MISTER BIG Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Va salut, as dori o schema de gen. DDF simpla si fiabila daca are cineva pt a incerca ETAJUL BV atunci cand banuiesc SINCRO ca ar fi defect, va multumesc. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Cautati schema Tv Telecolor sau Cromatic 02,care aveau oscilatorul de cadre cu tranzistoare,intr-o schema foarte simpla(pe acelas modul cu finalul TDA2030).Succes! Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Am eu schema scanata...dar e destul de mare,are 4.50mb si nu o pot pune aici....aici merge sa atasam scheme pana la 500kb. Daca chiar o vreti schema,atunci va rog sa-mi dati un mp ( mesaj privat) si sa-mi dati o adresa de e-mail a dvs . Astept mp! Link spre comentariu
Fulgerik Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 (editat) Cam fara rost ce vrei sa faci . Nu prea inteleg ce vrei sa verifici si unde vei injecta semnalul. Nu cred ca sunt prea multe televizoare in care poti folosi acel semnal. Poate in cele cu tuburi dar si acolo este suficient o surubelnita bine plasata si gata semnalul de verificare. In principiu o schema cu 555 este suficient de stabila si asigura ce vrei tu. Editat Noiembrie 16, 2015 de Fulgerik Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Luati dintr-un tv mai vechi modulul sincro si alimentand la 12V aveti semnal de linii si cadre. Link spre comentariu
MISTER BIG Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 modulul sincro din tv AN as putea sa l folosesc d le TONI ? , MULTUMESC PT RASPUNSURI, pt. FULGERIK ,semnalul il injectez la intrare , cu surubelnita sau cu degetul nu e elocvent, una e cind vezi rastrul desfasurat juma de ecran sau 3 sferturi si alta cind abia misca linia H, asta cind nu ai la dispozitie un osciloscop. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Nu, deoarece in TV-urile romanesti alb/negru oscilatorul de cadre se afla pe modulul baleiaj vertical(fie echipat cu tranzistoare fie inclus in TDA1170).Pe modulul sincro nu se afla decat etajul separator al impulsului de cadre,din SVCC,si oscilatorul de linii.Folositi modulul de cadre din Cromatic sau Telecolor.Iar daca vreti sa vedeti rastrul desfasurat(dar nesincronizat)puteti aplica direct la bornele BDV, o tensiune alternativa, de 5-6V,obtinuta dintr-un mic transformator,conectat la retea. Link spre comentariu
MISTER BIG Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 am inteles, multumesc frumos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum