Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pasiv

Vizitator

Postări Recomandate

Am reluat ideea lui dvb legata de transformatoarele ridicatoare de tensiune si fiindca am un SE cu PL519 ce necesita la intrare 1,6v si este atacat de un SRPP separat, am inlocuit acest etaj cu un transformator ridicator  1:5,8 testat initial cu un generator , osciloscop si milivoltmetru c.a. si suprinzator  exista diferente semnificative la o auditie comparativa in favoarea transformatorului ridicator de productie DDR folosit mai demult in telefonia analogica, aceste diferente le-am comparat in timp real prin comutarea  celor doua amplificatoare de tensiune setate pentru acelasi nivel, ce parere aveti ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mila

1

• adrian_pic

1

• romicap

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

popa marius@ citez,,Exista diferente semnificative la o auditie comparativa in favoarea transformatorului ridicator ". Va rog sa binevoiti a explica in ce constau 

diferentele ...multumesc !

Link spre comentariu

Simplu , am un comutator de doua surse de semnal pe o iesire insa modul in care se percep diferentele nu prea poate fi descris , auditiv SRPP-ul difera de transformator insa repet, semnalele celor doua amplificatoare de tensiune sint reglate sa fie la fel (dupa ureche)

Link spre comentariu

Acesta este montajul de proba Dorin, transformatoarele au banda de trecere 30-21000 Hz la -3dB iar raspunsul la semnal dreptunghiular este doar bun ,nu se apropie  de cele facute de tine insa am  un  transformator pe tole permaloy cu 4 galeti avind L=280H / 40H formidabil din toate punctele de vedere dar din pacate  doar un exemplar

post-220265-0-88945000-1447099615_thumb.jpg

Link spre comentariu

"ezoterismul" apărut în această situaţie/comparaţie nu înseamnă că atacul  cu transformator ridicător devine mai fidel decât  etajul de atac srpp.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am masurat distorsiunile generatorului in situatia Uout=1v si Z out =600 ohm F=1Khz si ele au fost mai mari de -70dB , pentru transformator atacat in primar cu aceiasi tensiune de  in secundar au rezultat 5,8 v iar distorsiunile au fost de  -67 dB deci extrem de mici si se datoreaza dupa parerea mea usoarei dezadaptari de Z ce determina generatorul sa distorsioneze iar SRPP-ul pentru acelasi cistig de tensiune  ar putea sa aibe THD mai mare insa exista dupa parerea mea un avantaj la amplificarea in tensiune cu transformator in primul rind  pentru raportul S/N si ingustarea avantajoasa a benzii de trecere 20Hz-20Khz in plus exista o imunitate la semnale perturbatoare

Mai exista inca o chestiune in favarea acestui tip de amplificare si anume simplificare atacului pentru etajele driver si final. dar mai sint multe de discutat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări