Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi afumate

adrian_pic

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Vio, nu exista 6N6P-EV, cit despre stocurile tale probabil ca ai de Saratov. Daca m-as afla la o taraba cu tuburi si vinzatorul mi-ar oferi doua 6N6P in ambalaj original, una cu urme de afumatura si una absolut curata ar fi o chestie de dispozitie de moment, deci nu pot sa zic ca as alege-o neconditionat pe cea perfect transparenta.

Ai dreptate Dorin ,sunt 6H6P - N (i rusesc) ,nu 6H6 EV.
Link spre comentariu

Am 6H6n noi din care am verificat unele şi s-au afumat uşor în cele cîteva minute de testare. Cele neverificate sînt cristal. Oricine poate face experienţa.

Eu acum nu mai pot pretinde că sînt noi nouţe, nu mă crede nimeni. Dacă unele şi după ce arată ca tăciunele mai funcţionează, e altă problemă. 

.............

Am şi lămpi afumate în cutii noi, sînt cele înlocuite în montaje. :)

Link spre comentariu

Apropos de filmuletul din fabrica britanica prezentat mai devreme...

Hai sa ma bag si eu in seama, procedeul de lipire cu flacara al tubuletului prin care lampa este conectata la pompele de vid nu produce

nicio afumare. Va poate confirma asta orice sticlar, inclusiv subsemnatul.

In armia romana, tuburile trebuiau schimbate regulat conform normelor VBM. Si tot regulat, va pot confirma ca nu se arunca la gunoi nimic.

Tubul care functionase doar 50-100 ore era pus cu gratie in cutiuta celui nou sau in cutia vrac de 50-200 buc. Evident ca existau si situatii,

foarte dese, in care tuburile nu se schimbau cu anii din motive de lene pur balcanica. Daca merge receptorul, de ce sa le schimbam?

Vad ca se tinde spre mistificarea tuburilor sovietice militare verificate si paraverificate. In realitate in fabricile sovietice nu se facea nimic altceva decat

aplicarea formala a stampilei OTK. Care stampila OTK nici nu are vreo legatura cu productia militara, era sinonima cu vestitul CE pe care il aplica acum chinezii.

Daca tuburile voastre NOS nu au OTK inseamna ca fie nu aveau tus, fie era beat manga angajatul, fie etc. etc. Dar nicio legatura cu calitatea ceruta de armata.

Nu vorbim aici de parametrii electrici sau executia mecanica. Tubul nu este Ferrari, e un produs de banda, odata banda reglata este asigurata

reproductibilitatea parametrilor in marja admisa de proiectant.

In 1971/72 aparusera deja microprocesoarele Intel 4004 / 8008, credeti ca rusii erau tampiti? Imensul complex economic militar n-a avut alta justificare reala

decat de a oferi locuri de munca.

Link spre comentariu

OTK= "otdel technicheskovo kontrola", adica control tehnic de calitate (literal: departamentul controlului tehnic).

O stampila de conformitate, nimic altceva...

Stampila n-are nimic de-a face cu productia militara, cum declara reclamele de pe ebay, cum gasim pe unele forumuri straine sau in unele magazine on-line.

Sper sa nu vedem declaratii de acest gen si pe la noi. O fi o moda, insa nici nu trebuie sa fim creduli cu tot ce ne ofera vestul/estul, sau sa incercam sa ne fentam intre noi...

--------------

Parerea mea on-topic: sa fim seriosi; tuburile noi nu trebuie sa fie afumate, nici macar alea masurate o data...

Editat de fcon
Link spre comentariu

What the heck is "NOS"? 

Why do sellers use this word or acronym and what is the hidden meaning behind it? 

NOS, or New Old Stock, as you see sellers use in their listings... They refer to Old items that have been sitting around for a very long time. 

So in their eyes, since it wasn't used, it's considered New! But its old. Therefore, it's New but aged. 

http://www.ebay.com/gds/What-the-heck-does-NOS-mean-/10000000011181283/g.html

Link spre comentariu

What is New Old Stock (NOS)? New old stock (abbreviated NOS) is merchandise being offered for sale which was manufactured long ago but that has never been used. The items may not be produced anymore, and the new old stock may represent the only market source of a particular item. Although not an officially recognized accounting term, it is in common use in the auction and retail industries, including eBay.

http://www.ebay.com/gds/What-is-New-Old-Stock-/10000000006162406/g.html

Link spre comentariu

New , old stock ...pe romaneste tradus  ,nou din stoc vechi . Cu alte cuvinte obiectul din stoc este nefolosit . In stoc nu pot exista lucruri folosite fiindca nu s`ar  mai chema stoc. ( Si voi stiti asta dar va place sa .....)

Editat de romicap
Link spre comentariu

Eu zic sa trecem si la getter, dacă e stamb, nu e buna lampa, se afuma ușor, etc... (Sper ca știți de gluma).

Da sigur ca stim de gluma...am vazut ca la ultimele modele de tuburi acel getter este livrat separat si pune utilizatorul numa cat trebe acolo in tub...sa nu fie prea mult sa se afume tubul :scarpin

Acum,serios, daca tubul se incadreaza in parametrii nu stiu cat de importanta este acea afumatura pana la urma.Personal eu consider ca un tub este ca si un om,este unic,deci trebuie tratat ca atare,individual!

Link spre comentariu

Da sigur ca stim de gluma...am vazut ca la ultimele modele de tuburi acel getter este livrat separat si pune utilizatorul numa cat trebe acolo in tub...sa nu fie prea mult sa se afume tubul :scarpin

Acum,serios, daca tubul se incadreaza in parametrii nu stiu cat de importanta este acea afumatura pana la urma.Personal eu consider ca un tub este ca si un om,este unic,deci trebuie tratat ca atare,individual!

Exceptional,imi place tare mult ce ati spus,sincer! :31

Link spre comentariu

Bravo, sincer ultima fraza mi-a mers la suflet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări