adica filament bun da nu merge .. cu unu mic de bricheta intre pini si unde e problema face arcu eu foloseam un traf de 12v 10A pus pe pini si faceam ma apucam de facut arcuri electrice in zona respectiva pana se suda (distantele erau mici) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum