digix Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Fiind pus la impamantare exact asta face, dreneaza (descarca) catre pamant sarcina electrostatica acumulata in izolatia cablului. A doua forma de protectie este descarcarea tensiunilor periculoase care apar intre perechi prin redresarea in punte a tensiunii si aplicarea ei pe un zenner care preia supratensiunea. Eu cred ca n-a gresit deloc facand referire la ESD. Editat Noiembrie 20, 2015 de digix Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 In fine , nu vreau să lungesc off topic-ul , se poate comenta în toate felurile . Ideea e că denumirea aia de ”fir ESD” eu n-am mai găsit-o niciunde . Aș fi recunoscător pentru o referință, eventual chiar de la OP. Link spre comentariu
dan stanciu Postat Noiembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) https://www.ubnt.com/accessories/toughcable/ Editat Noiembrie 20, 2015 de dan stanciu Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Da , mulțumesc pentru referință . M-am tot gândit , poate că interpretez eu restrictiv termenul de ESD - dacă includem în această categorie și descărcările atmosferice care sunt , într-adevăr, ESD , atunci acel fir are rol in drenarea curenților proveniți prin inducție din aceste descarcari . Termenul însă mi se pare oricum forțat . În fine , gata cu off topicul. PS Da , am găsit o referință care confirmă ce am presupus mai sus . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum