Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv neo

grasi

Postări Recomandate

am dat afara si finalul de linii si trafo si cadrele ,normal acum nu trebuia sa mi se aprinda stby? finalul de alimentare are 130 140v pe colector referitor la sursa ce sa mai schimb ca am schibat tot nu o fi din procesor? stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grasi

7

• Florinel TV

6

• adydep

3

• leo 17

2

Top autori în acest subiect

Finalul din sursa 140V in colector?Cum ai masurat?Plus daca pe U1 aveai 25V posibil ca sursa sa fie ok.Dar A1015 trebuie neaparat schimbat.Chiar daca la masuratoare da bun.In secundar nu ai nimic in scurt?

Link spre comentariu

Buna seara,de la bun inceput 275v pe filtraj e foarte putin,s-ar putea sa fie uscat c-ul de filtraj(100uf/400v)

pai ce este LCD cu PFC sa aiba 380v  :rade:  la crt este ok alimentarea pe condu mare din sursa

eu nam gasit la crt-uri tensiune mai mare de 300v pe condu mare

Link spre comentariu

am dat afara si finalul de linii si trafo si cadrele ,normal acum nu trebuia sa mi se aprinda stby? finalul de alimentare are 130 140 v pe colector referitor la sursa ce sa mai schimb ca am schibat tot nu o fi din procesor? stima

Eu nu mai inteleg nimic :

- a scos finalul din sursa(sau nu l-a scos),a conectat la retea si a gasit 130v-140v;ori sunt 275V,ori 130V-140V :scarpin

-a dat afara si cadre,si final linii,si trafo,poate daca da afara tubul demareaza sursa :rade:

Si uite asa pentru un banal defect de alimentare :mort  televizorul!

S-a spus foarte clar:inlocuiti cele 3 diode(au fost inlocuite),si am spus sa inlocuiti(si v-au spus si alti colegi) si A1015 cu A 1013,inlocuiti si optocuplorul .

Este clar,daca sursa livreaza tensiuni mici,si nu exista scurt(sau consum marit),pe iesirile secundare(inlocuiti si electroliticii) defectul este in bucla de reactie negativa(optocuplor,A1015,circuite anexe).

Si dupa toate aceste verificari,daca sursa tot nu livreaza pe B+ aprox.110V,identificati pinul ON/OFF la procesor,si fortati comanda ON(Are 5V pe procesor?)

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări