Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator cap de serie onkyo

gigawat

Postări Recomandate

Buna seara si bine v-am gasit.

Vin si eu cu o problema la care sper sa aflu cateva raspunsuri.

Mi-a ajuns in sfarsit amplificatorul onkyo integra tx-ds898 defect bineinteles cu stirea mea,iar achizitia a fost facuta datorita pretului foarte mic.

Problema consta in faptul ca pe orice intrare as da semnal se aude la fel de incet si distorsionat foarte incet ca si cum ar fi doar 0.25w.

Singurul mod in care se aude incet  este direct pure audio daca selectez pe stereo.dtx sau all channel nu primesc nici un semnal.

Se aprinde ok,tacane releele apoi dupa 3 secunde altele,comuta cand selectez alta sursa de semnal,la fel releele tacane.

In interior este farmacie curata,fostul proprietar spunea ca nu a mai suferit nici o interventie.Am observat un fel de sigiliu pe suruburile carcasei.Oricum interiorul se vede cu ochiul liber ca nu este umblat.

L-am studiat vizual o jumatate de ora dupa vreo componenta arsa,sau umflata dar nici una nu arata.

Eu sunt incepator,o sa chem pe cineva care din spusele unor prieteni cica s-ar ocupa cu reparatii tv,si audio.

Dati-mi sfaturi in legatura cu el,ce-ar putea avea?

As dori sa-l repar deoarece este foarte masiv,18kg,are consum din retea 630w.Este produs in japonia.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de gigawat
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigawat

4

• zal

3

• MifTy

2

• ovy83

1

Top autori în acest subiect

Dacă ai noroc e numai integratul selector de intrări, dacă ai ghinion e procesorul de sunet. Asta în linii generale, exact se poate afla doar cu schema şi el desfăcut şi verificat serios.

Link spre comentariu

Dacă ai noroc e numai integratul selector de intrări, dacă ai ghinion e procesorul de sunet. Asta în linii generale, exact se poate afla doar cu schema şi el desfăcut şi verificat serios.

A venit domnul de care spuneam ca e posibil sa se ocupe de el,am stat cu el o jumatate de ora mirandu-ne cat de inghesuit este,etajul final parea sa se simta un pic ca se incalzeste.Verificand noi iesirile am constatat ca doar pe una primesc acele distorsiuni in rest sunt moarte toate.

El spunea ca ar trebui schimbati cam tot ce tine condensator pe anumite zone.N-a pomenit nimic de procesor,desi imi era frica de la inceput ca ala este.

Se merita a fi reparat?acum nu conteaza ca reparatia v-a costa 100 lei sau 500?se merita?

Am si telecomanda cu touchscreen usr-5 onkyo

Link spre comentariu

Toţi cîrpacii au învăţat de la un timp să repete ca papagalii că trebuie schimbaţi condensatorii. Asta e ca aspirina dată la orice boală. Dacă releele de la ieşiri cuplează, etajele finale sînt bune, asta înseamnă că defectul e înaintea lor în partea de procesare sunet sau la intrări. E suficient şi un deget pus pe intrările etajelor finale în lipsa unui cablu cu semnal (controlat cumva, măcar de placa de sunet de la un calculator).

Link spre comentariu

la vârsta pe care o are, şi la câte kile de electrolitici văd puşi pe-acolo, aş verifica în ce stare sunt, mai ales cei care sunt aproape de radiator! :)asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu zal: defectul principal e undeva la procesorul de sunet.am dat peste manualul de service aici, am aruncat un ochi: nu e doar ăla suspect!comutările de semnal mic se fac exclusiv cu comutatoare bilaterale, integrate, releele sunt pentru semnal mare...s-ar putea să fie imposibil de reparat, pentru că am impresia neplăcută că sunt integrate custom, nu de serie mare.cu puţin noroc, s-ar putea imita funcţiile originalului defect cu altceva, dar dacă e vorba de asta, fii sigur că n-o să te coste treaba asta o pungă de pufuleţi, şi să îl ai funcţional în juma' de oră! :)

Link spre comentariu

Sunt curios daca ar fi cineva pe acest forum care s-ar putea ocupa de el,dar bineinteles daca s-ar si sti o suma inainte,deoarece ma usuca astia la fan curier.Si sa-l plimb pe drumuri degeaba nu se prea merita.

@mifty Acela nu este amplificatorul pe care il detin,mai verificati odata.

Editat de gigawat
Link spre comentariu

păi pune locaţia la profil să ştim unde te afli, şi dacă nu se oferă nimeni, fă un topic la "electrojob" pe forum, cu suma orientativă pe care eşti dispus s-o oferi pentru reparaţie...

Link spre comentariu

A-ti intuit bine,procesorul de sunet,sau selectorul de intrari cam atat am inteles de la el.Toata tarasenia m-a costat 250 lei.El pretinde ca l-a schimbat.Nu ma intereseaza ce-a facut atata timp cat imi merge.

Este primul amplificator la care aud sunetele CLARE,nu se compara cu yamaha,denon,technics care le-am avut niciodata.

Am observat ca de la un volum mai ridicatat cupleaza alte relee,pana sa cupleze acele relee doar un etaj final se incalzeste celalalt e rece,dar dupa ce cupleaza incepe si ala sa se incalzeasca.

Aveti idee de la ce s-ar fi putut defecta?Sa stiu sa ma feresc si eu.

Va multumesc

Link spre comentariu

Unele scule nu au nevoie de explicaţii, sînt slab proiectate din start şi se încing diverse piese, economia făcută fiind la limita de funcţionare. Majoritatea celor cu amplificare se defectează în etajul final prin suprasolicitare, scc. Ăsta are bube în partea de procesare se vede. Caută procesorul de sunet, vezi dacă se încinge şi lipeşte pe el un radiator ca la memoriile video din calculatoare. Vezi şi alte integrate dacă se încing.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări