Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tuburi afumate

adrian_pic

Postări Recomandate

Pentru ca intr-un alt subiect s-a ajuns la discutia despre tuburi afumate dar vandute ca NOS, prefer sa deschid un nou topic.

TUB AFUMAT (indica sageata neagra)

Posted Image

Tub neafumat:

Posted Image

romicap credeam ca ai mai multa experienta cu tuburile, dar macar de acum inainte ai sa stii la ce se refera un tub afumat.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Am avut multe tuburi afumate care au functionat afumate fara nici o problema.

Unele, prin constructie au gaurile alea in tabla anodului, gauri prin care scapa norul de electroni aruncati din catod sub influenta fotonilor care se emit de filament si se izbesc in metalul catodului dizlocand electronii.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

6H6P se afuma imediat,funcționează asa ani de zile.Celelalte modele de tuburi afumate pot functiona dar nu se știe cit,oricum un tub afumat nu este nou.Sa nu se confunde afumături cu "oglinda" de pe sticla unor tuburi noi,acea este altceva,apare imediat după virarea tubului, cind se probează tubul în fabrica.

Link spre comentariu

Pot confirma că 6H6n se afumă uşor de la prima băgare în soclu findcă e o lampă fierbinte. Afumătura e fină dar vizibilă între cele două discuri de mică, însă nu trebuie confundată cu cea specifică de muncă îndelungată din dreptul fantelor anozilor.

Link spre comentariu

Ah, n-am dat importanta la culoarea afumaturii.

Am crezut ca te referi la cea de care zice zal, de la forja. Eu am vazut si alte modele de lampi afumate prin amplificatoare de chitara. Cu toate astea mergeau bine.

Link spre comentariu

La unele lămpi, în funcţie de construcţia anodului, se pot observa afumăturile pe discurile de mică. Şi astea se pot diferenţia după funcţionare îndelungată sau sudare. Mai ajută şi ciuruirea sau decolorarea getter-ului, uniformă sau accentuată în dreptul capătului catodului. Cine are răbdare poate studia la microscop crăpăturile stratului extern al anodului, starea grilelor, etc.

Link spre comentariu

Unele tuburi militare rusesti si nu numai, precum 6n6p(-e), 6e6p(-e) si altele, au acea afumatura specifica la iesirea din fabrica. La aceste lampi acea afumatura nu indica nimic. Poate fi mai vizibila sau mai putin vizibila, depinde de lot, dar prezenta la toate.

Link spre comentariu

Afumat din fabrica...@adrian_pic a prezentat tub nou/nos perfect clar.Tuburile afumate se vad clar ca sunt puternic afumate deci nu sunt nefolosite. Valtek e treaba lui ce vinde, putea spune ca tuburile sunt perfect functionale... :rade:

Link spre comentariu

misa am vazut ca ai raspuns in doua rnduri in acest topic dar vad ca ai trecut cu vederea jignirea care mi le-a adus dvb:

ca de cind te stiu umbli doar dupa subiecte in care poti sa-ti invirti limba aia de curvistina

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Nu exista 6N6P cu balon de sticla perfect transparent asa cum ar fi la tuburile gen ECC83 sau altele...iar daca ar fi , tubul ala este facatura...Afumatura din desenul aratat de adrian pic este la mintea copiilor ca arata un anume stadiu de functionare al tubului deci , care ar fi problema ...!?

P.S. Iar ai pus`o si cu topicul asta (ca si cu ala cu boxele) topic in genul , ,,cine cunoaste pe unde face pipi closca''...oare de ce nu ma mira?

Editat de romicap
Link spre comentariu

Si astea tot NOS sunt (am ales EL84, deci nu mai sunt lampi rusesti)?

Posted Image

Posted ImagePosted Image

in ultimile doua poze sunt aceleasi lampi. Totusi vanzatorii nu au scris NOS in anunturile de pe ebay. 

Inca un "NOS" (sau testata zeci de ore dupa unii)

Posted Image

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Nu sunt un cunoscator al tuburilor, dar se pare ca acest tub 6H6P se afuma doar la o prima bagare in soclu, @zal, @misa

M-au uitat pe ebay si foarte multi vand 6H6P afumate putin sau mai mult, ca fiind NOS.

Am vazut cateva si neafumate, oare or fi tot NOS sau cum zicea @romicap niste facaturi ?

Valtek are deja 16 loturi vandute, si nu am vazut vreun negativ in calificativele lui, cu toate ca alea din poze lui sunt cam afumate bine.

Oricum, ideea generala pentru toate tuburile afumate este ca nu sunt noi adica nefolosite vreodata, cel putin asa stiu si eu .. de la altii.

Probabil din acest motiv @adrian_pic a considerat ca tuburile sunt uzate.

Uite ca azi am mai invatat ceva si asta cu ajutorul acestui topic deschis de ... @adrian_pic.

Link spre comentariu

6P14P-K (deci nu 6N6P)

Posted Image

si de la valtek:

Posted Image

Si acum mai jos vedeti cam cum ar trebui sa arate niste NOS NIB rusesti (Item location:

Chisinau, Moldova)

Posted Image

Dar se pare ca asta vinde fake-uri dupa unii  :rade: (si ce multe are )

Tot de la acelasi basarabean (astea au si stampila OTK):

Posted Image

Tot NOS

Posted Image

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări