puriu Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 O metoda veche de sudare a termocuplurilor fara flacara: - se infasoara strans capetele sarmelor - se taie firele la aceeasi lungime - se incarca o baterie de condensatoare, de exemplu 100.000 micro, la 30 V - un fir de la condensatoare se leaga bine la un carbune de baterie R20 sau mai mare, iar celelalt se infasoara pe firele termocuplului si se strange bine intr-un cleste - se atinge capatul firelor termocuplului de carbune - daca nu iese bine, se modifica tensiunea sau capacitatea bateriei de condensatoare. In locul bateriei de condensatoare se poate folosi un acumulator auto, dar trebuie dozat bine timpul de sudare. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) O metoda veche de sudare a termocuplurilor fara flacara: .... Am vazut un aparat de sudura termocuple pentru laborator care lucra exact pe principiul acesta. Temperatura arcului electric este mai mare decat a flacarii si sudura iese mult mai bine. Editat Decembrie 10, 2015 de one Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 Sudura in argon ... nu are adaos de materiale straine in " baia " din care va rezulta termocuplul ... iar argonul protejeaza de toate influentele daunatoare . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 da nu se merita pentru atata lucru. o sonda e vreo 10Ron, la urma urmei.. poate ar fi bun un aparat de sudura in puncte..dar fara vreo legatura cu sondele. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) Pareri si pareri . Exista sonde cu termocuplu mai scumpe decat ai putea banui ... termocuplul de tip K de la chinezarii e cel mai de jos din scala . Sant si metale care nu se topesc prin " metodele " descrise de tine . Vezi ca precizia si liniaritatea unui termocuplu depind de puritatea " amestecarii " jonctiunii calde . Adica FARA materii straine , chiar si oxizi ai metalelor ce o compun . Nimic in plus fata de ce a considerat fabricantul , " imbinarea " se face in atmosfera controlata inerta . Crezi ca vorbesc de la concursul pionieresc Minitehnicus ? ... Sudura in puncte ... cred ca nici nu ai citit postarea mea . Vezi cu ce " se mananca " sudura in argon ... sau , mai bine nu . O " revolutionezi " si p ' aia ... " Metallurgical grades[edit] While a thermocouple wire type is often described by its chemical composition, the actual aim is to produce a pair of wires that follow a standardized curve. Impurities affect each batch of metal differently, producing variable Seebeck coefficients. To match the standard behaviour, thermocouple wire manufacturers will deliberately mix in additional impurities to "dope" the alloy, compensating for uncontrolled variations in source material.[4] As a result, there are standard and specialized grades of thermocouple wire, depending on the level of precision demanded in the thermocouple behaviour. Precision grades may only be available in matched pairs, where one wire is modified to compensate for deficiencies in the other wire. A special case of thermocouple wire is known as "extension grade", designed to carry the thermoelectric circuit over a longer distance. Extension wires follow the stated curve but for various reasons they are not designed to be used in extreme environments and so they cannot be used at the sensing junction in some applications. For example, an extension wire may be in a different form, such as highly flexible with stranded construction and plastic insulation, or be part of a multi-wire cable for carrying many thermocouple circuits. With expensive noble metal thermocouples, the extension wires may even be made of a completely different, cheaper material that mimics the standard type over a reduced temperature range. " E d ' aci : https://en.wikipedia.org/wiki/Thermocouple Daca vrei mai mult , se gasesc si lucrari academice . Mai greu , si costa ... Editat Decembrie 10, 2015 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) o doamne. ce repede va inflamati.. cand am spus de sudura in puncte, ma gandeam la acea sudura pe care-o faci acumulatorilor intre ei cu banda. las-o asa cum o fi. Editat Decembrie 10, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2015 Partajează Postat Decembrie 10, 2015 (editat) " cand am spus de sudura in puncte, ma gandeam la acea sudura pe care-o faci acumulatorilor intre ei cu banda. las-o asa cum o fi. " Sigur ai dreptate . Ma gandeam ce legatura are sudarea in puncte cu topicul ... Nu m - am inflamat . Doar am prezentat un punct de vedere . Referitor la un comment al unei postari ce - mi apartine . Poate fi folositor pentru unii useri , nu se mai obosesc sa caute . Sau chiar poate fi un imbold SA CAUTE ... Scuze pentru neintelegere ! ... am " lasat - o " ... Editat Decembrie 10, 2015 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum