Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire SMR40200 cu Ups001

augustin

Postări Recomandate

Sanatate . Este vorba despre un tv Samsung sasiu  SCT11B . Am inlocuit SMR cu o sursa Ups001 . Am scos dioda supresoare si am reglat B+125V .. Tv functineaza dar dupa cateva minute trafo linii scoate un sunet destul de puternic , un tiuit ..  cateodata inceteaza sunetul , si apare dinou .. In timpul acela in care este prezent sunetul nu scade sau creste nici o tensiune .. Am observat ca daca maresc G2 sunetul se opreste dar pe ecran apar lini , cursa inversa ..

Si inca o intrebare . Se poate face ceva la sursa asta Ups001 sa scada tensiunea in Stan-by? Tv-ul este fara  Optocuplor 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin

5

• dan cod

5

• adydep

2

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

pentru tensiunea de sby se monteaza o rezistenta pe tensiunea B+ de 90komi sau mai mica prin tatonare tiuitul la traf este de la tensiunea de driver schimba condu din driver si conzi din secundar sursa succes

am utat sa precizez ca trebuie schimbat si condu de pe alimentare final video deci succes

Link spre comentariu

Daca montati acest tip de sursa sursa 

sau acesta

nu mai aveati nici o problema,si tv era reparat in 30 de minute!Nu mai umblati cu UPS001=batai de cap,nervi timp pierdut= :nerv.

Acum daca tot ati montat-o incercati cu un 27k/5w(ideea este ca in standby ,cand nu functioneaza liniile,sa produca o oarecare sarcina pe B+)

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Eu de ani de zile am montat doar UPS001 si nu am avut niciodata probleme.140V in stby este ok nu va face probleme.Sursele din mesajul anterior sunt cele tranzistorizate cu 2 conzi in primar cunoastem toti problemele lor.

Link spre comentariu

Daca montati acest tip de sursa sursa 

Posted Imagesmr40200c-wsp-2732105.jpg

sau acesta

Posted Imagesursa7t.jpg

nu mai aveati nici o problema,si tv era reparat in 30 de minute!Nu mai umblati cu UPS001=batai de cap,nervi timp pierdut= :nerv.

Acum daca tot ati montat-o incercati cu un 27k/5w(ideea este ca in standby ,cand nu functioneaza liniile,sa produca o oarecare sarcina pe B+)

Exact...asta e expres pentru acest tv!! In special cand SMR-ul este ....''dubios'' ca si calitate!!!

Link spre comentariu

O sa cumpar si o sursa : WSP-003 sa vad cum se comporta cu asta . nu stiu dc dupa cateva minute se aude acel sunet din traf .. Am mai observat ca daca maresc G2 sunetul din traf nu se mai aude ,dar am linii de cursa inversa in acel moment ,

G2 nu pot sal cresc mai mult de 32Ov , peste aceasta tensiune ecranul se albeste  si am doar linii ..Am mai observat ca tensiunea Video e de doar 152v . Am schimbat electroliticii , din secundar si din recuperari , inclusiv de pe BV . ...Cu o tensiune de B+ 126V , am doar 28OV pe G2  si 152V pe video ..

Editat de augustin
Link spre comentariu

eu de obicei schimb si conzii din secundar sursa cand montez ups001 si pun unii la o tensiune mai mare din cauza faptului ca atunci cand tv-ul se afla in stand by tensiunea creste la aceste surse care nu confera o stabilitate in stand by.

Link spre comentariu

Am montat si eu Ups001 pe alte sasie . Dar acum nu stiu ce se intampla ..G2 nu pot sal cresc mai mult de 32Ov , peste aceasta tensiune ecranul se albeste  si am doar linii ..Am mai observat ca tensiunea Video e de doar 152v . Am schimbat electroliticii , din secundar si din recuperari , inclusiv de pe BV . ...Cu o tensiune de B+ 126V , am doar 28OV pe G2  si 152V pe video ..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări