dbalu Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Salut! Aparatul in cauza este un electromures Delia iar recent a inceput sa sune un zgomot sasait asemanator cu cel de la radio cand nu prinde semnal asociat cu pocnituri pe canalul drept, indiferent de input, chiar si la liber, fara vreun inpit ales. Partea ciudata este ca si dupa ce opresc aparatul mai pacane, chiar si scos din priza, iar pacaniturile cateodata dispar pentru o scurta perioada in timpul folosirii. Am suspectat un electrolitic si i-am schimbat pe cei care mai erau de tip vechi, insa problema inca apare. Ar putea cineva cu mai multa experienta sa ma ajute cu sfaturi? As incerca sa ascult direct de pe preamp sa triez locatia problemei, dar nu prea imi dau seama cum ar trebui sa procedez. Editat Noiembrie 10, 2015 de dbalu Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 poate ceva lipituri reci! Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Salut! Aparatul in cauza este un electromures Delia iar recent a inceput sa sune un zgomot sasait asemanator cu cel de la radio cand nu prinde semnal asociat cu pocnituri pe canalul drept, indiferent de input, chiar si la liber, fara vreun inpit ales. Partea ciudata este ca si dupa ce opresc aparatul mai pacane, chiar si scos din priza, iar pacaniturile cateodata dispar pentru o scurta perioada in timpul folosirii. Am suspectat un electrolitic si i-am schimbat pe cei care mai erau de tip vechi, insa problema inca apare. Ar putea cineva cu mai multa experienta sa ma ajute cu sfaturi? As incerca sa ascult direct de pe preamp sa triez locatia problemei, dar nu prea imi dau seama cum ar trebui sa procedez. din ce spuneti dstra.reiese ca intra in oscilatie ceea ce ma duce cu gandul la verificarea conzilor fixi si in special din amplif si nu neaparat din corectorul de ton. Link spre comentariu
dbalu Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Mai am conzi ceramici de tip vechi pe canal, eventual le schimb si alea. Placa e cam roasa caci s-a umblat mult prin amp inainte sa ajunga la mine, s-ar putea sa fie si lipituri reci, dar e greu de localizat. Cum as putea asculta doar din preamp sa vad in care parte a placii sa ma uit? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 pui castile pe potentiometrul de volum. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 ti-am zis cu lipituri reci pt ca am patit si eu asta Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 da mai multe detalii desple amplif ca poate se gaseste o schema si in felul acesta va fii mai usor de identificat defectul. Link spre comentariu
dbalu Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Am atasat schema aparatului. Eu ma gandeam sa separ cablul de unire intre amp si preamp si de acolo cumva sa leg un jack. Am auzit ceva legat de tranzistorii din diferential ca ar putea fi buliti, a patit cineva asa? Voi mai verifica inca odata de lipituri reci, desi nu am vazut deocamdata nimic in neregula. Link spre comentariu
dbalu Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Se pare ca nu s-a atasat poza cu schema...iat-o din nou. Din pacate site-ul nu afiseaza imaginea, dar se poate descarca Editat Noiembrie 10, 2015 de dbalu Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 "amplituner delia", nu "amplificator" :)fă aşa: dezlipeşte sau taie traseele de semnal care se duc la comutatorul radio, şi vezi dacă oscilaţia mai apare.dacă nu mai apare, amplificatorul n-are nimic (dar asta nu înseamnă că n-ar trebui să verifici condicii şi rezistenţele, la vârsta pe care o au sigur sunt un pic devalorizate), şi ai de săpat în partea de RF... începând de la coadă, adică cu UL1200 şi componentele lui...mi s-a întâmplat şi mie odată figura asta, ce e drept, cu aparate de radio staţionare, gen "Bucium", sau chestiile alea cu pickup încorporat, nu mai ţin minte cum le chema...acolo era clar ce aveam de făcut, pentru că obiectul era vândut ca aparat de radio, nu ca "amplituner", şi mai era şi mono... cele stereo erau destul de rare, mai frecvent găseai 2 difuzoare în serie sau paralel, dar era un singur canal de amplificare...dar la astea gen "Delia" se mai întâmplă să încurci borcanele, şi să consideri că doar partea de amplificator de putere are "buba"... Link spre comentariu
dbalu Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 @MifTy Am incercat ce ati zis, am demontat cablurile care mergeau la butonul de radio, respectiv am dezlipit si firele de la alimentarea placii de radio, orice legatura intre cele doua placi a fost intrerupta, insa problema persista. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 eu asa procedez iau semnalu de la preamplificator sil introduc intro combina cu aux sa vad daca este de acolo defectu daca nu merg mai departe cu amplificarea schimbind piesele din-tro parte in alta ce mi se pare suspect si asa am rezolvat o gramada si fara scule de mii de euro Link spre comentariu
dbalu Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Dispun doar de niste casti momentan. Ajunge sa prind cablurile de la preamp cu clesti pe un jack de casti? (Viata de canin, doar atat am momentan) Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 ... nu ai de unde cumpăra un multimetru china banal?ceva gen m890d: va trebui să verifici şi tensiunile de alimentare, şi valorile pieselor, şi cât mai sunt de bune tranzistoarele, şi la asta căştile nu te-ajută cu nimic...cât priveşte partea radio: acum eşti sigur că nu ai oscilaţii care să scape de-acolo în amplificator, te poţi concentra doar pe asta.pentru că ai ocilaţii doar pe un canal, compară valorile pieselor de pe placa ta între ele: ar trebui să fie egale între canale. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 trimiteo la mine si se rezolva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum