Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema stabilizator

dan stanciu

Postări Recomandate

Fiind pus la impamantare exact asta face, dreneaza (descarca) catre pamant sarcina electrostatica acumulata in izolatia cablului.

A doua forma de protectie este descarcarea tensiunilor periculoase care apar intre perechi prin redresarea in punte a tensiunii si aplicarea ei

pe un zenner care preia supratensiunea.

Eu cred ca n-a gresit deloc facand referire la ESD. 

Editat de digix
Link spre comentariu

In fine , nu vreau să lungesc off topic-ul , se poate comenta în toate felurile . Ideea e că denumirea aia de ”fir ESD” eu n-am mai găsit-o niciunde . Aș fi recunoscător pentru o referință, eventual chiar de la OP.

Link spre comentariu

Da , mulțumesc pentru referință . M-am tot gândit , poate că interpretez eu restrictiv termenul de ESD - dacă includem în această categorie și descărcările atmosferice care sunt , într-adevăr, ESD , atunci acel fir are rol in drenarea curenților proveniți prin inducție din aceste descarcari . Termenul însă mi se pare oricum forțat .  În fine , gata cu off topicul. 

PS Da , am găsit o referință care confirmă ce am presupus mai sus . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări