ionutz1971 Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Salut...am un laptop Acer caruia nu-i mai merge tastatura...am desfacut-o si am gasit panglica scoasa din mufa iar acea piesa ( nu stiu cum ii spune) care tinea apasata panglica era rupta..se mai poate repara sau trebuie inlocuita toata mufa? Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 da, trebuie înlocuită toată mufa.alternativ, poţi conecta o tastatură externă. Link spre comentariu
ianhus Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Salut. Fa o poza la panglica tastaturii mai exact la partea unde se vad pinii, s ar putea sa poti face ceva fara sa schimbi conectoru ala.Stima. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Ar fi bine sa ne mai spuneti si noua modelul la laptop....pentru ca ne-ati spus doar marca lui... Stima si respect ! Link spre comentariu
ionutz1971 Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Scuze..modelul este Acer Aspire 5735...pinii la panglica nu se vad prea bine din pacate Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Multumim pentru modelul laptop-ului dvs! Uitati o poza mai clara aici pe google cu pinii de la panglica . Click aici : https://www.google.ro/search?q=tastatura+acer+aspire+5735z&client=opera&hs=Hx7&biw=1280&bih=618&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIiPHMtOWVyQIVYXdyCh2LzgGj#imgrc=eIqeh7ApoJ33uM%3A Scuze..modelul este Acer Aspire 5735...pinii la panglica nu se vad prea bine din pacate Link spre comentariu
ionutz1971 Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 Multumesc si eu pentru poza..sunt curios ce as putea sa fac fara sa schimb mufa de pe placa de baza...deocamdata folosesc o tastatura pe usb. Link spre comentariu
ianhus Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Salut. Cred ca ai sanse mari sa l poti face fara sa schimbi con de pe pcb. O sa incerc sa descriu cum: cauti o bucata de plastic de aprox 0.3mm flexibil, transparent si lucios. (De la un ambalaj de ex), tai o bucata fix cat panglica de lata si lunga de 1cm. Apoi o ascuti pe o bucata de smirghel la o latura. Apoi cu banda dublu adeziva subtire o lipesti pe pangliga la capatul cu pinii , cu partea ascutita spre capat. Apoi bagi tot ansamblu folie/plastic in conector (partea ascutita e sa te ajute sa il poti baga) Daca intra greu e foarte bine si trebuie sa mearga, daca iasa singura de acolo cand misti de folie repeta operatiunea cu o bucata mai groasa. Fa un semn pe folie inainte ca sa sti cat trebuie sa intre sa nu impingi prea mult.Ca idee ce ai pierdut tu din conectorul ala e doar o bucata de platic care iti apasa folia pe pinii elastici ai conectorului. Succes si spor. Link spre comentariu
ionutz1971 Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Multumesc Ianhus de ajutorul dat..am rezolvat.. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Multumesc Ianhus de ajutorul dat..am rezolvat.. Felicitari ! Sa-l stapaniti sanatos ! Vedeti ce inseamna sa ne dati si dvs ce v-am cerut...de exemplu modelul laptop-ului si cu o poza . Stima si respect ! Editat Noiembrie 17, 2015 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
ionutz1971 Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Multumesc! ...da imi recunosc greseala ca nu am dat toate datele de la inceput ...dar chiar si asa nu am fost abandonat si am reusit sa rezolv problema......Tot respectul ! Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Exact tehnica descrisa de userul ianhus am folosito si eu acum ceva timp ca sa repar un conector dinasta. Dovada ca romanul nu e doar poet, e si mare inventator Link spre comentariu
ionutz1971 Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Corect!...laptopul este al unui amic care momentan este plecat din tara ...au fost mai multe probleme la el ( nu se aprindea display-ul, parola de windows uitata, tastatura ) ..dintre toate doar tastatura imi mai creea probleme dar cu ajutorul primit am reusit sa o rezolv ...vad ca sunt niste taste care nu merg totusi ...nu stiu daca este din cauza unui contact prost sau erau defecte deja . Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) vad ca sunt niste taste care nu merg totusi ...nu stiu daca este din cauza unui contact prost sau erau defecte deja . Asta nu avem de unde sa stim noi....daca functiona inainte...sau nu functiona inainte...Dar eu unul asi zice sa o lasati asa....pentru ca daca o mai desfaceti de vreo doua ori...iar se rupe prinderea aceia.... S-ar putea sa fi curs si ceva pe laptop...apa,suc, cafea etc...la baiatul acela si daia poate aveti probleme cu cateva taste... Oricum se poate inlocui cu totul tastatura....dar o sa coste ceva,ceva...adica intre 120 si 150 roni...Dar daca aveti tastatura pe usb...atunci nu cazut sa bagati banii in el...ptr ca si asa...sunt fff proaste tastaurile astea pentru laptop-uri..adica daca i-ati prins un pic cu o unghia o tasta...gata sare in sus... Ce sa mai o lungim atat de mult..adevarul e ca sunt...(Made in China). Editat Noiembrie 17, 2015 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
ianhus Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Corect!...laptopul este al unui amic care momentan este plecat din tara ...au fost mai multe probleme la el ( nu se aprindea display-ul, parola de windows uitata, tastatura ) ..dintre toate doar tastatura imi mai creea probleme dar cu ajutorul primit am reusit sa o rezolv ...vad ca sunt niste taste care nu merg totusi ...nu stiu daca este din cauza unui contact prost sau erau defecte deja . Cu placere si felicitari pentru reusita. Poti sa stabilesti totusi daca tastele nu merg din conector. Cu tastatura ridicata apasa conectorul cu totul usor si in ac3lasi timp apasa tasta nefunctionala, daca merge atunci trebuie un plastic mai gros, de asememnea incearca sa ridici panglica (asa cam la 30 grade sa fie acolo unde intra in conector fata de placa de baza)in timp ce apesi tasta nefunctionala sau sa o apesi in jos spre placa. Daca nu merge in nici o varianta atunci ai ceva cablaj oxidat/rupt in tastatura si iti cam trebuie alta.Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum