incubus Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Nu inteleg de ce va suparati. Nu ma pricep si intreb. Acele "....." sunt de ajuns si va multumesc pentru timpul acordat. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Am intrebat la ce va trebuie accesul la surubele ... nu am primit raspuns . Nu intrebam de curiozitate ... ci in ideea ca poate inteleg logica dvs . de actiune . In postarea anterioara am scris ca se poate folosi o surubelnita mica de ceasornicar ... pentru a incerca detasarea capacului . Daca nu e clar cum ar trebui folosita , este unul din motivele pentru care parasesc topicul . Daca e suparare , va las sa decideti . E topicul dvs . Oricum , nu mai conteaza ... Editat Noiembrie 10, 2015 de gauss Link spre comentariu
incubus Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 (editat) Exact asta am propus in postul #5, dar fara prea mult ecou @incubus,Capacul din polietilena transparenta se scoate foarte usor de pe suportul din plastic alb prin care trece axul. Cu un cutter cu lama foarte acutita, detasati cu atentie capacul translucid si veti ajunge sa expuneti lamelele. Atentie sa nu scape cuterul in lamele. Pentru mine orice indiciu are "ecou": am incercat sa indepartez cu o lamela chirurgicala fina dar foarte dura acel capac insa pare lipit in partea de jos de soclu. Aveti idee cum pot proceda fara sa sparg sau crapa plasticul? Merge sa-l introduc cu totul in alcool? Am intrebat la ce va trebuie accesul la surubele ... nu am primit raspuns . Nu intrebam de curiozitate ... ci in ideea ca poate inteleg logica dvs . de actiune . In postarea anterioara am scris ca se poate folosi o surubelnita mica de ceasornicar ... pentru a incerca detasarea capacului . Daca nu e clar cum ar trebui folosita , este unul dim motivele pentru care parasesc topicul . Daca e suparare , va las sa decideti . E topicul dvs . Oricum , nu mai conteaza ... Am banuit ca accesul la surubele elibereaza capacul din plastic transparent. Comunicarea prin scris nu se intelege mereu precis ca prin vorba - unerori nici asa in viata reala, daramite pe un forum. Nu ma supar si nu doresc sa parasiti topicul, nici sa deranjez pe nimeni, doar sa invat cum sa rezolv problema, salvand piesa originala. Am omis sa mentionez ca rotirea axului condensatorului variabil este foarte "libera", in sensul ca se roteste foarte lesne, nu se simte la deget o rezistenta in rotatie. De altfel, daca aveti rabdare si studiati cu atentie laturile carcasei din fotografii,se va observa pe o parte a acesteia niste urme albe in interior la colturi. Nu am idee de unde provin sau ce sunt. Editat Noiembrie 10, 2015 de incubus Link spre comentariu
incubus Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Este cineva din Bucuresti care poate sa-mi masoare capacitatea la condensatorul variabil, cel original? Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Este cineva din Bucuresti care poate sa-mi masoare capacitatea la condensatorul variabil, cel original? de ce nu cumperi un esr-metru o sa te ajute si pe viitor ..sunt aici pe forum colegii care vand produse ok si la preturi decente Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Nu prea masoara sute de picofarazi ... mai bine ceva gen multitester . Sa nu zic ca se gasesc si capacimetre " de fabrica " cu primul domeniu 200 pF cap de scala ... sant ( oarecum ) vitale in radio . Sau , pentru cine are timp , determinare si ceva cunostiinte alaturi de materiale , se pot construi ... Link spre comentariu
incubus Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Momentan nu am posibilitatea de a face achizitii.de aparate. Nu sunt depanator si nici nu ma pricep.Este doar o solutie de moment, de aceea am apelat la cineva care imi poate masura piesa asta. Dureaza 2-3 min. Daca doream sa achizitionez as fi specificat asta. Inca apelul meu este valabil. Multumesc Link spre comentariu
dan-a2 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Apeleaza la un service de electronice apropiat , sigur te ajuta !! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Din pacate nu sant din Bucuresti ... v - as fi ajutat pe scara mai " larga " ! Link spre comentariu
incubus Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 O idee bine venita!..Multumesc... Link spre comentariu
sin Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 detaliul "se invarte f usor", ma duce cu gandul ca rotorul nu este strans bine pe ax...cand eram tanar si ma jucam cu asemenea condensatoare, cand produceau fasait la rotire, desfaceam cu atentie capacul de plastic, apoi cele 4 surubele, apoi cu atentie ridicam placuta aia cu 2 sau 4 semireglabile, dedesupt fiind o piulita pe ax...prin simpla strangere a acestei piulite, am salvat o gramada de variabile cu mica... Link spre comentariu
incubus Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Din pacate varianta cu desfacutul am mai spus: cu toate incercarile risc sa-l crap. Si nu insist. @flomar60 mi-a trimis un condensator variabil pentru care ii multumesc inca o data. Cu el montat se aud toate posturile insa cu pacaneli foarte deranjante. Nu se poate folosi. Asadar l-am pus la loc pe cel original. Acum a aparut o alta poveste: cu potentiometrul la minim se mai aude totusi sunet. Ce s-a intamplat? Pana acum functiona bine si acesta. Link spre comentariu
sin Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 potul, se desface usor si se curata interiorul cu alcool iar referitor la plasticul variabilului, chiar daca-l spargi si-l arunci, nu-i bai, functioneaza si fara el la fel de bine...succesuri... Link spre comentariu
incubus Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 (editat) potul, se desface usor si se curata interiorul cu alcool iar referitor la plasticul variabilului, chiar daca-l spargi si-l arunci, nu-i bai, functioneaza si fara el la fel de bine...succesuri... ...functioneaza si fara carcasa de plastic, intrebarea este cat ar dura pana ar patrunde praf in el si sa-l curat din nou. Iar scoate-l - iar pune-l. Ma gandesc ca nu degeaba a gandit japonezul cand i-a pus acea carcasa de plastic, fiind un condensator miniatura cu folii foarte subtiri de plastic intre armaturi. Oricum am comandat de pe ebay cu $3 un astfel de condensator variabil nou. Editat Noiembrie 24, 2015 de incubus Link spre comentariu
incubus Postat Decembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Am primit capacitorul variabil de 140pF / 40pF comandat de ebay pe care l-am montat imediat, am "gadilat" un pic la trimeri, bobine si am reusit sa-l aliniez si ajusta pe scala. Cu putin efort dar merita!! Functioneaza perfect pentru un radio din anii `70. Problema a fost rezolvata. Editat Decembrie 15, 2015 de incubus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum