mihai2 Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Buna ziua,la un sasiu 11ak12 apare imaginea cand vrea ea,intunecata,nu apare osd-ul,la orice actionare a telecomenzii ecranul se intuneca pt.o perioada nedeterminata;sonor bun.Vreo idee?Multumesc,Mihai Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Aveti schema Link spre comentariu
mihai2 Postat Noiembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Aveti schema url.htm Multumesc,am schema,n-am mai atasat-o fiindca se gaseste usor.Cu stima,Mihai Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 (editat) Cred ca aveti condensatoare uscate,poate lipituri reci.La problema cu osd-ul ar putea fi de vina si C=100uF/63V,de pe cadre(pe schema C 707).Uscarea lui partiala determina lipsa impulsului V-sync,la pin 27 procesor,si aparitia la pin 25 procesor(pin FBL pentru OSD) a tensiunii de aprox. 5V,care blocheaza calea video.Daca nu,verificati cu osciloscopul existenta imp. Vsync(pin 27proc),si Hsync(pin26proc). Editat Noiembrie 7, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
mihai2 Postat Noiembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Cred ca aveti condensatoare uscate,poate lipituri reci.La problema cu osd-ul ar putea fi de vina si C=100uF/63V,de pe cadre(pe schema C 707).Uscarea lui partiala determina lipsa impulsului V-sync,la pin 27 procesor,si aparitia la pin 25 procesor(pin FBL pentru OSD) a tensiunii de aprox. 5V,care blocheaza calea video.Daca nu,verificati cu osciloscopul existenta imp. Vsync(pin 27proc),si Hsync(pin26proc). Multumesc mult pt. raspuns,sper sa-l rezolv.Cu stima,Mihai Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) verifica pinul de ABL sa nu fie ceva defect pe traseu Editat Noiembrie 8, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
mihai2 Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 verifica pinul de ABL sa nu fie ceva defect pe traseu Multumesc mult,dl.Florin.Cu stima,Mihai Link spre comentariu
mihai2 Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Multumesc mult,dl.Florin.Cu stima,Mihai Revin-defectul s-a rezolvat,era in scurtdioda d602(catre masa) din limitatorul d601-d602 al impulsurilor de linii catre microprocesor.Va multumesc pt. sfaturi.Cu stima ,Mihai Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Si, din aceasta cauza lipsea impulsul Hsync la pin 26 procesor(la acest defect osciloscopul este a-3-a mana): Cred ca aveti condensatoare uscate,poate lipituri reci.La problema cu osd-ul ar putea fi de vina si C=100uF/63V,de pe cadre(pe schema C 707).Uscarea lui partiala determina lipsa impulsului V-sync,la pin 27 procesor,si aparitia la pin 25 procesor(pin FBL pentru OSD) a tensiunii de aprox. 5V,care blocheaza calea video.Daca nu,verificati cu osciloscopul existenta imp. Vsync(pin 27proc),si Hsync(pin26proc). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum