Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema stabilizator

dan stanciu

Postări Recomandate

Pai avem patru perechi din care folosim trei pentru camere si una pentru alimentare. Crezi ca pe 2x0,51mm duc curentul necesar celor trei camere?

Sau am inteles gresit?

Pentru altceva,am dus pe FTP, la 70 metri, un amper si e ok. N-am masurat cat ajunge in celalalt capat dar aparatul functioneaza in parametri.

Link spre comentariu

Când vorbim de pierderile de curent continuu UTP, STP, FTP, SFTP sau orice altceva e irelevant . Contează doar secțiunea conductoarelor - care presupunem , în cazul fericit , că sunt de cupru plin . 

Link spre comentariu

Diametrul ăla e în majoritatea , nu în toate . Sunt și mai groase și , uneori , și mai subțiri . AWG 22 .... 26.

Dar să zicem că e 0.5mm diametrul fără izolație . Asta înseamnă aproape 0,1Ω per metru de fir  deci 0,2Ω per metru de circuit deci 6Ω la 30 m . Acu , voi decideți dacă merge sau nu ...

Link spre comentariu

Ce-i aia fir ESD ?

Dacă vorbești de firul de Cu sau Fe cositorit care însoțește folia aia penibilă , ăla nu are nicio treabă cu ESD . Ăla are doar rolul de a asigura o rezistență mai mică circuitului de ecran și continuitate în cazul unei eventuale întreruperi a foliei.

Link spre comentariu

Inteleg ,dar ma complic inutil. Oricum am 220v langa camere.

Am mentionat asta. Nedorind SMPS ,chiar daca am surse de genul asta la calitate industriala,am cerut o recomandare de stabilizator 12v-3A.

Schema propusa de Marian e super ok. Deja am dat PCB-ul in lucru si urmeaza sa fac o comanda la tme pentru componente.

Editat de dan stanciu
Link spre comentariu

OP a ales - după mine - soluția logică . Dacă oricum are 230Vac ”on premises” nu are rost să mai transporte și nu știu câți volți ca sau cc ... O proiectare simplă - nu există mari exigențe din partea consumatorului , o dimensionare corectă, etanșare de umezeală și ferire de radiația directă a soarelui e tot ce are nevoie .  Și cred că e mai simplu în practică decât pare din formularea mea ... Schemele sugerate mai sus , în principal ultima variantă a lui @sesebe/Marian satisfac pe deplin cerințele. 

De ce nu vrea în comutație ? Asta nu mai e problema mea ...

Link spre comentariu

Ce-i aia fir ESD ?

Dacă vorbești de firul de Cu sau Fe cositorit care însoțește folia aia penibilă , ăla nu are nicio treabă cu ESD . Ăla are doar rolul de a asigura o rezistență mai mică circuitului de ecran și continuitate în cazul unei eventuale întreruperi a foliei.

A wire wrapped around or part of a shield within a cable that reduces the resistance from any point on the shield to ground. A drain wire serves to complete an electrical circuit from the shield, thereby carrying extraneous electrical noise to ground and away from the circuit or system the shield is intended to protect.

Posted ImagePosted Image

Editat de dan stanciu
Link spre comentariu

Exact , asta am zis și eu mai sus - mai pe scurt. Dar unde e treaba cu ESD ? ( ElectroStatic Discharge sau, după caz, Electrostatic Sensitive Device ) . Chiar și în poza pusă îi zice Drain Wire , nu ESD Wire .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări