Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistenta SHUNT

Vizitator mc_vio

Postări Recomandate

pentru a nu mai deschide alt topic doresc sa intreb: de ce (la o sursa ATE )in ST-BY pe +12V apare 2,35V (apar probleme serioase in timp ce calc. este in ST-BY, se aprinde tastatura si licare led-ul la CD-rom)?Initial sursa era defecta si am inlocuit o rez. de pe tranzistoarele care dau impulsuri trafoului de 5V pt. ST-BY (rez are aceeasi val cu cea initiala )>Daca leg o rez. intre Gnd si +12v situtia se amelioreaza dar rez se incalzeste chiar daca are 10 W , cu un mic bec aproape ca am rezolvat situatia dar doresc o explicatie daca se poate :partyman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

5

• zal

4

• Kytan666

2

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

...pentru a nu mai deschide alt topic...

Nu sunt destule subiecte deschise, cu SMPS, chiar pe acest forum (alimentatoare), ce legatura logica e intre sursa ta si shuntul despre care discutam aici?
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Am cumparat un ampermetru analogic de 15A/75mV fara shunt. Va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara manganina(diametrul sarmei) pentru shunt , si ce valoare trebuie sa aiba shuntul mie mi-a dat 0,88ohmi , este corect? Va multumesc!

Link spre comentariu

Posted Image

Posted Image

Asa arata unul industrial, confectionat din banda de manganina.

Este dimensionat pt 30A, pentru a obtine 15A lungimea se dubleaza. Pentru 30A este priza de la jumatate.

Daca se face numai pt 15A, sectiunea necesara e jumatate, fata de cea folosita in acest caz, pentru aceeasi densitate de curent.

Am dat acest exemplu pt a se vedea cum se obtine un shunt de 15A prin inserierea a doua sunturi de 30A.

Manganina se lipeste usor cu letconul.

In nici un caz nu se foloseste nichelina, pt aplicatii de masura e improprie din cauza comportarii cu temperatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări