Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung CX-5344W chss SCT12A

geoky

Postări Recomandate

Salutare domnilor,

televizorul din titlu are procesor Zilog SZM-157WTX, memorie 24C04 si jungla TDA8374A. Simptomul este lipsa imagine si sunet, are doar un rastru maroniu deschis cu "pureci" foarte mici si fini; in timpul cautarii automate apar doar niste interferente; tensiunile principale sunt corecte dupa schema; ledul are culoarea roz in stby, ceea ce stiu ca nu este corect, trebuia sa fie rosu; am inlocuit tunerul cu unul din recuperari, fara vre-o imbunatatire. As vrea sa incerc si prin inlocuirea memoriei cu soft cu tot, dar nu am. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• geoky

3

• BUGHIU

2

• giany

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Momentan sunt la serviciu, astazi nu m-am ocupat de el, am avut alte urgente. Inainte de a deschide topic-ul, am facut verificari tensiuni (tot ce am crezut ca este legat de problema, jungla,tuner, varicap,SDA, SCL, etc), am inlocuit tuner, filtru FUS, filtrul SIP (PAP102), fara a sesiza vre-o imbunatatire. Dupa ce am primit softurile, am scris memorie noua cu soft dat de baieti, la fel, fara imbunatatiri. Apoi am inlocuit jungla TDA8374A, luata din recuperari.. si surpriza a aparut imagine, foarte proasta, spalacita, urata, nu stiu cum s-o descriu, ceva ca la un tub foarte uzat, cu contrast lipsa, culoarea de rosu este "imprastiata" pe tot ecranul si celelate doua verde si albastru apar negativate. Reglajul parametrilor imaginii actioneaza, dar au eficienta minima (nu am incercat pe AV daca lucreaza corect reglajul imaginii). Am inlocuit decodorul Secam, linia de intarziere 4665, degeaba ... si l-am lasat pentru cand mai am timp de el. Acum nici pe jungla recuperata nu ma bazez, o sa caut alta, sa vad daca se comporta la fel, si totodata o sa trec la masurat tensiuni, poate gasesc o pista sa intru pe ea ... va multumesc pentru ajutor, am mai intalnit o situatie aproximativa la un tv Schneider K9, care si el asteapta sa-i dedic timp ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări