Vizitator costud Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Va salut. Doresc sa confectionez un sistem audio (incinta de tip boombox) care are inauntru ca si consumatori un amplificator de 2x20W (12V) si un modul bluetooth (5V). Sistemul va avea si un acumulator plumb-acid de 12V 7A. Vreau ca atunci cand este legat la o alimentare exterioara, sistemul audio sa consume de acolo si in acelasi timp bateria sa fie incarcata/mentinuta. Cand este deconectat de la retea, sistemul sa consume din baterie. Problema este ca nu ma pricep sa fac un astfel de montaj si am rugamintea ca cineva dintre voi sa ma ajute cu explicatii, eventual cu realizarea, contra cost, a acestui montaj. Multumesc. PS Am deja un alimentator de 12V 4,5A in comutatie. Daca poate fi folosit ar fi bine, dar ma pliez in primul rand pe propunerile voastre. Link spre comentariu
lutza2 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Iti trebuie alimentator de 13,8V ca sa incarci acumulatorul Link spre comentariu
Vizitator costud Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 (editat) Am inteles ca tensiunea de incarcare la bornele acumulatorului ar trebui sa fie de 13,8V, dar am nevoie de motajul pe care l-am descris mai sus. Editat Noiembrie 11, 2015 de costud Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Nu trebuie niciun montaj special, cuplează sursa de 13,8V în paralel cu acumulatorul de 12V și cam asta ar fi tot. Când este prezentă tensiunea de 13,8V acumulatorul se va încărca și stația va funcționa din sursă, care are o tensiune mai mare decât acumulatorul. Link spre comentariu
Vizitator costud Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 In aceasta situatie, sursa ar trebui sa aiba 0,7A (10% din baterie). Consumatorii cer 4-5A. Deduc ca in aprox 1,5 ore ar trebui sa se descarce bateria, chiar daca sursa este conectata. Gresesc? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Sursa nu trebuie să aibă curentul maxim de 0,7A, ci atât cât necesită toți consumatorii, inclusiv acumulatorul. Poți să cuplezi acumulatorul printr-o diodă de putere la consumatori, astfel ca diferența de tensiune să nu permită transferul de curent din el pe perioada încărcării.Încărcarea va fi făcută prin altă diodă și o rezistență de limitare adecvată, ca în schema a doua de la postarea #9 http://www.elforum.info/topic/109370-solutie-alimentare/ Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 eşti sigur că ar merge aşa?SLA-urile au nişte hachiţe, nu sunt chiar nişte acumulatori "de maşină" banali... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum