Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radioreceptor philips colette automatic de luxe P4D54T holz

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna dimineata

am agatat din targ acest radioreceptor.....dupa o curatare temeinica si o verificare cu esr a conzilor ....functioneaza bine pe toate lungimile de unda.....facut prin 1966-1967 are carcasa din lemn lacuit tastatura fiind foarte solida....se aude foarte bine dar exista o problema

pe FM se aude impecabil....pe medii sunetul se aude un pic distorsionat insa numai cand este muzica.....cand se vorbeste totul e clar.....am tras concluzia ca distorsiunile gen harait apar numai la anumite frecvente audio.....conzii sunt buni ce a fost dubios s-a inlocuit unul fiind intrerupt si vreo 2 cu esr marit....majoritatea au insa un esr bun capacitatea  lor fiind ceva mai mare decat scrie pe ei mai ales cei cu valori mici

a mai intalnit cineva asa ceva?...ce ar fi de facut?.....daca are cineva schema lui i-as ramane recunoscator

ca multumesc mult

cu respect

Link spre comentariu

capacitatea  lor fiind ceva mai mare decat scrie pe ei mai ales cei cu valori mici

Va dati seama ca nu a crescut suprafata armaturilor nici macar cu 1 mm^2, si nici constanta dielectricului nu s-a marit...capacitatea marita este indicata de capacimetru datorita principiului pe care acesta functioneaza(reactanta capacitiva), deci e clar ca acei condensatori au pierderi imense, aproape sigur sunt cu hartie uleiata...puteti sa-i lasati asa, sau sa-i schimbati...in primul caz e o adevarata bomba cu ceas, in cel de-al doilea, aparatul nu mai e 100% original.

Link spre comentariu

de acord caci suprafata armaturilor nu s-a modificat....dar nu sunt asa de sigur despre modificarea in timp a proprietatilor dielectricului.....toti conzii crapa tocmai din cauza dielectricului care se distruge si isi modifica calitatea...pierderile apar tocmai in acest dielectric...conzii au fost masurati cu un esr....care imi indica si pierderile.....desi capacitatea e marita ca esr aveau toti sub 1 ohm......cei peste aceasta valoare ....aveau intre 2 si 4.5 au zburat......si mai avea unul de 1600 micro scurs si mort

despre originalitatea aparatului...ce preferam?....un om cu toate organele de la nastere si mort sau un om cu transplant si viu sanatos?.......prefer un radio functional schimband piesele defecte decat un radio mort.....placerea este sa le vezi fizic si mai ales functionale......in masura in care se poate acest lucru.....

cu respect

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

condensatoarele originale au dimensiuni mai mici decat cele noi......cele noi gasite de mine sunt la 35....63 volti....nemtii au bagat conzi la 6...10 volti....deci mai mici ca dimensiuni fata de ce am eu noi....nici vorba de carcasa in carcasa....asta merge la cele mari din radiourile cu lampi din anii 50......nu are conzi cu hartie....sunt echivalenti cu electroliticii si ceramicii moderni

radio e alimentat cu 5  baterii R20 la 7.5 volti....i-am facut eu un alimentator la 7 volti cu un 7805 si functioneaza excelent......

dar de ce se aude asa pe AM?.....ca asta ma racaie

cu respect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări