Stefan Postat Martie 3, 2007 Partajează Postat Martie 3, 2007 pentru a nu mai deschide alt topic doresc sa intreb: de ce (la o sursa ATE )in ST-BY pe +12V apare 2,35V (apar probleme serioase in timp ce calc. este in ST-BY, se aprinde tastatura si licare led-ul la CD-rom)?Initial sursa era defecta si am inlocuit o rez. de pe tranzistoarele care dau impulsuri trafoului de 5V pt. ST-BY (rez are aceeasi val cu cea initiala )>Daca leg o rez. intre Gnd si +12v situtia se amelioreaza dar rez se incalzeste chiar daca are 10 W , cu un mic bec aproape ca am rezolvat situatia dar doresc o explicatie daca se poate :partyman: Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 3, 2007 Partajează Postat Martie 3, 2007 ...pentru a nu mai deschide alt topic...Nu sunt destule subiecte deschise, cu SMPS, chiar pe acest forum (alimentatoare), ce legatura logica e intre sursa ta si shuntul despre care discutam aici? Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 4, 2007 Partajează Postat Martie 4, 2007 pai era vorba despre suntarea tensiunii de +12V (o rez intre +12V si minus) pentru ca aveam tensiune in ST-BY , dar nu prea mai conteaza! :snakeman: Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Te mai intereseaza acest sunt?Am eu unul si nu am ce face cu el! Link spre comentariu
Maricel Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Am cumparat un ampermetru analogic de 15A/75mV fara shunt. Va rog sa-mi spuneti de unde pot cumpara manganina(diametrul sarmei) pentru shunt , si ce valoare trebuie sa aiba shuntul mie mi-a dat 0,88ohmi , este corect? Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Pune si relatia dupa care ai facut calculul,asa intelegem mai usor cum ai gandit Link spre comentariu
Maricel Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Imi cer scuze, m-am grabit si am gresit... Am calculat dupa relatia R=U/I, R=0.075V/15A=0.005ohmi. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Gasesti de cumparat http://ro.farnell.com/welwyn/oar3-r005f ... dp/1200364 sau masori una din fir de nichelina . Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Asa arata unul industrial, confectionat din banda de manganina. Este dimensionat pt 30A, pentru a obtine 15A lungimea se dubleaza. Pentru 30A este priza de la jumatate. Daca se face numai pt 15A, sectiunea necesara e jumatate, fata de cea folosita in acest caz, pentru aceeasi densitate de curent. Am dat acest exemplu pt a se vedea cum se obtine un shunt de 15A prin inserierea a doua sunturi de 30A. Manganina se lipeste usor cu letconul. In nici un caz nu se foloseste nichelina, pt aplicatii de masura e improprie din cauza comportarii cu temperatura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum