Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tutorial despre cositorirea ledurilor pe STAR-uri

Alexutz

Postări Recomandate

Multumim pentru completari...deja lumea isi face o idee.

Dau un exemplu in care am gresit si unul in care am procedat in mare corect, dar inversand pasii. In primul caz am luat STAR-uri ieftine cu transfer prost. Ledurile usor de lipit pe STAR-ul in menghina micuta, traseele precositorite apoi fixat starul pe radiator, am lipit si conductorii taiati la dimensiune, totul suspect de OK! Stiam ca ar fi trebuit sa mearga mai greu odata ce am pus pasta argintata si am strans bine cu suruburi. Cazul 2-STAR-uri de calitate, cu putere specificata (3-5W), de 4 ori mai scumpe: de data asta nu mai puteam lipi firele odata ce STAR-urile erau puse pe placa din aluminiu. Letcon de 60W, nimic...i-am slefuit varful, ca artificiu de moment, pana am obtinut un cerc de 3mm si astfel am reusit sa lipesc firele desi atat ele  cat si traseele de pe STAR erau precositorite.

Oricum, un STAR prost n-are vreun cod pe el incat sa-l cauti si eventual gasesti pe undeva...

Link spre comentariu

Ce spune Mihai este o solutie foarte buna.

Cat despre staruri bune si proaste: vezi threadul meu cu "DTP" acolo am detaliat exact.

Ce este bun are izolatie ceramica de zeci de microni grosime, sau chiar mai subtiri, dar izolatia electrica tot rezista spre 1KV...

Ce este prost are izolatie cu sticlotextolit (FR4) si grosimea este de sute de microni...

Un star bun, in contact cu un radiator "suge" caldura in asa masura incat e imposibil sa faci lipituri pe el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări