fwfw Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 salut, vreau sa rescriu un bios de caculator , iar cu cd sau floppy nu pot ca nu booteaza , am softul care se intoduce in cip , dar cu ce as putea sa-l rescriu . Link spre comentariu
fwfw Postat Februarie 28, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2007 am gasit ,trebuie un programator willem. Link spre comentariu
pegas Postat Martie 1, 2007 Partajează Postat Martie 1, 2007 si de ce la PIC? mutat la DIVERSE Sofian Link spre comentariu
fwfw Postat Noiembrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 din acelasi motiv ca trebuie mutat la diverse. Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 am gasit ,trebuie un programator willem.Eu am avut o problema asemanatoare acu cativa ani, cu virusul CIH, daca il mai tineti minte.S-a activat in Aprilie si a sters firmware-ul din Bios pt ca pc-ul avea flash bios.PC-ul nu a mai bootat. Dar am gasit o solutie:Pasul1: La un prieten care avea un PC/Bios identic, am facut o copie dupa continutul cipului lui folosind un utilitar(awdflash parca) intr-un fisier, dump.binPasul2: Am luat cipul de bios al prietenului, si l-am pus in compul meu, ca sa bootezePasul3: Dupa ce a bootat, am scos cipul lui si am pus cipul meu (in timpul functionarii PC-ului - hotswapping)Pasul4: De pe o discheta am rulat acelasi utilitar awdflash cu dump.bin salvat anterior, si mi-am rescris continutul.Asta era prin '99 - 2000. A mers perfect dupa. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 am gasit ,trebuie un programator willem.Eu am avut o problema asemanatoare acu cativa ani, cu virusul CIH, daca il mai tineti minte.S-a activat in Aprilie si a sters firmware-ul din Bios pt ca pc-ul avea flash bios.PC-ul nu a mai bootat. Dar am gasit o solutie:Pasul1: La un prieten care avea un PC/Bios identic, am facut o copie dupa continutul cipului lui folosind un utilitar(awdflash parca) intr-un fisier, dump.binPasul2: Am luat cipul de bios al prietenului, si l-am pus in compul meu, ca sa bootezePasul3: Dupa ce a bootat, am scos cipul lui si am pus cipul meu (in timpul functionarii PC-ului - hotswapping)Pasul4: De pe o discheta am rulat acelasi utilitar awdflash cu dump.bin salvat anterior, si mi-am rescris continutul.Asta era prin '99 - 2000. A mers perfect dupa.nu pot sa spun de cat ca : sa ai grija de prietenul ala, ca e unul bun ! puteai sa ii defectezi si bios-ul lui daca nu erai extrem de atent. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 Ideea e de nota 10. Din pacate placile de baza mai noi nu mai au BIOS-ul pe soclu. Link spre comentariu
radhoo Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 nu pot sa spun de cat ca : sa ai grija de prietenul ala, ca e unul bun ! puteai sa ii defectezi si bios-ul lui daca nu erai extrem de atent.Da asa e, dar pe atunci eram liceeni, si era o adevarata catastrofa - am facut ce am putut sa reparam problema Ideea e de nota 10. Din pacate placile de baza mai noi nu mai au BIOS-ul pe soclu.Mersi. Ai dreptate cu soclul. In rest poate ar mai merge idea, avand in vedere ca firmware-ul din chip e INCA cat de cat standard (award/ami/phoenix-dell etc) Link spre comentariu
yo6ial Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 ... nu uitati sa aveti jumperul de alimentare a flashului pe 5v (ro) si nu pe 12V (rw)Eventual, e o setare chiar in cmos, de selecatre ro/rw a biosului. (cu toate ca un virus poate sterge cmosul intai si apoi sa rescrie biosul)Imaginea biosului poate fi corupta si la overclockuri. Am patit-o, noroc cu Galep III As mai zice sa folositi si sisteme de operare care n'au treaba cu virusii, dar o sa tac de data asta...Eh, asta e... daca nu s-ar mai strica draciile astesa de calculatoare, unii ar ramane flamanzi iar altii ar avea in continuare tapedrive in locul dvd-rw-ului... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 As mai zice sa folositi si sisteme de operare care n'au treaba cu virusii, dar o sa tac de data asta...asta asa e eu nu mai suport windows-ul dar nu am ce face. pentru alte sisteme se gasesc mult mai greu programe. :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum