Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini boxa home-made

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Saptamana ce vine m-am gandit sa fac o mini boxa

Ca putere sa aiba undeva la 2x6 W

Ce integrat as putea folosi?

Vreau sa alimentez cu baterie de 9V

Ceva ideii?

Daca sa mai facut topic de genu asta rog sa mi se trimita link

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• PKP98

3

• Tomsa Cosmin

3

• Rx-Tx

2

• dan stanciu

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca vrei sa alimentezi acest amplificator cu o baterie de 9v din aceea care se gaseste la masinutele teleghidate,afla ca iti trebuie nu mai putin de 10 baterii in paralel ca sa asculti muzica un timp mai indelungat.

Editat de PKP98
Link spre comentariu

:rade:  :95   Ma refeream sa fac o boxa portabila cum sunt cele de pe piata.

Si cand ma gandesc ca initiatorul topicului se lauda ca isi face service de laptopuri .... iti vine sa plangi nu sa razi la ce subiecte mai deschide.

Care e problema ta? Nu te-am obligat sa imi raspunzi la acest topic!

Link spre comentariu

Daca vrei neaparat 2X6W,trebuie sa faci rost de un acumulator care sa duca aceasta putere,este destul de greu ,si nu stiu cat de portabila va mai fi aceasta boxa.Cele de pe piata folosesc un amarat de TDA2822XX in punte,pe asta chiar poti sa-l alimentezi de la o baterie de 9V sau doua in paralel ,ar trebuii sa duca destul de mult.

Link spre comentariu

Pai faci un calcul...pleci de la randamentul unui AAF cu circuit integrat audio - banuiesc ca integrat vrei sa folosesti!- care nu poate depasi 60%...

...vrei sa obtii 2 x 6W => 12W ....sursa ar trebui sa ofere o putere de 12/0,6  => 20W....presupunand tensiunea de alimentare la 12V , sursa trebuie sa debiteze un curent de 20/12  => 1,67A....si , ca sa fii sigur ca nu distorsioneaza la volum mare ar trebui sa ai disponibili 2A....de aici in colo , poti sa faci alegerile care sa duca la produsul final....dupa parerea mea un acumulator de 12V/7A este optim pt. ceea ce doresti....

Link spre comentariu

Total de acord insa cand invata experimentand pe aparatura si banii altora...

Eu nu invat nici pe banii altora,nici pe aparatura altora.  :) Tot ce am incepand de la multimetru,pistol de lipit, si toate consumabilele ,sunt luate de  mine.

Daca vrei neaparat 2X6W,trebuie sa faci rost de un acumulator care sa duca aceasta putere,este destul de greu ,si nu stiu cat de portabila va mai fi aceasta boxa.Cele de pe piata folosesc un amarat de TDA2822XX in punte,pe asta chiar poti sa-l alimentezi de la o baterie de 9V sau doua in paralel ,ar trebuii sa duca destul de mult.

Multumesc,atata vroiam sa aflu .Chiar daca o sa obtin o putere mai mica

Editat de Tomsa Cosmin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări