Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Captare semnal wireless pentru internet

catalin004

Postări Recomandate

Salut....Am cumparat de curand un modul de captare wireless ceva mai ieftin pentru captare internet de la barul vecin de la tara....Am parola, pe laptop am semnal din curte(cu placa incorporata a laptopului), cam 70m, insa in atelier, adica unde am eu camera de lucru nu am semnal deloc , nici pe laptop nici pe PC-ul la care am cuplat modulul wireles care are si o mica antenuta....l-am probat insa cu acelasi laptop si am acelasi semnal afara....ma gandeam sa-i fac un fel de antena daca se poate.....sau sa cumpar ceva....omul are momemul in sala, insa nu-l poate muta...

daca ma poate ajuta cineva cu o idee

stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

6

• pop_ady44

4

• belasajgo

2

• elmar

1

Top autori în acest subiect

Exista placi de retea wireless si adaptoare pe USB la care se poate schimba antena cu care vine din fabricatie. La o astfel de placa sau adaptor USB s-ar putea pune o antena directionala sau o antena omnidirectionala mai buna. Exista si posibilitatea de a pune antena in exterior, dar nu este bine nici daca este distanta prea mare intre antena si placa de retea. O alta varianta ar fi cumpararea unui adaptor wireless pe USB care are putere mai mare. De exemplu sunt cele de la producatorul Alfa Network, AWUS036NH cu putere de 2000 mW. Tot de la acelasi producator se gasesc si diferite antene cu castig mai mare. Totusi, trebuie sa stii ca aceste adaptoare USB de putere mai mare depasesc puterea maxima admisa pentru echipamente wireless. Dar daca stai intr-o zona mai pustie unde nu prea sunt retele wireless pe care sa le perturbi, in mod normal nu va crea probleme.

Link spre comentariu

Nu am alte retele....doar aceea....nici nu cred ca sunt 70 de metri....poate mai putin....ma gandeam ca poate cu un cablu coaxial si o antena , gen radio poate pot prinde o liniuta :)

Link spre comentariu

Daca adaptorul wireless (cumparat recent) permite detasarea antenei, s-ar putea pune un cablu coaxial (de 50 ohmi - exista cablu special pentru asa ceva) si o antena mai buna (directionala sau omnidirectionala) in exterior. Cu improvizatii, chiar si daca va functiona internetul, viteza va fi destul de mica. De asta am recomandat cumpararea unui adaptor wireless de putere mai mare, respectiv utilizarea unei antene mai bune.

Link spre comentariu

Cauta  biquard ,antena si cu putina indemanare  si rabdare ti-o faci tu .

https://www.google.ro/search?q=biquad&client=opera&hs=k82&sa=X&biw=1280&bih=701&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0CCcQsARqFQoTCNSpkfOIhckCFUlUFAodREoIMw

Eu folosesc una la semnal GSM ,pentru rds-rcs(digi mobil dar are cote  diferite de 2,4 unde esti tu cu WIFI  )si merge cam la 12 km, daca nu 15 ,

(terestrial pe sosea sunt 12km dar releul este dupa intersectia de unde masuram noi  cu aproximativ 4km).

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Dacă aveţi o placă wireless care vă permite să decuplati antena originală şi să conectati cablul acestei antene (biquad) aveţi avantajul că puteti amplasa antena cât mai aproape de locul unde e semnal...câstigul antenei e suficient...şi va compensa pierderile pe un cablul de 10m să zicem...

Deci e ca şi cum te-ai duce cu laptopul in locul in care ai semnal ...dar de data asta pui numai antena si tragi cablu de acolo...

Link spre comentariu

Eu asa zic, ca nu e greu de facut, si e si fiabila .

Vezi ca la digi sunt cotele diferite fata de Wifi .

PS  ;

Nu pune cablu ordinar de 50 ohmi ca va fi mai mare  pierderea ca-si   castigu    

Ia o bucata de cablu de calitate 4-6 lei metru (rf240 lmr240 trilan )

Link spre comentariu

nu etste problema de bani....la digi traficul este mai prost pe casa, decat cel de la vecinu'cu romtelecom (cu toate ca viteza este mai mare, dar pe 3g probabil)....antena se demonteaza, insa este de 2dB, o sa incerc acum cu un cablu poate reusesc ceva....momentan am ordinar de 50ohmi

Link spre comentariu

Asa , vezi ca de este bine calibrata, si bine facuta antenuta ,(biquard) poti capta  semnal de la distante apreciabile (citisem undeva ceva de 70-80 km)

tot este de lipire cabluri si mufare  acolo pierzi enorm de mult .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări