Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare si imperechere tuburi finale EL86

vlad1980

Postări Recomandate

Vin cu rugamintea sa imi recomandati o modalitate sau schema de montaj pentru verificarea si imperecherea unor tuburi EL86. 

Am destul de multe tuburi folosite si as vrea sa vad care este in stare buna si care nu. Eventual as vrea sa fac si o imperechere (cat se poate) pentru a le folosi in ampliful meu PP cu EL86. 

Multumesc anticipat. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad1980

2

• vergil

1

• imreberes

1

Top autori în acest subiect

Recomand un tester pentru tuburi  proiectat de Steave Bench pe care l-am constuit si eu, functioneaza ireprosabil  si este foarte  util pentru majoritatea tuburilor uzuale, daca te intereseaza te pot ajuta cu unele sfaturi

Link spre comentariu

@popa marius - multumesc pentru disponibiliatea de a ma ajuta. 

trebuie sa ma uit pe schema sa vad ce imi trebuie iar apoi sa am il pun in practica. 

Cu placere, ar trebui redesenata schema, este destul de complicata insa este foarte performanta fiindca permite reglajul curentului anodic (catodic) si de grila 2 adica elementele esentiale pentru masurarea si imperecherea tuburilor in plus  masoara panta si factorul de amplificare. In schema data de S. Bench curentul anodic maxim este de 60mA dar daca se foloseste un FET  de 1000v/150w reglajul se poate face pina la 120mA  si astfel orice tub de putere din clasa EL34,KT88, GU50,PL519 etc se testeaza in conditii reale de lucru, bineinteles sursa de alimentare trebuie  modificata

Testerul facut de mine in aceasta varianta este foarte fiabil si functioneaza perfect de citiva ani, am avut un topic pe forum legat de acest aparat dar nu stiu daca mai exista

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări