Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi afumate

adrian_pic

Postări Recomandate

Da... tuburile sunt unice si trebuie tratate individual, ca si femeile, insa se supun acelorasi reguli: ori sunt virgine, ori nu.

In ambele cazuri, ambele pot functiona in parametri normali, insa nu mai suntem in aceeasi poveste...

Link spre comentariu

Posted Image

si anunutul: For sale Russian 4pcs GP-5 tubes 3 are used and one new.

http://www.ebay.com/itm/4x-GP-5-GP5-ED500-6BK4-tube-valve-Rohre-/171993917929?hash=item280ba2e9e9:g:4lUAAOSwHqlWFXs~

In poza se observa in ce consta vizual usura tuburilor.

La ce chinuri pot fi supuse triodele astea ,inca arata bine:

Maximum ratings: 

Anode voltage, kV: 30

Anode dissipation, W: 37.5

Anode current, continuous, mA: 2

Grid voltage, V: -450

Maximum grid-circuit resistance, megohms: 3

Envelope temperature, C: 250

Editat de romicap
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Mi-au trecut ceva lampi prin mana si am intalnit, rar cate una folosita si probabil defecta, banuiesc schimbarea ei de catre cineva care a avut-o in pastrare, de asemenea am intalnit la EL84 de exemplu Tungsram, sa apara oglinda pe suprafata laterala destul de mare, la fel si la loturi de 6p14p sa gasesc afumaturi. Chiar am suspectat o tzeapa la un lot de 6p14p din  cauza afumaturilor dar comparans aspectul intre ele, proaspat scoase din cutii cat si la masurarea pe catometru am dedus ca totusi sunt noi. Cand am gasit doar una sau doua afumate din 25 sa zicem, le-am trecut la pierderi si le-am dat ca bonus.

Azi am deschis 2 cutiute cu 6AU6 Tungsram, ambele cutii identice (desi cea din atasament are o tenta mai accentuata de vechime fata de cealalta) si inauntru am descoperit 2 tuburi total diferite: unul normal, cu scrisul galben si forma normala si al doilea, cel din imagine, la care anodul pare scrijelit cu surubelnita, o culoare neagra taciune, scrisul negru si in partea de sus colturoasa. Nu stiu la ce categorie sa o trec, la pierderi, la raritati...? Ati mai vazut asa ceva? imi pare rau ca n-am pozat-o si pe cea normala, pentru diferentiere.

post-175171-0-56337000-1462398696_thumb.jpg

Editat de mojnost
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări