Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglaj Distributie c16nz

Sharky

Postări Recomandate

Topicul nu se vrea un tutorial, doar povestesc experienta mea.

Amanasem schimbatul curelei de mai bine de un an.

Demontatul a mers destul de usor, pana la demontarea fuliei de la alternator/vibrochen.

Surubul intepenit bine, n-a fost chip sa il demontez, invarteam motorul chiar si in v5 si cu frana apasata (aici scapa ambreajul).

Bibanu spunea ca ar fi trebuit sa blochez volanta, ii dau dreptate, dar ar fi fost cam mult de lucru, probabil demontat demarorul si blocat cu o surubelnita.

Am aplicat o solutie ciobaneasca: inelara pusa peste surub si blocata in bascula suspensiei si apoi cheie scurta.

Mai frumos ar fi fost cu surubelnita de impact, dar de unde asa ceva?

Montatul:

https://www.dropbox.com/s/zbooownv3j4e4ng/DSC_1146.JPG?dl=0

Surpriza maxima, nu puteam pune motorul la punct, dupa cum se vede in poza.

Poza reprezinta reglajul final. Initial era cu un dinte mai la stanga, asadar supapele se deschideau mai tarziu cam cu 20 grade fata de vibrochen PMS.

L-am incercat in ambele feluri de mai multe ori, montand la loc cureaua veche, iar dupa ce m-am decis am montat cureaua noua.

La acest motor modificarea cere si o reglarea a avansului initial, senzorul de pozitie al motorului fiind pe axa cu came! Iar o modificare cu 10 grade aici se traduce in 20 grade la vibrochen, imens!

Sfat: nu va luati dupa cum suna motorul la relanti chiar dupa reglaj, la mine suna la fel in ambele cazuri!

Dar cand iesi la o tura cu el diferenta e destul de mare.

Cuplu mai bun cu reglajul final fata de cel anterior, nu mai trebuie sa retrogradez asa des.

Inainte trebuia sa trec de 3000 ture ca sa simt o crestere de cuplu, acum o simt de la 2000. In manual cuplu max e specificat la 2500.

Totodata nu mai am asa zgomot mare dinspre motor!

Partea proasta a fost ca am umblat asa cu motorul din 2009! Lumea doar spunea: e vechi motorul, ce vrei de la el?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări