Vizitator George Dumitru Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Salut, Este primul meu topic aici. Sunt student electronist si sunt abia la inceputul carierei de inginer electronist. As dori daca se poate mai multe detalii(poate chiar o "lectie" completa) despre SEMICONDUCTORI. Incepand de la Jonctiunea p-n. Cum se formeaza campul de baraj,stratul de bariera si consecintele acestuia. Si cate aspecte legate de DIODA. Cand se foloseste polarizarea directa,cand se foloseste polarizarea inversa. Multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Păi e de așteptat să înveți toate astea la școală.... Mai ai puțină răbdare . Sau dacă nu , pune mâna și citește și vino pe forum cu întrebări concrete . Căci dacă se putea așa o ”lecție” care să le cuprindă pe toate , nu mai aveai nevoie de facultate . Și pe forum nici nu se dă examen de admitere ... ( din păcate , ar zice unii ) . PS . Nu o lua ca o descurajare la a pune întrebări . Dimpotrivă. Dar , cum am spus mai sus , la concret și , preferabil, cu tentă practică . E totuși un Forum de elctroniști amatori nu de profesori universitari. Editat Noiembrie 11, 2015 de UDAR Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Frumos. Îndemnul meu la citit era generic. Un astfel de video este o ”lectură” foarte utilă... Link spre comentariu
daniel_88 Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Asta ca sa isi faca o idee de baza. Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Electronica nu se invata pe YouTube. Pentru semiconductori si jonctiuni semiconductoare trebuie consultat, adica citit cu atentie, orice manual (universitar) de fizica corpului solid. Nu-mi permit sa dau lectii, desi am si un doctorat in aceasta disciplina. Practic, jonctiunile semiconductoare sunt de tip metal-metal (elemente Peltier, etc.), metal-semiconductor (diode Shottky, etc.), semiconductor-semiconductor (diode bipolare, LED-uri, etc.), semiconductor-izolator-semiconductor (diode PIN, etc.) si altele. Polarizarea directa este banala si se foloseste in multe aplicatii incepand cu redresarea curentului alternativ si pana la generarea de microunde. Polarizarea inversa este mai interesanta si se foloseste la diodele Zener, la diodele varicap, la regimul de strapungere in avalansa, la detectoare de radiatii, etc. etc. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Electronica nu se invata pe YouTube. Permiteţi-mi să nu fiu de acord. E exact diferenţa între a citi un curs de facultate sau a merge şi a asculta explicaţiile profesorului. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 toată lumea are dreptate! ))))) Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 La orele de fizica din liceu nu prea ai fost. Sau nu te-a interesat. Acolo s-a predat tot ce tine de semiconductori ( la nivel minim), dar necesar pentru o eventuala aprofundare la facultate.. Daca rasfoiesti un manual de clasa X-a vei afla ce si cum in chestiunea semiconductorilor. Succes in continuare si tine-ne la curent. Link spre comentariu
Vizitator George Dumitru Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 Am gasit tot ce aveam nevoie intr-o carte de clasa a X-a din anul 1978... ciudat fiind faptul ca in liceu nu am auzit nimic legat de asta... probabil nu este in programa Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 15, 2016 Partajează Postat Februarie 15, 2016 La orele mele de fizica din liceu (profil mate-info ) nici macar nu s-a amintit despre semiconductori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum