gigawat Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Va salut,detin 4 bucati de genul http://electronika.ro/magazin/images/vumetru.jpg si as dori ca la fiecare iesire a led-ului sa pun cate un bd sau orice altceva ce poate sustine 2 role 5m de led-uri albe cu led smd 5050,sunt 30 led/metru deci ar veni cam 300 led-uri pe un canal, 4800 led-uri per total. Intrebarea este ce fel de bd sa folosesc?ce stiam eu de unele parca 137 dar nu pot mai mult de 12w. Si partea 2-a ce sursa?cele in comutatie atx sunt ok? Multumesc. Editat Noiembrie 11, 2015 de gigawat Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 1. Cu ce integrate e construit vu-metrul? 2. Benzile de leduri sînt cu grupuri de 3 leduri plus rezistenţă ptr conectare la 12Vcc fiecare grup, sau sînt legate altfel? Link spre comentariu
gigawat Postat Noiembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) lm339n quad comparator 2-da sunt cate 3 led-uri inseriate cu rezistenta pentru alimentare 12Vcc Editat Noiembrie 11, 2015 de gigawat Link spre comentariu
gigawat Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Se modifica proiectul,ramane acelasi vu metru doar ca dimensiunea benzilor nu v-a mai fi 10m ci 5m. 30led/metru total o banda de 5m=12v 600mA, 12w. Ma gandesc ca acum merg bd-uri asai?Cu o sursa in comutatie de 400w ar fi de ajuns ce spuneti? Link spre comentariu
dem3ntor Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 dar de ce nu faci un montaj darlington dintr-un BD si un TIP 35 sa zic (un tranzistor de putere mica care deschide unul de putere mare) Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Ar fi bună o schemă a acelui vu-metru, bănuiesc că ledurile sînt individual legate la ieşirile comparatoarelor. Aşa, la modul grosier, mă gîndesc la o variantă cu înlocuirea ledurilor cu optocuploare care comandă fiecare un triac de mică putere, alimentarea benzilor de leduri făcîndu-se din reţeaua de 220Vca. A doua variantă, se pot lega trz direct la ieşirile comparatoarelor să comande benzile de leduri, legate ca ptr 12 sau 24Vcc. 1 Link spre comentariu
gigawat Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Ar fi bună o schemă a acelui vu-metru, bănuiesc că ledurile sînt individual legate la ieşirile comparatoarelor. Aşa, la modul grosier, mă gîndesc la o variantă cu înlocuirea ledurilor cu optocuploare care comandă fiecare un triac de mică putere, alimentarea benzilor de leduri făcîndu-se din reţeaua de 220Vca. A doua variantă, se pot lega trz direct la ieşirile comparatoarelor să comande benzile de leduri, legate ca ptr 12 sau 24Vcc. Ar fi buna si varianta cu optocuploare doar ca eu am comandat deja sursa.http://www.led4you.ro/upload/30a-360w Ce spuneti ar fi ok astia?http://www.elektronik-kompendium.de/public/schaerer/FILES/bd140.pdf sau trebuiesc altii? Aveti si schema atasata. vu-m+microphone.pdf Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Foarte rău că ai comandat sursa, acum nu poţi decît să foloseşti benzile legate ca ptr 12Vcc, ceeace presupune un curent mare ptr trz de comandă, acel BD e o glumă aici, trebuie trz Ddarlington de putere montaţi pe radiator şi protejaţi cu siguranţe fiecare, ceva ca-n desen. Se poate încerca şi cu trz mosfet gen IRF9240 cu rez în grilă de cîteva zeci de kOhmi. Link spre comentariu
gigawat Postat Noiembrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 (editat) Foarte rău că ai comandat sursa, acum nu poţi decît să foloseşti benzile legate ca ptr 12Vcc, ceeace presupune un curent mare ptr trz de comandă, acel BD e o glumă aici, trebuie trz Ddarlington de putere montaţi pe radiator şi protejaţi cu siguranţe fiecare, ceva ca-n desen. Se poate încerca şi cu trz mosfet gen IRF9240 cu rez în grilă de cîteva zeci de kOhmi Proiectul anterior s-a anulat deoarece s-a intarziat prea mult... Acum am ramas eu cu 4 vu-metre care bineinteles daca tot mi-au ramas sa le fac pentru mine. Am facut rost de un tip31 darlington insa nu merge nici de-al naibii. La iesirea din comparator am cca 11v,dupa rezistenta vreo 2v,am pus o juma' de metru de banda led si abia se aprind si alea. Editat Noiembrie 16, 2015 de gigawat Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Ai avut curiozitatea să deschizi pdf-ul acelui trz? Aflai de acolo că e npn, pe cînd tu ai nevoie de unele pnp, cum ţi-am exemplificat mai demult. Link spre comentariu
gigawat Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Am observat in acest video https://www.youtube.com/watch?v=uu8dfvjDwJcca el foloseste niste tip 31 parca si am zis sa incerc si eu,unii prin comentarii spuneau ca merg si npn acum naiba le mai stie pe toate. Spuneti-mi care ar fi ce-i mai potriviti pentru ce-mi trebuie mie si aia ii comand astazi.Nu conteaza cat costa deja chestia asta m-a dus in extreme si daca nu o vad facuta apelez la un vraci. Acesti IRF9420 de unde i-as putea procura? Stima si respect Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) IRF-urile erau necesare la comanda multor metri de bandă, cînd curentul e mare. Acum înţeleg că nu mai e cazul. Cîte leduri va comanda fiecare tranzistor şi cum vor fi legare grupurile de leduri între ele? Poate se pot folosi trz mai mici. ................. Autorul filmării foloseşte tot trz pnp: http://hotelectronixx.blogspot.in/2015/03/lm3915-vu-meter-part-2.html Editat Noiembrie 17, 2015 de zal Link spre comentariu
gigawat Postat Noiembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 (editat) IRF-urile erau necesare la comanda multor metri de bandă, cînd curentul e mare. Acum înţeleg că nu mai e cazul. Cîte leduri va comanda fiecare tranzistor şi cum vor fi legare grupurile de leduri între ele? Poate se pot folosi trz mai mici. ................. Autorul filmării foloseşte tot trz pnp: http://hotelectronixx.blogspot.in/2015/03/lm3915-vu-meter-part-2.html Pai sunt cam 15 led-uri pentru ca am spus ca ramane jumatate de m de banda deci erau intr-un metru 30 led-uri acum raman 15.Dar prefer sa fie ceva tranzistori mai buni nu chiar la limita.Sa fie si o rezerva buna poate pe viitor mai adaug ceva Ledurile sunt pe banda cate 3 inseriate cu rezistorul de rigoare Editat Noiembrie 18, 2015 de gigawat Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Deci vin cam 5 grupuri de leduri ptr fiecare trz de comandă, nu ştiu ce curent au nevoie, presupun minim între 25...50mA pe grup, un total de 125...250mA, poate chiar mai mult în funcţie de tipul ledurilor. Poţi folosi BD682 conectat ca-n schema chinezului dar cu rez în bază de 4,7k, cea dintre bază-emitor nu mai e necesară. http://www.tme.eu/hu/Document/bfbc10513da1a347e1e9c26212c995bd/BD678AS.pdf Sau poţi folosi BD242,244, TIP32, etc conectate ca-n schema chinezului cu aceleaşi valori la rezistenţe. Toţi trz au nevoie de răcire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum