Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montaj alimentare consumatori si incarcare acumulator SLA

Vizitator costud

Postări Recomandate

Vizitator costud

Va salut.

Doresc sa confectionez un sistem audio (incinta de tip boombox) care are inauntru ca si consumatori un amplificator de 2x20W (12V) si un modul bluetooth (5V). Sistemul va avea si un acumulator plumb-acid de 12V 7A.

Vreau ca atunci cand este legat la o alimentare exterioara, sistemul audio sa consume de acolo si in acelasi timp bateria sa fie incarcata/mentinuta. Cand este deconectat de la retea, sistemul sa consume din baterie. Problema este ca nu ma pricep sa fac un astfel de montaj si am rugamintea ca cineva dintre voi sa ma ajute cu explicatii, eventual cu realizarea, contra cost, a acestui montaj.

Multumesc.

PS Am deja un alimentator de 12V 4,5A in comutatie. Daca poate fi folosit ar fi bine, dar ma pliez in primul rand pe propunerile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator costud

Am inteles ca tensiunea de incarcare la bornele acumulatorului ar trebui sa fie de 13,8V, dar am nevoie de motajul pe care l-am descris mai sus.

Editat de costud
Link spre comentariu
Vizitator costud

In aceasta situatie, sursa ar trebui sa aiba 0,7A (10% din baterie). Consumatorii cer 4-5A. Deduc ca in aprox 1,5 ore ar trebui sa se descarce bateria, chiar daca sursa este conectata. Gresesc?

Link spre comentariu

Sursa nu trebuie să aibă curentul maxim de 0,7A, ci atât cât necesită toți consumatorii, inclusiv acumulatorul. Poți să cuplezi acumulatorul printr-o diodă de putere la consumatori, astfel ca diferența de tensiune să nu permită transferul de curent din el pe perioada încărcării.Încărcarea va fi făcută prin altă diodă și o rezistență de limitare adecvată, ca în schema a doua de la postarea #9 http://www.elforum.info/topic/109370-solutie-alimentare/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări