Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi afumate

adrian_pic

Postări Recomandate

Ultron 7189 , ce tuburi frate..... au si motive populare pe ele ...Din proprie experienta vreau sa spun ca stiu piata din Moldova de peste Prut  vis a vis de lampi si concluzia mea e ca noi suntem mici copii la capitolul smecherie !

Link spre comentariu

Tuburile nu se afuma dupa prima bagare in soclu , ca sa se afume asa inseamna ca au functionat ceva timp ...

Tuburile noi sigur nu sunt afumate ca in poze , nici 6n6 , nici 6p14 ... asta e , ca ne place de initiatorul topicului sau nu . Am destule tuburi noi si folosite ca sa stiu .

De obicei prima indicatie ca un tub rusesc din cutie nu e chiar nou , cu mult inainte sa se afume , e stampila cu OTK mai ales albastra sau violeta ( nu scrisul de pe tub ) . Fiind o stampila ordinara se sterge partial sau total si isi schimba culoarea destul de repede de la caldura emanata in timpul functionarii . Daca ai un tub nou de comparatie sau macar din poze se poate constata usor .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Stampila OTK nu inseamna nimic!

Se poate inscriptiona orice pe un tub! Sunt procedee serigrafice si mai ales cele tampografice... .

Sunt si cerneluri de calitate foarte buna pe piata! (am vazut tuburi cu OTK sterse- cei care falsifica nici macar nu se obosesc sa foloseasca cerneluri de calitate - vezi gama "marabu").

Referitor la valtek este un tip foarte serios, am cumparat multe tuburi de la el fara nici o problema!

Asa ca fiecare cum are noroc!

PS. Lucrez in domeniu publicitate, tipografie de 15 ani... .

Link spre comentariu

Eu prefer sa cumpar tuburi de la useri care au stocuri impresionante de lampi. Poze ca cea de mai jos imi inspira incredere (mai ales cand vinde loturi de 10 bucati odata). 

Posted Image

Link spre comentariu

Stampila OTK nu inseamna nimic!

Se poate inscriptiona orice pe un tub! Sunt procedee serigrafice si mai ales cele tampografice... .

Sunt si cerneluri de calitate foarte buna pe piata! (am vazut tuburi cu OTK sterse- cei care falsifica nici macar nu se obosesc sa foloseasca cerneluri de calitate - vezi gama "marabu").

Referitor la valtek este un tip foarte serios, am cumparat multe tuburi de la el fara nici o problema!

Asa ca fiecare cum are noroc!

PS. Lucrez in domeniu publicitate, tipografie de 15 ani

Inseamna daca e stearsa sau decolorata , in rest ca-si face unul stampila ca sa dea tzeapa cu niste tuburi rusesti nu foarte scumpe , orice poate fi posibil . Degeaba ai stampila daca tubul se vede ca e afumat ... Oricum e vorba de micii vanzatori , de unde sa faci rost de cutii intregi de tuburi uzate si identice ca sa pui stampila ...

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Cine are 6n6p sau 6e6p fara acea afumatura sa ridice doua degete. Eu am zeci de asemenea lampi, in ambalaj original, sigilat de fabrica, luate din diverse surse. Toate au acea afumatura mai mult sau mai putin vizibila. Nu cred ca toti furnizorii m-au fentat. Masuratorile spun ca nu.

Chiar sunt curios despre aceasta chestiune.

Link spre comentariu

Repet , eu am 6n6p doar din sursa serioasa ( aparatura militara dezafectata si stocuri militare ) si nu am gasit nici un tub perfect transparent . Am mai si cumparat 

la un moment dat 10 buc , de aici de pe forum si spre surprinderea mea au fost comform sperantelor mele . Un tub nefolosit nu poate sa aiba puncte afumate la mijlocul lui doar pentru ca a fost verificat (otk sauCTC.)

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu am citeva sute de 6H6P, în cutii individuale, cele EV militare și vrac - cutii de 100buc,nici una nu este afumata, toate tuburile sunt noi nouțe,sunt din R.Moldova sau din stocurile armatei Române.

Link spre comentariu

Se pare ca sunt atatea tuburi afumate vandute ca noi ca unii ajung sa creada ca asa e normal :rade:

6n6 noua nu are nicidecum afumatura din poza , eventual ceva f putin care se observa numai uitandu-te bine cu ceva alb in spate .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări