ASZ12 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 salut ! as dorii sa stiu cum pot alege o sonda de osciloscop, sa o cumpar,deoarece detin un osciloscop (normende SO3310) fara sonda si as vrea sa invat sa masor cu el multumesc! Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) In general sonda trebuie sa aiba banda de frecvente mai mare sau egala cu banda osciloscopului. Cum osciloscopul "vede" pana la 10MHz, e destul de usor de gasit o sonda pasiva cu BNC la un capat care sa mearga la peste 10MHz. Daca va uitati pe ibei, cred ca gasiti sonde pasive ieftine care merg la 100MHz.Este bine sa luati o sonda care poate fi comutata intre 1:1 si 1:10.Daca scopul este doar de a invata, un cablu coaxial flexibil cu o mufa BNC la un capat si un varf de masura facut dintr-un tub de pix de plastic si un crocodil la masa sunt suficiente ptr inceput. Performantele vor fi reduse datorita capacitatii mari a cablului (cam 100pF/m), dar e o solutie acceptabila ptr scop didactic. Editat Noiembrie 8, 2015 de cirip Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Pt un osciloscop de acest tip iti recomand o sonda ieftina, cu posibilitate 1x/10x. Una de asta cred ca se potriveste bine la ceea ce ai tu: http://www.tme.eu/ro/details/pp-80/osciloscoape-si-scopometre-accesorii/hantek/ Link spre comentariu
ASZ12 Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum