gigi56 Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Buna ziua , La acest TV a fost defect tubul plat si e cu codul original A51CPAAAOOXO1 si am schimbat tot cu un tub plat dar cu codul A51QGA993ZOO1 dar fara bobina pe gatul tubului nou si am scos bobina de pe tubul defect si am montato pe tubul nou ,dar surpriza nu se dasfasoara rastrul pe toata suprafata ecranului , rastrul se desfasoara pe mijlocul ecranului si lumineaza 15 cm in rest sus si jos a ecranul nu lumineaza. Am verificat toate piesele din jurul circuitului de la B - Vertical si orizontal si nu s-a gasit nimic defect,ce poate fi defect si inpedica sa se desfasoare rastrul pe toata suprafata ecranului ? . Eu zic ca ar trebui sa reglez rastrul din menu service cu telecomanda ,dar nu stiu cum sa procedez asa ca va rog frumos pe dvs sa ma ajutati cu sfaturi si idei pentru rezolvare. Va multumesc Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Mai intii pune la loc deflexia originala a tubului nou si apoi vezi ce se intimpla.Nu intra prima data in servis ca s-ar putea sa deranjezi mai mult. Link spre comentariu
gigi56 Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 scuze am uitat sa va spun ca acest TV este cu sasiul : A3Y111-01 - tubul nou nu are bobina lui original , tubul a fost adus de proprietarul TV -ului si fara bobina Link spre comentariu
BUGHIU Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) ...daca nu e nimic defect...chiar crapat cumva cablajul din greseala,vedeti aici intrarea in service mode:https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CDAQrAIoADABahUKEwifs7WqwI_JAhWCgg8KHZziDug&url=http%3A%2F%2Fwww.elforum.info%2Ftopic%2F37834-meniu-service-platinium%2F&usg=AFQjCNEl0QOPffAjlOJsvJKn8wB_c5-jTA&sig2=CnmE3tosmu33VDIgaNvvXw Editat Noiembrie 14, 2015 de BUGHIU Link spre comentariu
gigi56 Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Bine si va multumesc domnule bughiu ,dar ce trebue sa modific in acest menu pana se desfasoara rastrul pe toata suprafata ecranului ? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Poate sa nici nu se poata din service daca acum desfasoara doar 15cm.Probabil bobina e total diferita Link spre comentariu
gigi56 Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) Bobina este de pe tubul original care este defect ,si am scos bobina de pe tubul defect si am montato pe tubul nou, care este problema de nu se dasfasoara rastrul pe tot suprafata ecranului ? - bobina de pe tubul defect am masurato si este de 10 si 2,6 ohmi Editat Noiembrie 14, 2015 de gigi56 Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Problema e ce bobina avea tubul asta bun? Link spre comentariu
gigi56 Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) Domnilor va rog frumos,daca intru MENU cum se zice sa apas de doua ori tasta MENU - apare PICTURE MENU si se apasa tasta Q.VIEW sau RETURN,apoi se apasa tasta MUTE, Trecerea la pagina urmatoare - tasta TIMER ( SLEEP ). Isire cu tasta MENU ce trebue sa modific din MENU ca rastrul sa se desfasoare pe tot suprafata ecranului ? - nu stiu ce bobina a avut tubul nou ,tubul la-m primit fara bobina Editat Noiembrie 14, 2015 de gigi56 Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Menu service: Se apasa de doua ori tasta MENU-apare PICTURE MENU .Se apasa tasta Q.VIEW sau RETURN ,apoi se apasa tasta MUTE. Trecerea la pagina urmatoare--tasta TIMER(SLEEP) . Iesire cu tasta MENU. :daVedeti si dvs daca merge cu varianta asta,daca nu merge sa ne spuneti ce procesor are tv-ul. :101Asteptam raspunsul. :dans:Succes ! Intrati in service(cum spune Domnul Iordache mai sus)si incercati sa reglati V.SIZE(ATENTIE nu modificati valoarea altor parametrii).Daca reglajul nu are efect,si alte probleme in cablaj nu gasiti,va recomand modificarea rezistentei de reactie din etajul de cadre cu o rezistenta de valoare mai mica cu 0,22Ohm(0,33Ohm),si apoi reglat iarasi din service mode. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Este rezistenta R320=1,2Ohm,indicata cu rosu.O inlocuiti cu 1 Ohm,si observati cat a crescut dimensiunea. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Orizontal e ok imaginea? Link spre comentariu
petreelectronic Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 pariez ca a pus tub de 110 grade in loc de 90 Link spre comentariu
gigi56 Postat Noiembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) DA, imaginea pe rastrul de 15 cm e foarte frumoasa pe tubul nou , dar nu am rezolvat pentru ca trebue sa ma deplasez pe teren sa rezolv, si de aceea am cerut sfaturi sa pot rezolva pe teren si va multumesc foarte frumos de ajutor. - nu stiu precis daca tubul e de 110 grade sau 90 grade dar are aceeasi diagonala ,si codul la noul tub am mentionat mai sus. Va multumesc. Editat Noiembrie 14, 2015 de gigi56 Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Daca unul era de 90* si altul de 110* se vedea de la o posta ca deflexia nu intra pe tub sau intra prea tare.Se pune problema acolo si de consumul deflexiei pe V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum