Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri boxa

ALVIN

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALVIN

5

• romicap

4

• klauss00

2

• ari_panterra

1

Top autori în acest subiect

Vanzatorul zice ca nu s-a umblat in ele si ca se poate face orice proba iar pretul cred ca se pote negocia un pic. Am mai cerut parerea unui coleg forumist si opinia lui era asemanatoare. Parca le-as lua inainte sa dispara!

Link spre comentariu

Incearca sa le probezi pe amplificatorul tau.Astfel de incinte au de obicei un timbru specific care poate sa-ti placa sau nu.

Un alt aspect este varsta destul de mare ,acest lucru impunand o proba ,mai ales ca v-or fi folosite cu un amplificator cu tuburi care e destul de dinamic (''le alearga bine'').

Link spre comentariu

Problema e ca grila de protectie nu se poate da jos pt a se vedea mai bine difuzoarele. Daca boxele au fost depozitate in conditii improprii cu umiditate mare posibil membrana sa fie afectata. Panoul din spatele boxelor se poate da jos si vazute difuzoarele asta daca accepta vanzatorul. O auditie ar spune multe. Pana la urma eu zic ca merita riscul, sunt niste boxe facute foarte bine. Eu detin KL333 si desi sunt facute in 1972 arata ca scoase din cutie, pana si condensatorul bipolar din filtrul pt tweeter nu e devalorizat dar eu l-am inlocuit cu un MKP

Editat de klauss00
Link spre comentariu

75 de Euro e mult pentru boxele astea ...pretul rezonabil este de circa 40 de Euro . Si ca sa nu uit , nu te dau pe spate din punct de vedere calitativ . Am avut si le`am dat rapid , in pierdere . Pentru lampi trebuie boxe cu SPL >90Db(W)/m .

PS, Kenwood nu a excelat niciodata la capitolul boxe super.

http://www.jlaforums.com/viewtopic.php?t=179161895

Exemplu de pret ...50USD!

Editat de romicap
Link spre comentariu

Posted Image

daca sunt astea ...lasa`le... am fost si eu foarte incantat cand am cumparat dar m`am desumflat repede . Eu am dat o parere dar , fiecare face ce vrea!

PS , de regula se spune ca au spl >100Db dar nu prea e asa !

Brandurile pentru boxe serioase sunt altele ...

Editat de romicap
Link spre comentariu

@romicap- nu, nu asa arata boxele, poze reale sint in link-ul din primul post. Ca  sa fie clar, nu  sustin ca incintele respective ar fi superperformante, pur si simplu le-am gasit pe o pagina de vinzari, actualul proprietar e tot din Madrid si pretul, la nivelul Spaniei, mi s-a parut ok. Dupa aceea, vazind caracteristicile aici

http://www.hifi-wiki.de/index.php/Kenwood_KL-2080

m-am gindit ca ar putea fi o alegere potrivita. Daca SPL-ul e unflat celelalte date or fi exacte?

Link spre comentariu

Din foaia de date la care ai facut trimitere : 

• [*]Wirkungsgrad: 100dB/W/m [*]Frequenzgang: 45-20000Hz ,  pe mine ma amuza tare de tot ...cu siguranta este vorba de reclama  . Asemenea caracteristici la pretul de 70 de Euro mi se par false ca sa nu spun obraznice ! [*]Repet ,asa cum am mai facut`o , fiecare cumpara cum vrea dar daca tot vrei o pereche de boxe ,de ce nu te orientezi spre firme serioase precum Focal , Celestion , Leak , JBL ...si mai sunt destule ...sunt comvins ca in Madrid exista posibilitatea de a achizitiona chiar SH, boxe la preturi decente.

Editat de romicap
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator audio1

Buna .La cumparare boxele trebuiesc ascultate si la volum foarte mic si la volum ceva mai mare .Daca un difuzor are o frecare cat de mica aceasta se va simti numai la ascultarea la volum foarte mic .Tot la volum mic se pot asculta cu urechea aproapiata  de boxa, se poat asculta  difuzoarele unul cate unul .Ar fi bun si un test cu semnale sinusiodale , pure .Cu semnale sinusoidale se poate observa orice zbarnaiala .Tonurile se pot genera cu ajutorul laptopului sau a telefonului mobil cuplat la internet .Un site care genereaza astel de tonuri :http://onlinetonegenerator.com/432Hz.htmlO parere personana : boxele trebuiesc probate in camera cam de aceeasi dimensiune cu camera in care vor fi folosite ,altfelpot apare diferente destul de mari .Un alt criteriu ar trebui sa fie observarea  diametrelor difuzoarelor ca in caz de doamne fereste sa poata fi inlocuite cu ce se gaseste acum pe piata .Ma refer la dimensiunile standard de 6.5 " ( 16.5cm)  8" ( 20cm) ... 10" ( 25cm)  .Gaurile bineinteles ca se pot doar mari .Daca mastile din fata nu au suferit decolorari probabil ca bozele nu au fost tinute la soare si probabil "garniturile" difuzoarelor sunt in stare buna .Cel mai mare pericol este faramitarea acestor "garnituri".Alt pericol ar fi desprinderea spirelor din bobine , deformarea mosorului , deformarea membranei .Acese defecte se pot seziza la ascultarea tonurilor sinusiodale la volum f mic si apoi la un volum mare .Atentie la frecventele foarte joase . Difuzorul de bas poate sa intre in rezonanta si sa se rupa ceva la el chiar la puteri electrice foarte mici .Boxele tip bas-reflex nu au voie sa fie probate sub frecventa lor minima de lucru , decat la puteri foarte, mici , extrem de mici.* scuze , rog pe profesionisti sa ma indrume cu privire la  cuvantul "garnitura" .Toate cele bune . Adrian din Brasov . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări