trasorv Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Buna ziua , am un tv samsung biovision de vreo 20 ani dar exceptional ca si calitate si care de mai mult timp avea imaginea deplasata spre stanga nu stiu din ce motiv si azi am incercat sa o restabilesc din inelele de pe gatul tubului cinescop dar rezultatul este unul foarte prost caci imaginea este neclara iar scrisul este cu umbre in culorile RGB si neclar si realmente nu mai pot sa-l reglez . Va rog daca poate cineva sa ma indrume pas cu pas in a pozitiona acele inele pentru o imagine corect centrata . Multumesc mult tuturor celor care isi vor face timp pentru un raspuns detaliat pe puncte. PS Pe gatul cinescopului sunt 6 inele + unul mai gros cu rol de piulita care le fixeaza pe celelalte Link spre comentariu
coman ion Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Pe acele inele magnetice , dupa ce sunt reglate in fabrica, se trage o linie cu vopsea alba ca sa se stie pozitia initiala. Adule pe toate la acea linie dupa care le misti pe toate odata astfel ca lmaginea sa fie optima iar linia de care am vorbit sa se pastreze.Deplasarea imaginii nu se regleaza din inele ci din semireglabilul HSHIFT de pe placa. Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Multumesc pentru raspunsul prompt , chiar l-am adus la ordine ca sa zic asa dar unde este plasat acel semireglabil ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 pune o poza cu sasiul tv-ului si pe urma stabilim unde este pus. sau da mai multe detalii despre tv ca poate se gaseste vreun coleg sa dea schema lui. 1 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) vr401 Editat Noiembrie 8, 2015 de NOSTALGIC Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Intr-adevar jungla este TDA8362 .... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Intr-adevar jungla este TDA8362 .... cauta semireglabilul vr401 pe placa cum a spus colegul nostalgic. Link spre comentariu
coman ion Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Ori vr401 ori Hshift , munca e aceeasi. Sunt 5-6 semireglabili pe placa.Ii iei la rand si vezi ce scrie langa ei. Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 L-am găsit dar după reglaj imaginea este alb-negru de ce oare? Link spre comentariu
coman ion Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Departeaza firele de circuitul tda8362, sa nu fie cazute aproape de el. Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Este la fel, cum aduc imaginea la centru dispare culoarea cum o duc în lateral revine culoarea Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Sa nu fie o problema cu impulsul de intoarcere linii. Editat Noiembrie 8, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Nu cred ca este din linii caci nu a umblat nimeni in bobine , este ca din fabrica ... Link spre comentariu
naetv Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Nu cred ca este din linii caci nu a umblat nimeni in bobine , este ca din fabrica ... da , dar dupa 20 de ani pina si la om se cunoaste , dar la un televizor faptul ca este deplasata imaginea intr-o parte este clar o problema din linii ,cind spui linii nu inseamna numai bobine- se pune doar problema de etajul care provoaca asta Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Este foarte posibil sa ai dreptate , eu cand am spus de bobine ca sunt neatinse m-am referit la faptul ca dupa 20 ani majoritatea bobinelor din televizoare sunt 'hacuite' cu surubelnita de 'mesteri'. Voi verifica etajul final mai amanuntit desi tensiunile sunt perfecte... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum