catalin004 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Salut....Am cumparat de curand un modul de captare wireless ceva mai ieftin pentru captare internet de la barul vecin de la tara....Am parola, pe laptop am semnal din curte(cu placa incorporata a laptopului), cam 70m, insa in atelier, adica unde am eu camera de lucru nu am semnal deloc , nici pe laptop nici pe PC-ul la care am cuplat modulul wireles care are si o mica antenuta....l-am probat insa cu acelasi laptop si am acelasi semnal afara....ma gandeam sa-i fac un fel de antena daca se poate.....sau sa cumpar ceva....omul are momemul in sala, insa nu-l poate muta... daca ma poate ajuta cineva cu o idee stima Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Exista placi de retea wireless si adaptoare pe USB la care se poate schimba antena cu care vine din fabricatie. La o astfel de placa sau adaptor USB s-ar putea pune o antena directionala sau o antena omnidirectionala mai buna. Exista si posibilitatea de a pune antena in exterior, dar nu este bine nici daca este distanta prea mare intre antena si placa de retea. O alta varianta ar fi cumpararea unui adaptor wireless pe USB care are putere mai mare. De exemplu sunt cele de la producatorul Alfa Network, AWUS036NH cu putere de 2000 mW. Tot de la acelasi producator se gasesc si diferite antene cu castig mai mare. Totusi, trebuie sa stii ca aceste adaptoare USB de putere mai mare depasesc puterea maxima admisa pentru echipamente wireless. Dar daca stai intr-o zona mai pustie unde nu prea sunt retele wireless pe care sa le perturbi, in mod normal nu va crea probleme. Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Nu am alte retele....doar aceea....nici nu cred ca sunt 70 de metri....poate mai putin....ma gandeam ca poate cu un cablu coaxial si o antena , gen radio poate pot prinde o liniuta Link spre comentariu
belasajgo Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Daca adaptorul wireless (cumparat recent) permite detasarea antenei, s-ar putea pune un cablu coaxial (de 50 ohmi - exista cablu special pentru asa ceva) si o antena mai buna (directionala sau omnidirectionala) in exterior. Cu improvizatii, chiar si daca va functiona internetul, viteza va fi destul de mica. De asta am recomandat cumpararea unui adaptor wireless de putere mai mare, respectiv utilizarea unei antene mai bune. Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Da, antena este detasabil, dar unde gasesc o astfel de antena?se poate construi? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Cauta biquard ,antena si cu putina indemanare si rabdare ti-o faci tu . https://www.google.ro/search?q=biquad&client=opera&hs=k82&sa=X&biw=1280&bih=701&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0CCcQsARqFQoTCNSpkfOIhckCFUlUFAodREoIMw Eu folosesc una la semnal GSM ,pentru rds-rcs(digi mobil dar are cote diferite de 2,4 unde esti tu cu WIFI )si merge cam la 12 km, daca nu 15 , (terestrial pe sosea sunt 12km dar releul este dupa intersectia de unde masuram noi cu aproximativ 4km). Editat Noiembrie 10, 2015 de pop_ady44 Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Am si stick de la digi, am semnal doar pe casa....dar am si wireless de la bar, deci ar merge oricum cu acesta antena>?am vazut ca nu este greu de construit Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Dacă aveţi o placă wireless care vă permite să decuplati antena originală şi să conectati cablul acestei antene (biquad) aveţi avantajul că puteti amplasa antena cât mai aproape de locul unde e semnal...câstigul antenei e suficient...şi va compensa pierderile pe un cablul de 10m să zicem... Deci e ca şi cum te-ai duce cu laptopul in locul in care ai semnal ...dar de data asta pui numai antena si tragi cablu de acolo... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Eu asa zic, ca nu e greu de facut, si e si fiabila . Vezi ca la digi sunt cotele diferite fata de Wifi . PS ; Nu pune cablu ordinar de 50 ohmi ca va fi mai mare pierderea ca-si castigu Ia o bucata de cablu de calitate 4-6 lei metru (rf240 lmr240 trilan ) Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 nu etste problema de bani....la digi traficul este mai prost pe casa, decat cel de la vecinu'cu romtelecom (cu toate ca viteza este mai mare, dar pe 3g probabil)....antena se demonteaza, insa este de 2dB, o sa incerc acum cu un cablu poate reusesc ceva....momentan am ordinar de 50ohmi Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Cam ce distanta estimezi, ca este de la locu unde a-i semnal si pana in casa? vezi ca o eroare mica de tot e fatala la semnal Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 max 70m Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Asa , vezi ca de este bine calibrata, si bine facuta antenuta ,(biquard) poti capta semnal de la distante apreciabile (citisem undeva ceva de 70-80 km) tot este de lipire cabluri si mufare acolo pierzi enorm de mult . Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Cea mai simpla si ieftina solutie este sa iti faci un reflector parabolic pt. antena. Il construiesti singur din carton si folie de aluminiu si este surprinzator de eficient. Model aici http://www.freeantennas.com/projects/template2/ video https://www.youtube.com/watch?v=YwW26jNWAQE Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum