Vizitator mik1976 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) Buna ziua Am un magnetofon Sony TC-270 caruia iau cedat potentiometrele de ton si as dorii sa le inlocuiesc L si R am atasat schema pentru L. Poate cineva sa imi spuna daca trebuie potentiometre mono si ce model ar fi potrivit ? De ex. : http://www.adelaida.ro/potentiometru-25k-lin-6mm-mono-p160kn-0qc15b25k.html MULTUMESC Schema cu SONY TC-270 Editat Noiembrie 15, 2015 de mik1976 Link spre comentariu
Dominicue Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Buna ziua Am un magnetofon Sony TC-270 caruia iau cedat potentiometrele de ton si as dorii sa le inlocuiesc L si R am atasat schema pentru L. Poate cineva sa imi spuna daca trebuie potentiometre mono si ce model ar fi potrivit ? De ex. : http://www.adelaida.ro/potentiometru-25k-lin-6mm-mono-p160kn-0qc15b25k.html MULTUMESC Schema cu SONY TC-270 Unde ai atasat schema ???? Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 tocmai editam poza ...era prea mare. Link spre comentariu
Dominicue Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Ce valoare au potentiometrele originale ??? Eventual fa si tu o poza cu ele ( potentiometrele originale ) sa vedem despre ce este vorba . Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 La cum arata extrasul ala de schema(sunt folosite doar 2 terminale din 3,deci e un condensator serie cu putometrul),sigur valoarea e peste 100K,deci cel din poza de la adelaida de 25k n-o sa te ajute prea mult.Vezi ce scrie pe al tau,sau masoara banda de carbon si afli ce valoare a avut.Ai incercat sa-l demontezi pe cel original sa vezi daca nu-l poti reconditiona?Cat despre faptul ca e mono sau stereo,asta doar tu poti sti,daca ai un buton comun pt reglaj ton sau ai reglaj separat pe canale(ceea ce ma indoiesc,dar n-am pretentia sa le fi vazut pe toate la viata mea) Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 R118 R218 VARIABLE (TONE ) 20 K Am ervice manual-ul . As dorii a intreb daca acesta este potrivit strict electronic nu dimensional : http://www.adelaida.ro/potentiometru-stereo-10k-log-r16110g-10ka.html Are 20 k dar si : Tensiune de lucru max. 20V DC, 150V AC . Nu stiu daca e poate reconditiona intrucat paraie foarte tare iar cel de pe canalul stang a suferit o busitura la cutremur in "77 majora . Ma gandeam a cumpar 2 noi si eventual sa combin cu cele vechi piesele ( mai mult pentru tije). Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Mai greu de combinat unul vechi cu unul nou, de obicei difera dimensiunile/sistemele de prindere... As lua doua potentiometre stereo de 20K (daca asta e in schema), dar ceva de calitate. Astea la un leu tin de un leu. Ceva Alps, Bourns... Cele originale ce sunt? Alps? Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Da asta se poate face. Alps banuiesc ca sunt bune. Cele originale nu stiu ce sunt. Nu inteleg ceva, daca unul e pentru canal L si celalalt pentru canal R (am atasat numai L in schema postata), trebuie sa iau potentiometre stereo sau mono ? As dorii a intreb daca acesta este potrivit strict electronic nu dimensional : Are 20 k dar si : Tensiune de lucru max. 20V DC, 150V AC . Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Greseala mea, vazusem doar o poza pe Google cu doua potentiometre rotative si am presupus automat ca sunt stereo. Luati doua potentiometre mono la valoarea si tipul celor vechi. Ar fi bine daca ati putea sa faceti niste poze cu cel vechi pentru a putea vedea daca exista particularitati constructive. Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Multumesc mult pentru raspunsuri. cam greu de facut poze trebuie sa al desfac pe batranel. As dorii a intreb daca acesta este potrivit d.p.d.v al tensiunii : Are 20 k dar si : Tensiune de lucru max. 20V DC, 150V AC . Link spre comentariu
Dominicue Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Da asta se poate face. Alps banuiesc ca sunt bune. Cele originale nu stiu ce sunt. Nu inteleg ceva, daca unul e pentru canal L si celalalt pentru canal R (am atasat numai L in schema postata), trebuie sa iau potentiometre stereo sau mono ? As dorii a intreb daca acesta este potrivit strict electronic nu dimensional : Are 20 k dar si : Tensiune de lucru max. 20V DC, 150V AC . Daca in magnetofon potentiometrele in cauza sunt actionate de acelasi buton atunci iti trebuie un potentiometru stereo , daca sunt actionate de butoane separate atunci ai nevoie de 2 potentiometre mono. Referitor la intrebarea daca este potrivit electronic , raspunsul este - DA -. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Puţometru cu tensiune de lucru... erau nişte semireglabili ptr focalizare la tuburile de tv color şi unele similare pe la osciloscoape, cu izolaţie sporită, dar la astea banale e o curiozitate. Din pozele de pe net văd că e vorba de puţometru stereo cu ax comun ambelor canale. Deci unul de 2x20...25k liniar cu ax de 6mm stelat. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Eu in pozele de pe net am vazut doua potentiometre pentru reglajul de ton (e reglaj de ton din ala simplu, nu are Bass/Treble separat), cate unul pe fiecare canal. Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 (editat) Exact , este reglaj cu un potentiometru pe fiecare canal stang ( L) si dreapta ® simplu . Din cate imi dau seama sunt necesare 2 potentiometre mono liniare de 20 k fiecare. Ce se intampla daca pun de 10 K ? Incerc sa casesc unele mai de calitate dar de 20 k parca e un facut... nu prea gasesc O recomandare ar fi bine venita pentru mine . Multumesc mult pentru interes tuturor Va doresc o Duminica frumoasa. Editat Noiembrie 22, 2015 de mik1976 Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Daca puneti de 10k, o sa taiati putin din înalte si o sa se auda mai înfundat. Cel putin asa prevesteste schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum