Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator cu LED

Postări Recomandate

Cred că acum colegul are suficiente idei de realizare a indicatorului propus...poate mai auzim ceva veşti de la el.

Din cauza lipsei de timp, doua zile nu am intrat pe forum,si da, acum sunt cateva idei. Imi aintesc ca acum cateva saptamani juniorul meu a dezmembrat o jucarie care avea un led clipitor si nu stiam cum de clipeste ca era alimentat direct de pe doua baterii de 1,5V inseriate. Se gasesc in comert astfel de leduri? Daca da, cred ca merge foarte bine schema prezentata de flomar60. Daca nu, incer varianta cu doua rezistoare, siguranta, transil, punte si cond. Dar asta sa mai prind ceva timp liber, pana atunci poate mai apar ceva idei.

Si ca sa fie mai de actualitate subiectul, idea este sa fac un led dintr-un intrerupator din casa sa clipeasca atunci cand lumina este aprinsa, (pentru uituci)

Link spre comentariu

Se poate sa incerci si alternative total ... diferite:

- aprindere cu timer, se decupleaza automat dupa X minute

- aprindere cu senzor PIR, care incorporeaza si temporizare

Ambele solutii vor decupla automat sarcina, garantat. Deci nu mai ai nici o nevoie ca sa ti se semnalizeze starea, nu mai trebuie atentie sau cineva care sa "faca ordine".

Link spre comentariu

Din cauza lipsei de timp, doua zile nu am intrat pe forum,si da, acum sunt cateva idei. Imi aintesc ca acum cateva saptamani juniorul meu a dezmembrat o jucarie care avea un led clipitor si nu stiam cum de clipeste ca era alimentat direct de pe doua baterii de 1,5V inseriate. Se gasesc in comert astfel de leduri? Daca da, cred ca merge foarte bine schema prezentata de flomar60. Daca nu, incer varianta cu doua rezistoare, siguranta, transil, punte si cond. Dar asta sa mai prind ceva timp liber, pana atunci poate mai apar ceva idei.

Si ca sa fie mai de actualitate subiectul, idea este sa fac un led dintr-un intrerupator din casa sa clipeasca atunci cand lumina este aprinsa, (pentru uituci)

există leduri clipitoare şi asta de câţiva ani, dă un search după "blinking led"... o să găseşti tone pe ebay, dar au şi pe la magazine gen TME, dar nu am idee sub ce denumire se ascund.arată fix la fel ca un led banal, dar mai au un cipuleţ inclus în carcasă, care are ca sarcină joncţiunea ledului...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări