stone100 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) am acel ceas mmc353 care facea figuri am reusit sa dibuiesc din 4digiti doar 3 unul afiseaza ca cel din poza print screen windows 7 Editat Noiembrie 15, 2015 de stone100 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) Este numit "ghost effect" si este din cauza tranzistoarelor ce comanda electrodul comun pentru fiecare digit, cel mai probabil nu se inchide destul de repede. T1 care comanda digitul 1 inca nu este complet inchis cand se incepe aprinderea digitului 2 prin urmare ce se scrie pe digitul doi apare si pe digitul 1 mai slab pana cand T1 inchide complet. La microcontrolere se rezolva destul de usor punand o mica pauza pentru a permite lui T1 sa inchida total si lui T2 sa deschida acuma cum se rezolva la mmc353 nu stiu. Editat Noiembrie 15, 2015 de bandi12 Link spre comentariu
ilzul Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Oarecum, mi se intampla si mie la atmega328 comandat pentru ceas, insa nu atat de pronuntat. Link spre comentariu
stone100 Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 oare sa schimb tranzistorii sau o fi contactele sarite ? Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 (editat) Vad ca la primul digit ai rezolvat sau asa a fost de la inceput ? Daca ai si alti tranzistori 'compatibili' ( nu de acelasi fel ca nu o sa ajute) verifica prin datasheet timpul de inchidere si alege unele mai rapide decat cele actuale, eventual poti incerca sa micsorezi valoarea rezistentelor de pe poarta. Am patit si eu la fell cu cateva ceasuri, unele mergeau perfect la inceput si dupa o saptamana au inceput sa faca la fell, eu am rezolvat destul de simplu marind din soft timpul de asteptare dintre cele doua digiti si au disparut complet. Editat Noiembrie 16, 2015 de bandi12 Link spre comentariu
stone100 Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 ce soft ? asta e integrat specializat pe ceas nu microcontroler , eu sus am dat un exemplu de cum se vad Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 In cazul tau nu se pune problema de soft, mmc353 este un integrat special pentru ceas. Eu am folosit un microcontroller programabil pentru care am scris eu un program de ceas. Daca ai respectat cum trebuie schema si valorile componentelor ori sunt tranzistorii mai lenti ori mmc353 nu mai respecta timpii corecti ( personal nu am lucrat cu mmc353 mai multe nu stiu despre el) Link spre comentariu
Kreator Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 (editat) MMC353 este NEmultiplexat! Fiecare segment al celor 4 digiti este comandat individual. Nu ai ce tranzitori sa schimbi. Verificați legaturile electrice ale segmentelor si alimentarea sa fie de max 5V Editat Noiembrie 16, 2015 de Kreator 1 Link spre comentariu
stone100 Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 am rezolvat , problema era ca ajungea semnal de la placa afisajelor la placa de comanda dar fiin foarte vechi cablajul incepe sa se exfolieze , dar l-am rezolvat , mult timp nu ii mai dau ceasului asta Link spre comentariu
smd-man Postat Septembrie 16, 2024 Partajează Postat Septembrie 16, 2024 Buna ziua. E mai vechi subiectul si de accea nu deschid alt topic. Cu acest c.i. MMC353 se comanda un display cu anod comun. Pentru a comanda un display cu catod comun ce modificari trebuiesc facute ? Multumesc ! Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Septembrie 16, 2024 Partajează Postat Septembrie 16, 2024 (editat) Pin 33 se pune la msa sau V+ in functie de display . La fel se asigura conectarea elementului comun al digilor la + sau - dupa caz . Am precizat si in scris , in caz ca nu se respecta schema . Editat Septembrie 16, 2024 de antonvasileeee Link spre comentariu
smd-man Postat Septembrie 16, 2024 Partajează Postat Septembrie 16, 2024 Multumesc ! O zi buna sa aveti! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum