popescuion Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Buna ziua. Am o mare problema cu gindacii de bucatarie nu mai reusesc sa scap de ei. Am dat cu insecticid Rege..... de multe ori -formula noua- care din pacate nu mai este atit de eficienta ca cea originala , acum cind dau cu otrava am senzatia ca ii invit la masa. Va rog mai stie cineva o alta solutie de a scapa de ei? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Dacă vă gândiţi la o soluţie electronică, nu vă faceţi speranţe....cea mai bună soluţie este să vă procuraţi pastă germană contra gândacilor tip Globol şi puneţi mici cantităţi din loc în loc pe unde se asund gândacii.Preferabil ar fi să facă asta şi eventualii vecini care mai sunt contaminaţi, altfel nu rezolvaţi decât pe moment.Eu aşa am scăpat definitiv de ei. Şi nu mai lăsaţi resturi de mâncare descoperite, curăţenie maximă prin bucătărie. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Eu am avut o "zeama" facuta de un amic ce avea firma de deratizare, am dat cu ea toata casa si 14 ore nu am intrat in casa ... au murit si la vecini nu numa la mine .... nu stiu ce avea in ea ca nici de amic nu mai dau ca am cereri de asa ceva de la vecini. Asa am inteles ca aceste chimicale din comert mai mult ii speli pe spate ca nu au nici o treaba sa crape. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Aparatele acestea electronice impotriva insectelor si rozatoarelor cred ca au aparut si din cauza ca este foarte neplacut sa dai prin casa cu sprayuri sau sa pui alte feluri de otravuri care uneori nici nu dau rezultate iar daca dau rezultate sa te trezesti cu insecte si rozatoare moarte prin casa.Este adevarat ca aceste aparate electronice nu le omoara dar le afecteaza sistemul nervos facandu-le sa paraseasca locurile unde sunt amplasate daca chiar este adevarat ce se spune caci eu n-am incercat.Uite aici un exemplu http://www.bizoo.ro/firma/roinsect/vanzare/1940767/aparat-cu-ultrasunete-contra-rozatoare-lilieci-si-gandaci Link spre comentariu
popescuion Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Nu sint certat cu , curatenia chiar sint un pic exagerat, o data pe luna din cauza lor mut dulapul , masca de la chiuveta si celelalte acareturi din bucatarie sa adun ce a scapat pe jos. Cred ca vin in special noaptea pe gura de ventilatie din perete -hota- cind nu este activitate in bucatarie. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Căutati Baygon pulbere. Presarati pe sub masca de chiuvetă ,lîngă dulapuri in colturi sa va fie ferit să l luati pe picioare si sa nu fie accesibil copiilor mici . In 2013 am avut invazie in dormitor in italia. Veneau din afara si au fost gasit un colt de usa de la balcon cu tocul putred de avea o gaura de 1cm 2 si ala am fost ... Dupa doua zile de cind am pus praful deja au apărut rezultatele. Pe aia care nu i vezi ai sa i găsesti cu telescoapele in sus si aia care is contaminati nu fug cum fac de obicei si i poti elimina "din mers "si nici nu sint asa speriosi sa faca raliuri cind se simt amenintati . Eu recomand produsul ca stiu cum se comporta. E bun pt furnici ,goange ( aia rosii de fug in draci ) si tot cv gîndaci de bucătărie mai marisor si negru . Cred ca mai am si poza produs undeva intr un tel si daca doriti o voi posta .PS : Daca aveti gresie si faianta in bucătărie si nu a fost pusa bine (are goluri de adeziv dedesubt) si "domnii" si au facut colonie o sa aveti un pic de furcă cu ei dar se rezolva . Sa încercati si obturarea gaurii ce o suspectati pe timp de seara ca sa nu le mai dati prilej sa intre . BAFTA !! Editat Noiembrie 17, 2015 de mihai1979 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Aflaţi ce vecini mai sunt infestaţi cu gândaci şi e absolut necesar să ia toţi măsuri de dezinsecţie, altfel e o luptă fără sorţi de izbândă. La noi era o familie mizerabilă de la care proveneau gândacii, cineva spunea că a stat câteva minute acolo şi se urcau gândacii la propriu pe el în timp ce stătea pe canapea. Aceia s-au mutat, cel care a venit în loc a renovat totul şi problema a dispărut. Ajunsesem la un moment dat să cumpăr soluţie de gândaci si dădeam periodic şi pe la uşa respectivilor, să creez o barieră şi să nu se răspândească peste tot gândacii... Se spune că dacă zăreşti un singur gândac, sigur este o întreagă colonie prin zonă. Problema este că dacă nu-i extermini pe toţi simultan (în toate zonele infestate), nu faci nimic.Gândacii învaţă să evite momelile otrăvite transmiţându-şi informaţiile între ei. Link spre comentariu
schukaru Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Încearcă cu Nurelle dizolvat la jumătate din cantitatea de apa recomandată, repeţi la 4 zile. După ce ai dat închizi uşile şi pleci de acasă câteva ore. Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Prin anii `90 am avut si eu o asemenea invazie de gandaci de bucatarie. Am intrebat vecinii de pe scara daca au si ei. Toti au raspuns, mirati, NU...NU...NU..., de parca ii intrebasem daca sunt membri ISIS! (ca tot este la moda). Am gasit un gel de culoarea ciocolatei pe care l-am intins prin locurile ascunse din bucatarie. Nu mai stiu cum se numea. Poate colegul Vali ne comfirma daca era Globol. In trei zile am scapat de ei . Ii adunam cu farasul de pe gresia din bucatarie dimineata. Am povestit unui vecin ca am scapat de ei dar nu i-am spus si ce anume am folosit. Vestea s-a dus pe toata scara. In urmatoarele zile vecinii veneau pe rand, spasiti, sa ma intrebe ce am folosit, deoarece au vazut si ei cate un gandac in miezul noptii. Initial toata lumea avea dar nu recunostea nimeni. Daca nu se face un tratament si la vecini nu veti scapa de ei. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Vă pot asigura că gelul Globol este foarte eficient, am folosit şi cred că este cel mai eficient, având în vedere că nu emană mirosuri toxice sau neplăcute.Se poate aplica numai în locuri ascunse vederii, deci nu deranjează. Se aplică în cantităţi mici, cam cât un bob de grâu, dar în locuri cât mai multe. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Gindacii de bucatarie sint printre cele mai rezistente insecte(daunatoare). Am citit undeva ca datorita rezistentei ar fi printre ultimele vietuitoare care ar disparea de pe pamint, in cazul unu cataclism care ar duce la disparitia vietii de pe pamint. Dispozitivele electronice sint niste''pistoale cu apa'' atit in cazul gindacilor de bucatarie ca de altfel in cazul tuturor daunatorilor pe care producatorii unor astfel de aparate se lauda ca ii indeparteaza. Editat Noiembrie 17, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Vă pot asigura că gelul Globol este foarte eficient, am folosit şi cred că este cel mai eficient, având în vedere că nu emană mirosuri toxice sau neplăcute.Se poate aplica numai în locuri ascunse vederii, deci nu deranjează. Se aplică în cantităţi mici, cam cât un bob de grâu, dar în locuri cât mai multe. Intrebam, intr-o postare anterioara, daca aceast gel, sub denumirea de Globol, are culoarea ciocolatei si are fluiditatea unei paste de dinti? Pe mine m-a scos din incurcatura. De catre cine? Subiectul este foarte interesant. Sunt pasionat de asemenea lucruri de origine extraterestra. Putem sa deschidem un topic pe aceasta tema, daca nu va deranjeaza. Colegii, insa, ce vor spune? Electronica sau insecte? Puteti continua discutia offtopic in urmatorul subiect: http://www.elforum.info/topic/109648-paleoastronautica-si-gandacii-de-bucatarie/ Editat Noiembrie 17, 2015 de mircea calin Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Da, gelul respectiv are o culoare asemănătoare ciocolatei şi consistenţa unei paste de dinţi. Link spre comentariu
mars01 Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 Sunt si lichide de spalat pe jos, pentru parchet etc care contin si ceva repellant pentru gandaci. Eu am folosit la un moment dat si n-am mai avut probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum