Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legare calorifer

ovidiu grigore

Postări Recomandate

la un cazan de 30kw vreau sa leg 8 calorifere unul din ele va incalzi o camera ce se afla la o distanta de 16m de cazan,prin teava de 25 care va fi racordata la iesirea din centrala printr-un T-eu,aflat pe iesirea de 40,traseul de 16m este prin pamint la adincimea de 1m bine izolat termic,celalat traseu din casa pe care vin legate restul de 7 calorifere are 22m,se va distribui corect caldura ,mai trebuie montat ceva pt caloriferul aflat pe traseul de16m?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovidiu grigore

3

• manolo

2

• zal

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

iesirea din cazan e 50, 1tol jumate si ma reduc la,

40, 1 tol si un sfert,teava de metal dupa supapele de sig si pompa de rec ma indepartez de cazan cu PPRsi abia atunci montez conexiuneaT,din poza pusa de domnul ZAL trebuie un distribuitor atit pe tur cit si pe retur cu trei cai in cazul meu, adica teava principala ce pleaca in casa cu 7 calorifere ,traseul subteran cu 1 calorifer si boilerul pt acm,acest distribuitor trebuie sa aiba iesirile egale sau in functie de traseul alimentat?il pot confectiona din mai multe T-uri si teava +dopuri PPR?se gaseste de cumparat?multumesc de raspunsuri!!!

Link spre comentariu

Distribuitorul se monteaza  daca este necesar ,in functie de amplasamentul centralei si planul casei , iesirea de 1 si1/2" din centrala mie mi se pare exagerata.Se poate confectiona un distribuitor cu o intrare si mai multe esiri si e bine sa pui si un aerisitor automat ,da se gasesc de cumparat cu un numar de esiri si diametre diferite.

Vad ca ai si boiler ACM extern,deci si centrala e in consecinta si legarea se face conform cartii tehnice ,e bine sa cumperi kitul pentru boiler.

Link spre comentariu

iesirea din cazan e cum v-am spus de 1,1/2 dupa prima mufa o reduc la 1,1/4,referitor la trasee,unul este de 16m prin pamint la 1m iar celalalt are 25m pe care am 7 calorifere,pe primul am un cot la 90 iar pe celalalt lung 4 coturi la 90( datorita ca trebuie sa traversez de pe o parte a casei pe cealalta)este suficienta o pompa de fi 32, 1 tol pt aceste trasee?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Cazanul e dimensionat pentru un (eventual) montaj cu circulatie pe termosifon.

Daca utilizati circulatie fortata cu pompare, pompa de 1 tol e arhisuficienta.

Repartitorul nu e un simplu T, ci are si un fel de robinet care permite reglarea debitelor

astfel incat sa se incalzeasca TOATE caloriferele, in cazul in care una din ramuri are 

rezistenta la curgere mai mica, apa calda ar circula mai repede pe acolo si acea ramura

s-ar incalzi mai tare, iar celelelte mai putin.

Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări