Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator pentru masina de cusut

Vizitator Alin Clamba

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Convertorul are puterea de 100W dupa cum scrie in datele tehnice.150W suporta doar pentru perioade scurte 1-5 minute.Tinand cont ca este vorba despre o masina de cusut (din cate stiu la o masina de cusut motorul merge intermitent, nu cred ca functioneaza continuu mai mult de 2 minute) convertorul respectiv s-ar incadra in parametri.Ramane de vazut daca datele tehnice chiar sunt reale.Este posibil ca la o folosire indelungata convertorul sa se incalzeasca.Ar fi bine daca ati gasi un convertor de minim 120W in regim de functionare continuu.

Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere este potrivit. Oricum pe placuta masinii de cusut este specificata tenslunea 115-125V si curentul 1A. Convertorul este capabil sa "livreze" o putere putin mai mare 150W, ceea ce este un lucru bun. In cazul in care e vreo chinezarie atunci trebuie multa atentie,pentru ca niciodata nu stii ce se poate intimpla.

Un traf cu sectiunea de 3,5mm2 bobinat cu sirma din Cu cu diametrul de 0,6-0,65mm, ar fi suficient pentru alimentarea motorului masinii.Un autotraf ar fi si mai ieftin ,numai ca in cazul folosirii unui autotraf,asa cum spunea si colegul @flomar,exista riscul producerii unor accidente ,neexistind separarea galvanica intre cele doua infasurari,primar si secundar. Asa cum se spune "siguranta inainte de toate".

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Daca masina de cusut este un aparat din clasa de protectie 1, atunci va functiona fara probleme cu un autotransformator. Cum trebuia folosita în Canada? Cu transformator de separatie? Sau direct la priza? O poza cu stecherul original ar lamuri problema.

@Alin: Aveti cartea tehnica/manualul de utilizare? Acolo trebuie sa scrie cum se alimenteaza (ce fel de retea, Prize, protectie, etc).

Editat de franzm
Link spre comentariu

Sigur mașina de cusut se alimenta direct de la rețeaua lor de 110V, am un coleg de serviciu care a primit din Canada diverse aparate alimentate la 110V, printre care și un aspirator de 1600W. Aceluia i-am adaptat un variator de turație modificat să dea maxim 120V, montat înaintea motorului, astfel ca aerul aspirat să-i asigure răcirea.

Link spre comentariu

De ce nu il cumperi pe acesta

http://www.globstar.ro/produs.php?ItemID=1406

Are totusi 200 W iar diferenta de pret e mica.

Ar fi bine daca inainte de a comanda ai da un tf la vanzator ca sa te asiguri ca este cu transfotmator electric ( sa nu fie un transformator ( montaj) electronic pt ca e posibil ca sa nu-i placa motorului). Daca are doar 100-150 gr e electronic, daca e greu (de la 400 gr. in sus) este transformator electric cu tole.

Link spre comentariu

Inainte de a face investitia, cel mai bine, este sa desfaci pedala ca sa vezi daca este electronica sau cu grafit. Functie de tipul pedalei, te hotarasti ce cumperi.1-daca este electronica, nu se "intelege" cu traful electronic (2 variatoare de tensiune, inseriate);2-daca este cu grafit, nu stiu daca traful electronic suporta ac. consumator (consumul este variabil si in repaos-am masurat pedala mea);Schimbarea motorului nu as recomanda-o. Eu as utiliza un autotransformator (nu-s probleme cu izolatia, deoarece are nul de protectie-a mea are).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări