Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O problema la TV-PLATINIUM

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua ,

La acest TV  a fost defect tubul  plat si e cu codul original A51CPAAAOOXO1 si am schimbat tot cu un tub plat dar cu codul  A51QGA993ZOO1 dar fara bobina pe gatul tubului nou si am scos bobina de pe tubul defect si am montato pe tubul nou ,dar surpriza nu se dasfasoara rastrul pe toata suprafata ecranului , rastrul se desfasoara pe mijlocul ecranului si lumineaza 15 cm in rest sus si jos a ecranul nu lumineaza. Am verificat toate piesele din jurul circuitului de la B - Vertical si orizontal si nu s-a gasit nimic defect,ce poate fi defect si  inpedica sa se desfasoare rastrul pe toata suprafata ecranului ? . Eu zic ca ar trebui sa reglez rastrul din menu service cu telecomanda ,dar nu stiu cum sa procedez asa ca va rog frumos pe dvs sa ma ajutati cu sfaturi si idei pentru rezolvare.

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

6

• dan cod

4

• adydep

2

• Nostalgic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Bobina este de pe tubul original care este defect ,si am scos bobina de pe tubul defect si am montato pe tubul nou, care este problema de nu se dasfasoara rastrul pe tot suprafata ecranului ?

- bobina de pe tubul defect am masurato  si este de 10 si 2,6 ohmi  

Editat de gigi56
Link spre comentariu

Domnilor va rog frumos,daca intru MENU cum se zice sa apas de doua ori tasta MENU - apare PICTURE MENU si se apasa tasta Q.VIEW sau RETURN,apoi se apasa tasta MUTE, Trecerea la pagina urmatoare - tasta TIMER ( SLEEP ). Isire cu tasta MENU ce trebue sa modific din MENU ca rastrul sa se desfasoare pe tot suprafata ecranului ?

- nu stiu ce bobina a avut tubul nou ,tubul la-m primit fara bobina

Editat de gigi56
Link spre comentariu

Menu service: Se apasa de doua ori tasta MENU-apare PICTURE MENU .Se apasa tasta Q.VIEW sau RETURN ,apoi se apasa tasta MUTE. Trecerea la pagina urmatoare--tasta TIMER(SLEEP) . Iesire cu tasta MENU. :daVedeti si dvs daca merge cu varianta asta,daca nu merge sa ne spuneti ce procesor are tv-ul. :101Asteptam raspunsul. :dans:Succes ! :aplauze

Intrati in service(cum spune Domnul Iordache mai sus)si incercati sa reglati V.SIZE(ATENTIE nu modificati valoarea altor parametrii).Daca reglajul nu are efect,si alte probleme in cablaj nu gasiti,va recomand modificarea  rezistentei  de reactie din etajul de cadre cu o rezistenta de valoare mai mica cu 0,22Ohm(0,33Ohm),si apoi reglat iarasi din service mode.

Link spre comentariu

DA, imaginea pe rastrul de 15 cm e foarte frumoasa pe tubul nou , dar nu am rezolvat pentru ca trebue sa ma deplasez pe teren  sa rezolv, si de aceea am cerut sfaturi  sa pot rezolva pe teren si va multumesc foarte frumos de ajutor.

- nu stiu precis daca tubul e de 110 grade  sau 90 grade dar are aceeasi diagonala ,si codul la noul tub am mentionat mai sus.

Va multumesc.

Editat de gigi56
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări