Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BIOS

fwfw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fwfw

3

• Stefan

2

• radhoo

2

• pegas

1

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...

am gasit ,trebuie un programator willem.

Eu am avut o problema asemanatoare acu cativa ani, cu virusul CIH, daca il mai tineti minte.S-a activat in Aprilie si a sters firmware-ul din Bios pt ca pc-ul avea flash bios.PC-ul nu a mai bootat. Dar am gasit o solutie:Pasul1: La un prieten care avea un PC/Bios identic, am facut o copie dupa continutul cipului lui folosind un utilitar(awdflash parca) intr-un fisier, dump.binPasul2: Am luat cipul de bios al prietenului, si l-am pus in compul meu, ca sa bootezePasul3: Dupa ce a bootat, am scos cipul lui si am pus cipul meu (in timpul functionarii PC-ului - hotswapping)Pasul4: De pe o discheta am rulat acelasi utilitar awdflash cu dump.bin salvat anterior, si mi-am rescris continutul.Asta era prin '99 - 2000. A mers perfect dupa.
Link spre comentariu

am gasit ,trebuie un programator willem.

Eu am avut o problema asemanatoare acu cativa ani, cu virusul CIH, daca il mai tineti minte.S-a activat in Aprilie si a sters firmware-ul din Bios pt ca pc-ul avea flash bios.PC-ul nu a mai bootat. Dar am gasit o solutie:Pasul1: La un prieten care avea un PC/Bios identic, am facut o copie dupa continutul cipului lui folosind un utilitar(awdflash parca) intr-un fisier, dump.binPasul2: Am luat cipul de bios al prietenului, si l-am pus in compul meu, ca sa bootezePasul3: Dupa ce a bootat, am scos cipul lui si am pus cipul meu (in timpul functionarii PC-ului - hotswapping)Pasul4: De pe o discheta am rulat acelasi utilitar awdflash cu dump.bin salvat anterior, si mi-am rescris continutul.Asta era prin '99 - 2000. A mers perfect dupa.
nu pot sa spun de cat ca : sa ai grija de prietenul ala, ca e unul bun ! :rade: puteai sa ii defectezi si bios-ul lui daca nu erai extrem de atent.
Link spre comentariu

nu pot sa spun de cat ca : sa ai grija de prietenul ala, ca e unul bun ! :rade: puteai sa ii defectezi si bios-ul lui daca nu erai extrem de atent.

Da asa e, dar pe atunci eram liceeni, si era o adevarata catastrofa - am facut ce am putut sa reparam problema :)

Ideea e de nota 10. :aplauze Din pacate placile de baza mai noi nu mai au BIOS-ul pe soclu.

Mersi. Ai dreptate cu soclul. In rest poate ar mai merge idea, avand in vedere ca firmware-ul din chip e INCA cat de cat standard (award/ami/phoenix-dell etc)
Link spre comentariu

... nu uitati sa aveti jumperul de alimentare a flashului pe 5v (ro) si nu pe 12V (rw)Eventual, e o setare chiar in cmos, de selecatre ro/rw a biosului. (cu toate ca un virus poate sterge cmosul intai si apoi sa rescrie biosul)Imaginea biosului poate fi corupta si la overclockuri. Am patit-o, noroc cu Galep III :d As mai zice sa folositi si sisteme de operare care n'au treaba cu virusii, dar o sa tac de data asta...Eh, asta e... daca nu s-ar mai strica draciile astesa de calculatoare, unii ar ramane flamanzi iar altii ar avea in continuare tapedrive in locul dvd-rw-ului...

Link spre comentariu

As mai zice sa folositi si sisteme de operare care n'au treaba cu virusii, dar o sa tac de data asta...

asta asa e :rade: eu nu mai suport windows-ul dar nu am ce face. pentru alte sisteme se gasesc mult mai greu programe. :cry:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări